60% rabat
Spar penge på varmeregningen med 3-lags glas vinduer image

Spar penge på varmeregningen med 3-lags glas vinduer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Står du og skal renovere din helårsbolig, kan du nu købe vinduer med Energimærke A glas i.

Med det nyeste byggereglement (det som kaldes BR20) er der kommet nye og højere energikrav. Det betyder, at vinduer der udskiftes efter d. 1 februar 2021, skal opfylde kravene for A-mærkning. Derfor skal du vælge vinduer med 3-lags glas fra Klar, som har energimærkning A. 

Det gælder også, hvis du først skal til at installere dine nye vinduer, men eksempelvis købte dem inden reglen trådte i kraft. Så hvis du har nogle 2-lags glas vinduer stående som endnu ikke er monteret, kan disse ikke monteres i en helårsbolig - medmindre du har fået byggetilladelse til det tilbage i 2020.

3-lags vinduer er lovkrav i helårsboliger, derfor må 2-lags vinduer kun monteres i en fritidsbolig såsom et sommerhus, kolonihavehus eller skur.

En energistærk og optimal løsning 

Når du vælger 3-lags glas i dine nye vinduer og døre, gavner det både dit varmeforbrug, din pengepung på den lange bane, og dit personlige klimaaftryk.

3-lags glasruder gør nemlig, at mere varme forbliver inde i dit hjem, mens mindre varme slipper ud. Du kan derfor opleve, at du først behøver at tænde for varmen senere på året, når du skifter til vinduer med 3-lags glas. Du behøver heller ikke at varme lige så meget op, hvilket sparer dig penge både på den korte, og især på den lange, bane.

Lenes flotte skur har vinduer og døre fra Klar

Derfor er det ikke nok kun at skifte ruderne ifølge BR20

Det er ikke kun glasset, som bestemmer vinduet eller dørens energiklasse. Kulde kan stadig passere igennem rammen, selvom du allerede har 3-lags glas i nogle gamle rammer. Så overvejer du kun at skifte glasset i dine vinduer, skal du stadig sikre en højere energibesparelse ifølge kravene.

Et hurtigt overblik over de vigtigste regler fra BR20:

 • Der er nu krav om at dit vindue skal svare til energiklasse 1 eller energimærke A. Vores 3-lags glas har energimærke A og er derfor godkendte at installere i helårsboliger.

 • BR20 trådte i kraft d. 1 februar 2021.

 • Kravet gælder også ovenlysvinduer, glasydervægge og glastag.

 • Reglerne gælder ikke for sommerhuse, samt fredede- eller bevaringsværdige bygninger. 

 • Følger du ikke kravene, er renoveringen ulovlig. Den kan altså skabe problemer for dig, hvis du engang vil sælge din bolig.

 • Har du fået byggetilladelsen før 2021, kan du dog fortsat installere efter de gamle regler.

 • Du må gerne beholde dine eksisterende vinduer og skifte dem ud, når det bliver aktuelt. Se vores tjekliste og find ud af, om det er tid til at skifte dem.

3-lags glas er en fin løsning til dit hjems indeklima

Er du umiddelbart glad og tilfreds med dine 2-lags glas? Så er der intet problem i at beholde dem. Men faktisk er der penge at spare ved at udskifte dem til 3-lags glas. Alene ved at skifte vinduer kan du øge din boligs energieffektivitet. Det betyder ret meget for din boligs samlede energiforbrug. og det kan især mærkes i de kolde måneder.

Trækker det ofte i dit hjem? Også selvom vinduerne og døren er lukket? Så kan det være en god ide at overveje en optimering af din bolig.

Med nye vinduer undgår du, at det trækker igennem karmen eller mellem listerne, og du får en jævn varme i hele boligen. Samtidig slipper du for duggede ruder.

Det er til gengæld også vigtigt at sørge for et godt indeklima, når du klimaoptimerer. Gamle boliger kan nemlig godt udlufte sig selv – det gør en energioptimeret bolig ikke. Selvom automatisk udluftning lyder smart i teorien, så er det ikke godt, når du ikke selv har kontrol over det. Du skal derfor også tænke mere på dit indeklima, når du energioptimerer ifølge BR20. Men det er i det hele taget en god idé.

Bor du et sted med meget trafikstøj, kan 3-lags vinduer også være med til at give en bedre lydisolering. Er det rigtig slemt, kan du tilvælge lydglas, når du vælger vinduerne.

Dine fordele ved at vælge Energi A 3-lags vinduer:

 • Lavere varmetab og bedre energieffektivitet

 • Spar penge på varmeregningen

 • Få en sundere bolig, hvor du kun anvender den nødvendige energi

 • Bekæmp de duggede ruder indendørs og kuldebroer

 • Effektiv isolering, der giver dig en behagelig temperatur både på kolde vinterdage og varme nætter

 • Din bolig kan stige et niveau i energimærke, som gør at den kan sælges til en mere fordelagtig pris

Så meget kan du spare på varmeregningen

Det kan være svært at gennemskue, hvor meget du egentlig sparer på varmeregningen ved at skifte til 3-lags vinduer. Du ved at dit energiforbrug vil blive lavere, men hvor meget betyder det egentlig i tal?

Det giver vi dig et overblik over i vores guide . Da besparelserne kan variere alt efter hvilken slags opvarmning du bruger, har vi beregnet efter fjernvarme, olie, el og gas.

Derudover er det med BR20 blevet et krav, at du skal energioptimere, når du renoverer din bolig. Så vi har ikke så meget valg længere. Men som sagt, det er ikke så værst endda, når du kan få et bedre indeklima i din bolig og samtidig kan spare penge over en længere periode.

Vælg den rigtige type glas til dine 3-lags vinduer

Det kan være en god idé at overveje forskellige typer glas, alt efter hvilken vej facaden på dit hjem vender. Vender facaden ud mod en støjende vej, en børnehave eller lignende, kan du med fordel vælge lydglas.


På nord-, vest- og østvendte facader kan du med fordel vælge solbeskyttende glas, fordi det kan skabe et mere behageligt indeklima året rundt. Det reducerer omkostningerne til at opvarme dit hjem i vinteren, og kan hurtigere nedkøle rummet i løbet af sommeren.


På sydvendte facader, hvor det er af afgørende betydning at lukke så meget lys og varme ind som muligt, kan du her overveje klart glas.

Hvis vinduerne i dit hus er tætte og i god stand, kan du også vælge at energiforbedre ved at udskifte ældre termoruder med nye energitermoruder:

 • En gammeldags termorude har en U-værdi på omkring 3

 • En nyere 2-lags energitermorude har en u-værdi på 1,1.

 • Et 3-lags vindue fra Klar har en U-værdi på 0,79, hvilket er blandt de laveste niveauer på markedet, når det gælder isoleringsevne.

Ønsker du at gøre en positiv forskel på din varmeregning, er 3-lags vinduer altså et godt sted at starte.

Særligt i store faste vinduespartier, som går fra gulv til loft kan du vælge en 3-lags energirude, for at få bedre isolering.

Det samme gælder, hvis du bor ud til støjende omgivelser som en stærkt trafikeret vej, en togbane, tæt på en lufthavn eller bor i et industriområde.

Blandt 3-lags vinduets fordele er nemlig også, at det reducerer støj fordi glassene har forskellig tykkelse, og afstanden imellem dem er forskellig.

Du opnår den bedste støjdæmpning, ved at kombinere 3-lags glas med støjdæmpende glas, der er behandlet på en sådan måde, at vinduet dæmper op til 34 (-2;-6) dB. 

Har du brug for vejledning?

Der er mange forskellige slags vinduer at vælge mellem, og de har hver deres egenskaber. Her skal du både kigge på funktionalitet og hvad der vil se flottest ud til din bolig.

Vi har lavet en tjekliste til dig, som gør det lettere at vælge de helt rigtige vinduer til at fuldende dit hjem. Du kan altid få vejledning af kundeservice, hvis du har spørgsmål til noget.

Newsletter Image
whitebtnarrow
Tilmeld dig nyhedsbrevet - og få 5% extra rabat!