udsalg: 55%
Der findes mange forskellige glastyper! Kender du dem alle? image

Der findes mange forskellige glastyper! Kender du dem alle?

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hvilken type vinduesglas skal du vælge? 

Tiden er kommet til, at du skal have nye vinduer til huset eller lejligheden, og du har besluttet dig for vinduestypen. Nu står du så overfor valg af vinduesglas - og hvad er det nu lige, at forskellen er mellem glastyperne? 

I denne korte guide vil vi forsøge at hjælpe dig godt på vej til en bedre forståelse af, hvad de forskellige typer vinduesglas har af egenskaber, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge glastype til dine vinduer.

2-lags glas

Et vindue med 2-lags glas består af to glasruder i vinduesrammen, der er tæt forbundet med en metalskinne imellem. Mellem ruderne er der argongas, som holder varmen inde om vinteren og ude om sommeren, hvilket skaber et mere behageligt indeklima. Klars 2-lags glas har energimærkning B, som betyder det kun er godkendt til fritidshuse. 

3-lags glas 

Et vindue med 3-lags glas består af tre glasruder i vinduesrammen, der er sat sammen på samme måde som 2-glasvinduer. Men jo mere glas, jo bedre lyd- og varmeisolering. Klars 3-lags glas har energimærkning A, som betyder det er godkendt til helårsboliger. Det er desuden et lovkrav ifølge BR20. 

Lyddæmpende glas

Vi kender det næsten alle sammen, støj fra vejen – selvom vinduet er lukket. Klar har dog løsningen på dette problem, da både vores 2- og 3 lags glas løsninger kan leveres som lyddæmpende! 3-lags glas er lovkrav i helårsboliger, hvor 2-lags glas kun er godkendt til fritidshuse, så du kan opnå den lyddæmpende effekt om du har en helårsbolig eller fritidshus.  

Ved at anvende forskellige glastykkelser i rudens opbygning, mindskes lydbølgerne, altså støjen, væsentligt. En dæmpning på 3 decibel vil have stor betydning i forbedringen af lydniveauet i din bolig.

Er du i tvivl om, hvilken løsning, der er bedst for dig, eller har du blot spørgsmål angående de forskellige typer af ruder? Så er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om lyddæmpende glas her.

Sikkerhedsglas

Sikkerheden er vigtig, når det kommer til valg af glas! Hos Klar kan vi tilbyde forskellige løsninger indenfor sikkerhedsglas, og vi har listet nogle af valgmulighederne nedenfor:

  • Personsikkerhedsglas er som oftest hærdet glas, der, hvis uheldet er ude, splintrer i små uskadelige stykker, hvilket beskytter personen mod alvorlige skader. Hvis der er behov for sikkerhedsglas på etager, hvor risikoen for at det kan falde et længere stykke, bør det indvendige glaslag være af lamineret glas. Lamineret glas er 2 lags glas, der er limet sammen med plastfolie, hvilket medfører at det ituslåede glas bliver siddende på foliet og dermed beskytter mod eventuelle personskader.

Glasvarianter 

  • Klart glas. Det mest anvendte glas til de fleste formål. Det perfekte glas, til den perfekte udsigt. Alle vores glas er naturligvis super lavenergiprodukter og leveres som standard med varm kant. Det er godt både for miljøet og for din pengepung.

  • Solbeskyttende glas. Specielt på sydvendte facader bliver det mere og mere moderne at anvende solglas. Det er et lidt mørkere glas at se igennem, men det bremser det stærke sollys og giver et bedre indeklima.

  • Lydglas. Anvendes til områder med højt støjniveau, der skaber et roligt indendørs miljø og derved medvirker til at nedbringe stress. 

  • Ornament. Ornament er den mest anvendte råglas og er kendetegnet ved den rå og ruflede overflade.

  • Kura. Kura er ligeledes et ornamenteret råglas og kendetegnet ved de lodrette linjer og den ruflede overflade.

  • Satinovo. Satinovo er den mere moderne type råglas, med en mere blød og silkeagtig overflade. Dette elegante udtryk passer perfekt til nyere bygninger.

  • Hærdet glas. 4x stærkere end almindeligt glas og anvendes hvor der skal tages ekstra personsikkerhed, eller hvor der er temperaturforskelle.