Udsalget fortsætter! Op til 55% rabat
10 gode råd til dig, før du vælger vinduer image

10 gode råd til dig, før du vælger vinduer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

At vælge vinduer er en meget stor beslutning. Det kan definere udseendet af dit hus de næste mange år.

Her får du 10 gode råd, så du bliver godt klædt på til at forny dit hjem med nye vinduer. Derved bliver du sikker på at have alle de informationer du har brug for, for at gøre dit projekt bedre og nemmere. 

Du bliver guidet igennem følgende 10 ting:

  1. Afdæk dine behov

  2. Hvilken type vindue passer til dit hjem?

  3. Vælg energirigtigt glas

  4. Træ eller træ/aluminium?

  5. Få garanti med i handlen

  6. Overvej funktionalitet

  7. Skal vinduet have mulighed for ventilation?

  8. Hvilken kvalitet ønsker du?

  9. Overvej tidshorisonten

  10. Den bedste pris

1. Start med at afdække dine behov

Først og fremmest bør du gøre det klart, hvilke krav dit nye vindue skal opfylde. Er det allervigtigste for dig et design, der vil gøre din bolig mere moderne? Eller vægter du f.eks. funktionalitet højere?

Det kan også være dit hjem skriger efter mere dagslys, hvor fastkarmsvinduet er en sikker vinder.  

Derudover er det måske mere praktiske behov. Hvor mange vinduer har brug for fornyelse? Og har du tid og økonomi til at erstatte alle dine vinduer på en gang, eller vil du i stedet gøre det af flere omgange?

2. Hvilken type vindue passer til dit hjem?

I forlængelse heraf, er en god tommelfingerregel, at undersøge hvilke vinduer der sad i din bolig fra starten. Ofte vil disse, både arkitektonisk og proportionsmæssigt, være et sikkert valg. Når det er sagt, er der rigtig mange spændende muligheder i dag, og vi hjælper dig naturligvis gerne til at finde den bedste løsning til netop din bolig.

Mogens bruger altid vinduer fra Klar

3. Vælg energirigtigt glas

I disse tider kan man aldrig spare nok på sin varmeregning. Her er vinduet en af de ultimative kilder til varmespild. Hos Klar kan du være sikker på at få et vindue, der hjælper dig med at holde bedre på varmen.

Du har måske hørt om vinduesglassets U-værdi. U-værdien, også kaldet "Varmetransmissionskoefficienten", indikerer vinduets/rudens evne til at begrænse varmetabet. Kort fortalt: jo lavere U-værdi, jo bedre isoleringsevne.

Vælger du dit vindue med 3-lags glas, får du et glas med Energimærkning A, hvor 2-lags glas giver dig Energimærkning B. 3-lags glas er i øvrigt lovpligtigt til helårsboliger! Vores 3-lags glas fra Saint Gobain har en U-værdi på 0,6, der samlet set sikrer det dig et rigtig godt indeklima, samt en lavere varmeregning. 

4. Træ eller træ/aluminium?

Lene åbner sin dør fra Klar

Når du skal sammensætte dine vinduer, kommer muligheden for træ eller træ/alu. Vores fyrretræ kommer fra FSC-certificeret træ fra ansvarligt skovbrug. Træet har en høj isoleringsevne, høj kerneandel og naturlig imprægnering.

Vælger du træ/alu, får du det bedste fra begge verdener. Udover fordelene fra fyrretræet, får du en næsten vedligeholdelsesfri alu-beklædning, som ikke skal males udvendigt og som kan holde i det danske vind og vejr.

Derfor anbefaler vi træ/aluminimum til dine nye vinduer. 

5. Få garanti med i handlen

Det er ganske afgørende, at du med køb af nye vinduer fremtidssikrer dit hjem. Når du bestiller Klar får du en 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter.

Vores mest populære vinduer og døre

Opgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

6. Overvej funktionalitet

Det kan være let at glemme komfort og trivsel, men vinduerne skulle gerne forvandle din boligs udseende og samtidig være nemme at bruge. De skal også kunne forbedre din boligs indeklima. Mange af de vinduer du kan finde på hjemmesiden, har adskillige detaljer til det du har brug for. Desuden kan du skræddersy dit vindue, så det giver mest mening i forhold til dine behov og din dagligdag.

Et andet eksempel på funktionalitet er hvilket greb dit vindue skal have: skal det være uden lås eller med, for at børnesikre vinduet? 

Alle disse funktioner kan du gennemgå og vælge under hvert produkt, når du er klar til at bestille. 

7. Skal vinduet have mulighed for ventilation?

Vindue med mulighed for ventilation

Et andet element, der ofte er overset er udluftning. Du kan vælge dit vindue med en indbygget udluftningsventil, hvilket gør det let at få frisk luft ind i dit hjem uden at skulle åbne vinduerne. Det giver dig mulighed for at kunne lufte godt ud, selvom du ikke er hjemme og derved give din bolig et bedre indeklima. 

8. Hvilken kvalitet ønsker du?

Klar anvender de bedste partnere i vindue/døre-branchen

Det er vigtigt at holde sig for øje, at et vindue ikke blot består af træ og glas, men også af hængsler, greb, maling m.m. Hos Klar samarbejder vi med førende partnere så som IPA, Assa Abloy og AkzoNobel, hvilket sikrer dig et slutprodukt af meget høj kvalitet. Du kan ovenfor se vores leverandører af de forskellige elementer i vinduet. 

9. Overvej tidshorisonten

Hvornår skal du bruge dine vinduer? Og hvornår er det muligt for dig eller din håndværker at montere dine nye vinduer? Når du går videre til din kurv, kan du se den forventede leveringsuge og få en god idé om, hvornår du kan påbegynde projektet. 

Du skal heller ikke lade dig afskrække af hvilken sæson du er i. Ofte vil du kunne få et godt tilbud på montering om vinteren, og det kan sagtens lade sig gøre at montere og udskifte vinduer om vinteren.

Tip! Processen kan gå en smule hurtigere hvis du monterer selv. Overvejer du dette, kan du allerede nu læse monteringsguiden.

10. Den bedste pris for dit behov

Vi ønsker, at give dig mest muligt vindue for pengene. Derfor har vi skåret alle fordyrende mellemled helt væk, og vi leverer således vinduet direkte fra vores fabrik til din dør.

Gå allerede ind og beregn din pris på dine nye vinduer.

Newsletter Image
whitebtnarrow
Tilmeld dig nyhedsbrevet - og få 5% extra rabat!