60% rabat

Sidehængte vinduer

Giv dit hjem et minimalistisk look med vores sidehængte vinduer. Vi producerer vinduer til konkurrencedygtige priser i FSC-certificeret fyrretræ af høj kvalitet med 2 eller 3-lags glas.

✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter

✓ Prismatch

✓ E-mærket

✓ Monteringsservice tilbydes

1. Planlæg & mål op
  1. Planlæg & mål op

Planlæg med vores guides til enten renovering eller nybyg

Se vores guides

2. Design & bestil
  1. Design & bestil

Brug vores designer til at skræddersy dit produkt

3. Installer
  1. Installer

Gør det selv med vores guide eller bestil med montering

Guide til montering

Sådan designer du dit helt perfekte sidehængte vindue

Hvad er et sidehængt vindue?

Et sidehængt vindue er et vindue, hvor beslagene sidder i siden af rammen. Da det sidehængte vindue ikke har sprosser, opnår du endda det størst mulige lysindfald. Af samme grund, og da det ligesom hamborghængslet er en utroligt holdbar og visionær opfindelse, er det sidehængte vindue i tidens løb blevet en af de allermest populære vinduesvarianter. Vinduet er nemlig et både slidstærkt og langtidsholdbart vindue.

Derfor er der mange grunde til, at de sidehængte vinduer er et oplagt valg til langt de fleste boliger. Hos Klar tøver vi derfor heller ikke med at anbefale denne vinduestype til størstedelen af danske huse. Hvad enten dit hjem trænger til nye vinduer til børneværelset, værkstedet eller køkken-alrummet, vil du med vores gode sidehængte vinduer tilbud skabe et smukt lysindfald med dine nye vinduer.

Takket være et fabelagtigt forhold mellem pris og kvalitet, sikrer vi dig, at du får utroligt meget vindue for pengene! Endeligt er det sidehængte vindue et yderst funktionelt vinduesformat, som gør det nemt at skabe et optimalt indeklima, og som kan betjenes af selv familiens mindste medlemmer.

Hvor mange fag/ruder skal jeg vælge?

Et fag er den mindre opdeling af selve vinduet. Et vindue med to fag har således to rammer i selve vinduesrammen. 

Hvor mange fag og ruder du skal have er et visuelt og praktisk spørgsmål. Det visuelle handler om det udtryk, du gerne vil have. Derudover vil færre fag på samme vindue nødvendigvis give et større lysindfald.

Som vinduestype giver sidehængte vinduer en naturlig anledning til flere fag, og som du kan se ovenfor kan de både fås i lodrette og vandrette varianter.

Hvordan finder jeg størrelsen på mit sidehængte vindue?

Alle kan selv måle op til deres vinduer, det kræver blot et måleinstrument og noget at skrive på. Læs vores udførlige guide og video til opmåling lige her. 

Skal jeg vælge 2-lags eller 3-lags glas?

Hvis du er ved at købe vinduer til en helårsbolig skal du efter BR20 købe trelagsglas. Udover det rent juridiske, så vil du også ved 3-lags glas opnå langt bedre isolering og derfor en besparelse på din varmeregning.

Skal jeg vælge træ eller træ/alu?

Der er mange ekstremt store fordele ved træ/alu frem for den klassiske version kun i træ

  • Vinduet har en meget større levetid

  • Træ/alu kræver en minimal mængde vedligehold.

  • Visuelt er det kun den kræsne kender der vil kunne kende forskel.

Læs også vores guide til hvorfor du skal vælge træ/alu lige her. 

Hvilke farver kan jeg få et sidehængt vindue i?

Hos Klar kan du selv vælge farven på dit vindue. Vi tilbyder tre stærke varianter i sort, hvid og antracitgrå. Ved at bruge vores designer kan du også variere imellem farverne indvendigt og udvendigt, så du eksempelvis kan få et markant sort ydre og en blødere og lysere hvidt indvendigt ramme.

Farven på dit vindue bør være bestemt af hvordan dit hjem ser ud udefra. Et godt bud er at købe nye vinduer i den farve, de allerede har - men har du brug for en æstetisk fornyelse kan du overveje noget andet. Vi ser eksempelvis en større trend i sorte vinduer end før. 

Hvilket hængsel skal jeg vælge?

I vores designer kan du vælge mellem sidehængt og sidestyret hængsler. Det ændrer ikke så meget ved det rent praktiske i hvordan dit vindue åbner. Men med et sidestyret hængsel er det nemmere at pudse vinduerne indefra. Derudover er det også muligt at låse vinduet i alle positioner op til 90°.

Hvilket glas kan jeg vælge til mit vindue?

Du kan hos Klar vælge mellem følgende glastyper og flere til:

Hvilken slags handler om dine behov. Oplever du meget støj fra vejen i hverdagen kan lydisolerende glas være en fordel. Har du brug for ekstra solbeskyttelse kan du vælge det. Vægter du privatlivet højt - eller skal vinduet placeret i et rum hvor det er vigtigt - så kan du tage et kig på vores ornamenteret glas.

Du kan læse om vores glassortiment her. 

Hvilken profilering skal mit vindue have?

Når du bestiller dit nye vindue skal du vælge Softline, der giver et mere moderne og blødt look. Du kan også gå med det mere klassiske profil med skarpe kanter og kehlede hjørner som vi har valgt at kalde Classic. 

Not eller uden not?

Not er en rille der skæres i karmen på produktet. Den gør det lettere at installere plader eller lignende på produktet. Hvis du planlægger at installere lysningsplader eller en karm så skal du overveje en not. 

Kan jeg få en udluftningsventil?

Vi ved at indeklima er vigtigt for alle danskere. Derfor tilbyder vi naturligvis en udluftningsventil i alle vores vinduer, som tillader udskiftning af luft døgnet rundt. Det giver et bedre indeklima - men skal stadig suppleres med jævnlig udluftning.

Hvad er historien bag et sidehængt vindue?

Det sidehængte vindue kan dateres helt tilbage til middelalderen. I Danmark blev de første vinduer en realitet i slutningen af 1500-tallet samtidig med landets første bindingsværkshus. Oprindeligt var vinduets rammer hængslet i lodposten, men i 1700-tallet blev det almindeligt at hængsle rammerne i sidekarmen. Senere, i 1800-tallet, blev hamborghængslet almindeligt. Denne type hængsler kommer fra Tyskland, og er et hængsel i to dele, hvor den ene er fastgjort på rammen, mens den anden er fastgjort på karmen. Hængslet kan således skilles ad ved at løfte vinduesrammen af. Hamborghængslerne var så banebrydende en opfindelse, at de stort set er magen til de hængsler, der sidder på de sidehængte vinduer, vi producerer i dag.

I Central- og Sydeuropa er sidehængte vinduer ofte indadgående, da de er dækket af skodder. I Danmark og resten af Skandinavien er de sidehængte vinduer derimod som oftest udadgående. Vinduestypen passer, med dens designmæssige elegance og simple udtryk, perfekt til den minimalistiske stil vi ser i det danske og nordiske.

Klars kundeservice
Vi er her for at hjælpe dig!

Det kan virke komplekst at købe nye vinduer og døre, men vi er her for at gøre det nemt. Hvis du har nogen spørgsmål – så er vi kun et spørgsmål væk.

Kontakt osBlue Phone Icon