-60% UDSALG
Udskift dine gamle vinduer med nye energivinduer image

Udskift dine gamle vinduer med nye energivinduer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Vinduesstandarden var en helt anden for 50-60 år siden. Der var ikke samme krav til elementerne, herunder rammer og glas, samt isoleringsevne. Vind og vejr sætter desuden sine spor på ældre vinduer, og det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse at beholde energislugende 60’er eller 70’er vinduer.

Samlet set vil nogle husstande opleve et varmetab gennem de oprindelige vinduer på op til 30%, og det kan i allerhøjeste grad mærkes på den årlige varmeregning.

Vi har regnet på, hvor meget du kan spare ved at udskifte dine gamle vinduer til nye energivinduer. Besparelsen afhænger først og fremmest af hvilken form for opvarmning dit hjem har og hvor stort din boligs vinduesareal er.

Årlig besparelse 

4 fags bondehusvindue

Vores beregninger tager udgangspunkt i et gennemsnitligt dansk parcelhus på 140 kvm med et vinduesareal på 35 kvm. Besparelsen er med brug af 3-lags glas energivinduer, der er lovkrav til helårsboliger og har en lav Ug-værdi på 0,79.

Nedenfor finder du besparelserne, som tager udgangspunkt i tre af de mest benyttede opvarmningsformer i de danske hjem.

Fjernvarme

  • Udskiftning af 60’er vinduer til energivinduer: op til 7.000 kr.

  • Udskiftning af 70’er vinduer til energivinduer: op til 4.000 kr.

Gas

  • Udskiftning af 60’er vinduer til energivinduer: op til 9.500 kr.

  • Udskiftning af 70’er vinduer til energivinduer: op til 5.500 kr.

Olie

  • Udskiftning af 60’er vinduer til energivinduer: op til 14.500 kr.

  • Udskiftning af 70’er vinduer til energivinduer: op til 8.000 kr.

Som det fremgår af tallene i overstående oversigt, kan dine nye energivinduer derfor hurtigt tjene sig selv hjem igen. Inden du foretager investeringen, er det næste skridt således hvilke energivinduer du skal vælge. Der findes masser af gode løsninger, og ofte passer flere vinduesformer rigtig godt til en given hustype.

Sorte topstyrede vinduer på sort hus

Hos Klar tilbyder vi derfor at hjælpe dig med rådgivning forud for købet af de nye energivinduer. Aldrende vinduer kan eksempelvis, med deres patina og tidstypiske design, have en vis nostalgisk charme. – Men med et klassisk dansk bondehus- eller dannebrogsvindue får du mulighed for at forblive tro mod husets oprindelige stil.

Ønsker du at give dit hjem et mere moderne udtryk, er et fastkarm vindue ofte en god løsning. Det unikke ved Klar er desuden, at du kan vælge at tilpasse dit vindue på adskillige parametre. Du kan frit vælge materiale, farve og glastype, og på den måde selv skræddersy dine nye energivinduer. 

I langt de fleste tilfælde kan det sagtens svare sig at udskifte vinduer fra 60’erne eller 70’erne. Er du imidlertid i tvivl om, hvorvidt du bør udskifte dine gamle vinduer, kan du her blive klogere på, hvad du med fordel kan kigge efter. 

Her kan du desuden blive klogere på energimærkning på de forskellige glas og materialer og hvad de forskellige tal betyder. Det vil hjælpe dig til at forstå hvordan et energivindue er skruet sammen, og hvorfor det kan hjælpe dig med at spare mange tusinde kroner på den årlige varmeregning. 

Har du yderligere spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.