Vinduer af en god kvalitet er et af de vigtigste steder at starte, hvis du vil have et godt indeklima i dit hjem. – Og det er der flere grunde til.

Mange boliger fra 1940’erne har uisolerede facademure og indeliggende radiatorer. Derfor kan der være stor forskel på stuetemperaturen ved ydervæggen og ved radiatoren, hvilket ofte også skyldes kuldenedfald ved vinduerne. Kuldenedfald betyder, at kold luft fra kolde overflader – så som en ydervæg – presses nedad mod gulvet, når den møder varm luft der stiger op.

Disse temperaturforskelle giver træk, også selvom der ikke er utætheder, og kan forårsage skimmelsvamp.

Moderne huse er til gengæld tit bygget for tæt, hvilket gør det svært at få frisk luft ind. I begge tilfælde er nye vinduer som oftest en god løsning. Energirigtige Klarvinduer giver god komfort, også med indeliggende radiatorer. Selvom nye vinduer er meget tætte, sikrer vinduets indbyggede udluftningsventil – særligt hvis du altid holder dem åbne – at du får den sunde, friske luft ind i dit hjem.

Tips og tricks til at skabe et sundt indeklima:

 • Vi producerer adskillige liter vanddamp i døgnet – fra sved, vejrtrækning, bade eller madlavning. Det er derfor utroligt vigtigt at få luftet ud, og det gøres mest effektivt ved at lave gennemtræk i alle rum samtidig. Hold fx dine vinduer åbne i 10-15 minutter, tre gange om dagen, især i soveværelse og bad
 • Lad dørene stå åbne mellem de forskellige rum i huset, så luften frit kan cirkulere
 • Man kan sagtens lufte ud på ovenstående måde om vinteren. Varmetabet vil nemlig ikke være så stort som man kunne frygte, fordi vægge og møbler stadig er varme
 • Forsøg at holde stuetemperatur (20-21 grader) i alle rum

  Lad dørene

Grønne genistreger

Gør noget godt for miljøet og for din pengepung ved at skabe et mere energivenligt hjem.

Hvis du ikke allerede har et, kan du få en energikonsulent til at gå din bolig igennem og lave et energimærke. På denne måde kan du få en samlet vurdering og status over husets energimæssige tilstand. Derudover indeholder mærket også en energiplan for huset.

Du kan gøre dit hus mere bæredygtigt og ”grønt” ved at:

 • Efterisolere: fx ydervægge, tag- og loft
 • Isolere tekniske installationer som fx varmtvandsrør
 • Købe sparepærer og LED-lyskilder
 • Bruge vandbesparende haner og toiletter
 • Effektivisere dit varmeforbrug med et jordvarmeanlæg eller en varmepumpe
 • Installere solceller på dit tag
 • Tilbygge en skorsten som vil skabe naturlig ventilation

Vend varmetab til energibesparelse

I Danmark er der ca. 3,5 millioner bygninger med et samlet vinduesareal på ca. 60 millioner kvadratmeter. Varmetabet gennem disse ruder udgør syv procent af Danmarks samlede energiforbrug! – Herudover er varmetabet fra vinduerne i et gennemsnitligt parcelhus fra 1960’erne ca. 45 procent.

Uanset din boligtype er der derfor mange penge at spare ved at investere i energivinduer – særligt hvis de er i den bedste Energiklasse A, hvilket er tilfældet for mange Klarvinduer.

Kontakt os allerede i dag og få personlig rådgivning omkring hvordan du kan gøre netop din bolig grønnere med nye vinduer.