udsalg: 55%

Terrassedøre

Terrassedøre giver nem adgang til have, altan eller terrasse.
De har kun håndtag på indersiden, hvilket er med til at give ydersiden af dit hus et elegant udseende. Desuden behøver du ikke at bekymre dig om at låse den, da den kun kan åbnes indefra.
✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter ✓ Prismatch ✓ E-mærket

Har du altid drømt om en havedør til dit hus og på den måde komme tættere på naturen? Så er vores flotte terrassedøre i god kvalitet et valg, der er værd at overveje, når du er på udkig efter den perfekte havedør. Vi tilbyder terassedøre/havedøre i mange varianter til fordelagtige priser og tilpasningsmuligheder. I det følgende vil vi gennemgå nogle af alle de muligheder, du har i forhold til at udskifte den eksisterende havedør – eller isætte en billig terrassedør. Samtidig giver vi dig et overblik over, hvad terrassedøren kan tilføre din bolig, både visuelt og funktionelt.

Terrassedør i træ/aluminium eller ej?

I nutiden er det moderne at fremstille terrasseelementer af metalprofiler og montere dem med rent glas eller hærdet glas. Du har måske set dem i nyere kontorbygninger, hvor der for eksempel er døre i glas ind til mødelokalerne.

Glasdøre passer dog ikke altid sammen med husets ydre udtryk, især ikke hvis det er et ældre og charmerende hus. Vi anbefaler derfor at montere en mere traditionel terrassedør i træ, som er tilpasset både dine ønsker og husets ydre design, hvis det er meget vigtigt for dig, at dit hus er af træ.

Nye terrassedøre i træ/alu giver dog en langt bedre holdbarhed, og du behøver ikke male træværket i ny og næ, som man behøver ved rent træværk. Står du et par meter fra din terrassedør, vil det være svært at se, om det er en træ/alu terrassedør eller kun af træ, så det kommer meget an på dine behov og ønsker.

Bestiller du en ny terrassedør i træ/alu får du en smuk og holdbar dør med pulverlakeret aluminium der har 12 års garanti.

Derfor skal du vælge træ/alu

Vi anbefaler stort set altid terrassedøre i træ/alu på grund af holdbarhed, større rudeareal og minimal vedligeholdelse, og stadig til en god terrassedør pris. Men har du for eksempel et sommerhus og ønsker, at det harmonerer fuldstændig med den omgivende natur, giver det god mening at vælge terrasseelementer i træ.

Her er nogle af de mange fordele ved vores døre i træ/alu:

  • Slip for at male og få en terrassedør der holder sig pæn i mange år

  • Den flotte smigskårede liste gør en indbydende entre til dit hjem fra haven

  • Du kan vælge forskellige farver indvendigt og udvendigt

  • Få minimal vedligeholdelse der kun kræver olie på hængslerne en gang om året

En havedør inviterer lys og natur ind

Terrassedøre giver dig først og fremmest mulighed for at få masser af lys ind i dit hjem. Terrassedøren bliver brugt i byggerier med direkte udgang til terrasser eller altaner og skaber en smuk overgang til det fri.

I et sommerhus kan en glasfacade binde stue og terrasse bedre sammen, og ved at placere terrassedøren strategisk – fx i siden af et sådant glasparti – vil der fortsat være rig mulighed for at have møbler, stole, grill osv. midt på terrassen.

Tænk over placeringen af din nye terrassedør

Er du på udkig efter en billig terrassedør, er der flere hensyn, du med fordel kan tage. Det er bl.a. vigtigt, at terrassedøren placeres optimalt i forhold til rummene og deres indretning. Derudover skal terrassedøren så vidt muligt passe stilmæssigt til boligens facade, herunder tilpasses størrelsen og placeringen af husets eksisterende vinduer.

En billig terrassedør/havedør skaber generelt en stærk forbindelse mellem ude og inde, men en ny havedør kan dog påvirke mulighederne for møblering på negativ vis, eller sågar bryde med husets symmetri, så der opstår et disharmonisk helhedsudtryk. Ved at tænke over at bevare symmetrien, f.eks. ved at placere en terrassedør i hver side af en glasfacade, kan man komme sådanne uheldige omstændigheder i forkøbet.

En ombygning kan skabe tiltrængt plads, og sådanne renoveringer kan fuldendes ved at invitere masser af lys og frisk luft indenfor. Eksempelvis kan man bygge en kvist og komplimentere denne ved at isætte en ny terrassedør.

Desuden er det vigtigt at tænke over vind, vejr og sol/skygge. Hvor kommer der mest sol i løbet af dagen, og blæser det mere et sted i forhold til et andet? Hvis du lige har købt hus og gerne vil etablere en ny terrasse og terrassedør, anbefaler vi, at du venter et stykke tid.

På den måde kan du nå at få en bedre fornemmelse af, hvor de bedste placeringer er, og dermed kan du også få et overblik over den samlede pris for terassedøren – det kan jo være, at du ikke kan nøjes med en enkelt terrassedør?

Vælg en indadgående eller udadgående terrassedør

Takket være vores system kan du selv vælge om din nye terrassedør skal være udadgående eller indadgående. Det kan være en stor fordel hvis udgangen til terrassen ikke har så meget plads i enten den ene eller anden retning.

Har du en meget smal altan kan du overveje en dør der åbner indad, så der er bedre plads på de hede sommerdage.

Tilpas din bolig med en ny billig terrassedør

Med en ny terrassedør, er det muligt at skabe et både effektivt og stilfuldt modspil til boligens eksisterende arkitektoniske udtryk. Har din bolig f.eks. brede vinduespartier, kan en smal terrassedør skabe et smukt kontrasterende udtryk.

Ældre bygninger, så som et landhus, kan sagtens opgraderes med en billig terrassedør. Ved sådanne boliger er det dog særligt vigtigt, at dørens bredde og placering harmonerer med husets medfødte vinduer. På den måde opretholdes en elegant sammenhæng mellem det nye og det eksisterende.

Ligeledes i villaer af ældre dato, hvor der ofte slet ikke findes nogen terrassedør, er det essentielt, at den nye dør kommer til at indgå i husets medfødte, måske romantiske, design.

Vores terrassedøre i standardmål fås i elementmålene 70-110 cm (bredde) og 175-230 cm (højde).

Din nye havedør kan designes på mange måder

Hos Klar kan du vælge imellem 11 forskellige varianter af terrassedøren, herunder fra 1 rude til 10 ruder og derudover med eller uden fyldning, f.eks. 1 fyldning 1 rude.

Vi tilbyder billige terrassedøre uden at gå ned på kvaliteten. Terrassedørene tager blandt andet udgangspunkt i følgende:

  • Materiale i knastfrit langsomtvoksende nordisk fyrretræ med høj kerneandel

  • Hængsler, greb, låse, udluftningsventiler og vindbremser er produceret i Danmark og Sverige fra producenter som IPA og ASSA ABLOY (RUKO)

  • Aluglaslister hele vejen rundt om glasset for ekstra beskyttelse og holdbarhed

  • Dørene er CE-mærket (din garanti for kvalitet og ydeevne).

  • Op til 12 års garanti på terrassedøre.

  • Udover den klassiske hvide dør tilbyder vi også alternative farver som sort og grå.

Klar hjælper dig med at vælge terrasse elementer

Hos Klar tager vi hånd om dine personlige ønsker til terrasseparti og guider dig igennem valget af terrasse elementer som materialer og farver, hvis du er helt på bar bund, når du skal vælge en ny terrassedør.

Husk, at måle korrekt op, inden du bestiller din nye havedør. I vores guide kan du læse detaljeret om, hvordan du tager de præcise mål til terrassedøre.

Skulle der opstå spørgsmål undervejs om processen eller vores terrassedør priser, skal du ikke tøve med at tage fat i os, enten pr. telefon 78 768 883 eller pr. e-mail. Vi bestræber os til enhver tid på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster terrassedøre?

Prisen kommer bl.a. an på størrelsen samt om du vælger træ eller træ + aluminium. Du kan bruge vores prisberegner, så du kan se, hvad det helt konkret koster at få nye terrassedøre til din bolig.

Hvilken åbningsretning skal en terrassedør have?

Som standard er terrassedøre højre udadgående, hvor hængslerne er placeret i højre side set udefra. Du kan dog frit vælge andre åbningsretninger uden ekstra betaling. 

Hvad koster det at skifte terrassedør?

Du kan spare mange penge ved selv at måle op samt montere din nye terrassedør. På denne måde skubber du prisen i bund, særligt hvis du køber terrassedøre til lavpris fra Klar. 

Hvordan måler man op til en ny terrassedør?

Du kan snildt måle op til din nye terrassedør på egen hånd. Det kræver, at du har papir, blyant og en tommestok/målebånd ved hænderne. Læs vores guide til opmåling af døre her.

Hvordan monterer jeg en terrassedør? 

Montering af en ny dør er på ingen måde raketvidenskab, men det kræver lidt snilde. Ønsker du at montere din dør selv, så læs vores guide til montering af døre her.