Op til 50% webrabat indtil 18/06
Op til 50% webrabat indtil 18/06

Køb nye vinduer på mål

Se vores udvalg af vinduer i træ og træ/alu nedenfor. Vi tilbyder forskellige typer af energirigtige vinduer til gode priser og i høj kvalitet. Vælg, indtast mål og se din pris.

Kvalitet til lav prisKvalitet til lav pris
Lavet på egen fabrikLavet på egen fabrik
Op til 12-års garantiOp til 12-års garanti
FSC-certificeret træFSC-certificeret træ

Topstyret vindue

Topstyrede vinduer er hængslet i toppen og åbnes udad fra bunden. De er designet med et enkelt håndtag i bunden, så du nemt kan åbne dem ved at skubbe dem ud. Topstyrede vinduer hjælper med at beskytte mod barske vejrforhold – selv når det er åbent kan regn ikke komme så let ind, som det kan med andre typer vinduer. Klar tilbyder et eksklusivt udvalg af topstyrede trævinduer af langsomtvokset fyrretræ, med mulighed for at tilføje alu-beskyttelse, der sikrer en langtidsholdbar kvalitet.

 • Green CheckBox image
  Op til 12-års garanti
 • Green CheckBox image
  2- og 3-lags
 • Green CheckBox image
  Et rigtig godt valg til kældre, sommerhuse og til dig, der vil have meget lys
 • Topstyret vindue
  Få stilenTopstyret vindue
  Fra 1194 kr.
  2985 kr.
  Populær

  Fastkarm vinduer

  Fastkarmsvinduer er vinduer, der ikke kan åbnes. De er gode som store vinduespartier da de sikrer maksimalt lys. Alle vinduer er fremstillet i FSC-certific. Fås fra størrelse 32x34 cm op til hele 200x230 cm.

 • Green CheckBox image
  Op til 12-års garanti
 • Green CheckBox image
  Passer til helårshuse, fritidshuse, orangerier og udestuer
 • Green CheckBox image
  2- og 3-lags
 • Fastkarm vinduer
  Få stilenFastkarm vinduer
  Fra 589 kr.
  1473 kr.
  Populær

  Bondehusvinduer

  Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser og de giver et klassisk og tidløst udtryk. Mange vælger disse til renovering af helårshuse, fritidshuse og bondegårde, når æstetikken er i fokus. Fås fra størrelse 41x60 cm op til hele 240x150 cm.

 • Green CheckBox image
  Op til 12-års garanti
 • Green CheckBox image
  2- og 3-lags
 • Green CheckBox image
  Passer til helårshuse, fritidshuse, orangerier og udestuer
 • Bondehusvinduer
  Få stilenBondehusvinduer
  Fra 1072 kr.
  2680 kr.
  Populær

  Kombinationsvinduer

  En kombination af mere end én vinduesramme. Vinduet er perfekt til dig, der vil maksimere lysindfald og beholde muligheden for at kunne lufte helt ud. Kombinationsvinduer omfatter typisk et funktionelt vindue, der kan åbnes og et fastkarmsvindue, der udelukkende er for æstetik og ikke kan åbnes.

 • Green CheckBox image
  Passer til helårshuse, fritidshuse, orangerier og udestuer
 • Green CheckBox image
  2- og 3-lags
 • Green CheckBox image
  Til dig, der både vil have lys og luft
 • Kombinationsvinduer
  1. Planlæg & mål op
  1. Planlæg & mål op

  Planlæg med vores guides til enten renovering eller nybyg

  Se vores guides

  2. Design & bestil
  1. Design & bestil

  Brug vores designer til at skræddersy dit produkt

  3. Installer
  1. Installer

  Gør det selv med vores guide eller få hjælp

  Guide til montering

  nye energirigtige vinduer efter mål fra Klar

  Køb nye vinduer på mål

  Vinduer er helt essentielle i enhver hustype, men det kan nogle gange være svært helt at finde rundt i, hvad man skal vælge. Vi vil gerne give dig den allerbedste oplevelse, så du kan få lige præcis de vinduer, du mangler. På denne side kan du derfor blive klogere på, hvad du kan forvente ved at handle dine vinduer her hos Klar. Vi lever nemlig op til alle moderne standarder og behov, så du med god samvittighed får de bedste vinduer til en god pris.

  Skræddersyede vinduer i høj kvalitet

  Hos Klar er missionen tydelig. Vores tilgang til salg af vinduer er, at de skal være af højeste kvalitet, men at prisen skal være overkommelig for dig. For at kunne holde disse løfter har vi skåret alle mellemled fra, så du kan få de allerbedste produkter til en rigtig god pris.

  Vores design har rod i den smukke, elegante og enkle skandinaviske stil, og køber du dine vinduer hos os, garanterer vi for, at produktionen sker i overensstemmelse med respekt for det miljø, vi forstyrrer, når vi fælder træer. Det indebærer blandt andet bæredygtighed, fordi vinduerne er skabt til at holde i mange år. Og faktisk er vi så sikre på kvaliteten i det, vi laver, at mange af produkterne kommer med 12 års garanti.

  Vi har masser af forskellige design og vinduestyper, så har du et særligt mål, dine vinduer skal have, kan du ganske let indtaste dem. Herefter skræddersyr vi dem, så du får det bedste produkt.

  Forskellige typer vinduer

  Som du måske har gennemskuet, er et vindue ikke blot et vindue. Det skal passe til det hus og den byggesituation, som du befinder dig i. Herunder har vi klargjort, hvad du har at vælge imellem, når det kommer til vinduestyper:

  • Dannebrogsvinduer: Opdelt i fire felter ligner dannebrogsvinduet det danske nationalflag. Det er en klassiker inden for dansk byggeri, fordi det giver et harmonisk og traditionelt udtryk til dit hus – for eksempel en villa eller murermestervilla. Stolpen i midten gør, at vinduerne er sidehængte og udadgående.

  • Kombinationsvinduer: Et kombinationsvindue kombinerer et fastkarmsvindue med et vindue, der kan åbnes. Det kan eksempelvis være den øvre halvdel, der er fast i rammen, mens den nederste del kan åbnes med et håndtag i bunden, ligesom det kan være et fastkarmsvindue kombineret med en sidehængt model. Et kombinationsvindue betyder bl.a., at du kan vælge flere fag eller flere ruder, så du får dine behov for praktiske vinduer opfyldt. Det er særligt en favorit i parcelhuse af nyere dato. 

  • Vendevinduer: Vendevinduer er smarte, fordi de med et hængsel kan drejes 180 grader rundt. Det gør dem særligt egnede til steder, hvor rengøring ellers kan være en udfordring, for eksempel på øvre etager.

  • Topstyret vindue: Denne type vindue hedder sådan, fordi vinduet er monteret i toppen af rammen, hvorfra det åbner. I bunden sidder et håndtag, som du let kan dreje og skubbe udad for at få frisk luft ind i rummet. Vinduets simple konstruktion og brugervenlighed gør det populært i mange typer huse.

  • Fastkarmsvinduer: I rum eller arealer, hvor det ikke er nødvendigt at kunne åbne vinduet, for eksempel i en gang, er fastkarmsvinduer oplagte. De sørger nemlig for, at der kommer masser af lys ind i rummet, og så er vedligeholdelsen ganske minimal. De er derfor også oplagte til de steder i huset, hvor det er vanskeligt at komme til, for eksempel højt oppe i større rum.

  • Bondehusvinduer: Bondehusvinduer hedder sådan, fordi de ofte forbindes med ældre huse på landet. Og selvom de da også ofte er et populært valg til denne type huse, fordi de er med til at bevare det idylliske, landlige og traditionelle look, er det heller ikke uhørt, at også nyere ejendomme udsmykkes med disse flotte vinduer. Kort sagt udmærker bondevinduer sig ved at have sprosser og ved at kunne åbnes udad.

  • Sidehængte vinduer: Et sidehængt vindue består af minimum ét, men oftest flere fag og ruder, som har synlige hængsler i siden ind mod rammen. Det giver et minimalistisk udtryk. Ønsker du desuden, at midterstolpen skal kunne bruges som redningsåbning, kan dette tilvælges.

  • Udestueelementer: Har du en udestue eller anden form for tilbygning, skal du overveje, hvilke vinduer du vil have her. Skal udestuen bruges året rundt, er løsninger med tre lag glas et bud, fordi de er et mere energieffektivt valg. Men faktisk er der ikke samme energimæssige krav til udestuer og tilbygninger, som der er til resten af helårsboligen.

  Materialer og typer af glas

  Et vindue består som udgangspunkt af to elementer: Det, du kigger igennem (glasset), og det, der holder glasset på plads, og som monteres i en mur. Den sidste del kaldes også ofte for rammen, og hos Klar består denne af enten træ, træ/aluminium eller plastmaterialet PVC. Med vores træ/aluminium-produkter får du 12 års garanti, mens træprodukter kommer med syv års garanti. 

  Træ/aluminium er særligt populært, fordi det ikke kun er en flot løsning, men også næsten vedligeholdelsesfrit. Vælger du PVC, sparer du penge i din indledende investering, men til gengæld skal du tage højde for, at materialets levetid er næsten halvt så langt som trævinduer, hvis træet bliver vedligeholdt og ordnet.

  Vinduerne skal dog passe til den bygning, de skal monteres i, så hvis du mener, det rene træmateriale giver det bedste udtryk, er det naturligvis dét, du skal vælge. I praksis er det dog svært at se forskel, men har du for eksempel en landejendom, kan det være, du vil bevare så meget af det arkitektoniske ydre, som bygningen oprindeligt havde.

  Når det kommer til glas, laver vi vinduer med tre eller to lag. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har helt frit valg, da hustypen har afgørende betydning for, hvad du skal have sat i for at leve op til energireguleringer. Du kan således kun vælge 2-lagsglas til fritidsboliger, da der ikke er krav til et særligt energimærke. 3-lagsglas har energimærket A og kan derfor bruges til helårsboliger.

  Du bør derudover gøre dig nogle overvejelser om, hvad glasset skal kunne, og hvor i bygningen det skal sidde. Skal det for eksempel beskytte ekstra mod sollys i sydvendte rum? Skal glasset være med til at dæmpe støj? Skal glasset være hærdet, fordi vinduet er placeret et sted, hvor der er ekstra risiko for personskade eller temperaturudsving? Uanset hvad du søger i dine næste vinduer, er vi gerne med på råd. Tag kontakt allerede i dag for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.

  Kig også gerne listen her igennem for at få et større overblik over glasvarianter:

  Fordele ved at montere nye vinduer

  Vi har i løbet af teksten være inde på flere fordele ved vores vinduer, men lad os alligevel liste dem herunder for overblikkets skyld:

  • Reducerede varmeomkostninger: For at bevare en konstant temperatur i et rum er man nødt til at tilføre varme. Med vores vinduer kan du dog reducere mængden af nødvendig varmeenergi, da rummet ganske enkelt holder langt bedre på den. Det vil du meget hurtigt kunne se på din varmeregning.

  • Bedre klimaaftryk: Når du bruger mindre varme, reducerer du også din udledning af drivhusgasser. Og fordi vores 3-lagsglas har energimærket A, bliver det ikke meget bedre.

  • Sundere indeklima: Vores produkter betyder bedre isolering og færre kuldebroer, hvor kondens kan opstå, og derfor et sundere indeklima, hvor temperaturen kan holdes behagelig og komfortabel – også på vinterens kolde dage og sommerens varme nætter.

  • Forbedret sikkerhed: Et oplagt sted for en indbrudstyv at starte er ved at ødelægge en rude og få adgang til hjemmet herigennem. Vælger du vinduer med 3-lagsglas, gør du det sværere for indbrudstyven at få adgang til din bolig. Det kan have en afskrækkende effekt for tyven og en tryghedsskabende effekt for dig.

  • Et mere attraktivt hjem: Overvejer du at sætte dit hus til salg, vil nye vinduer kunne skrives på salgsopstillingen som et stort plus. Ikke alene kan det forbedre energimærkningen, men tanken om ikke at skulle ud i et større renoveringsprojekt eller vedligeholdelsesarbejde er for de fleste købere et attraktivt punkt. Det betyder ganske enkelt, at dit hus bliver mere værd.

  Klarvinduers’ energieffektivitet

  Efterhånden som der bliver bygget nyt, kommer der også strengere og strengere krav til, hvor meget varmeenergi en bygning må afgive. Hvis du har set en salgsopstilling for et hus, har du måske lagt mærke til, at der står “Energimærke” efterfulgt af et bogstav fra A-F. A er den bedste karakter og repræsenterer, at du har med mindst varmespilde at gøre, mens F naturligvis er det modsatte. Det betyder, at jo tættere på A en bygning er, desto bedre er den i forhold til energioptimering.

  Samme energimærkning bruger man på vinduer, og vælger du vores 3-lagsglas, får du energimærket A. Det energimærke skal vinduer have på nye byggeprojekter, som bruges til at bo i året rundt. Er der derimod tale om et fritidshus, som ofte vil blive brugt i løbet af årets varme måneder, er der ikke krav til et bestemt energimærke. Derfor kan du her vælge vores 2-lagsglas. Vi anbefaler dog altid at renovere og bygge med de mest energivenlige materialer.

  For at forstå hvordan en bygning eller et byggeelement får en bestemt energimærkning, er det vigtigt at blive præsenteret for begrebet U-værdi. U-værdi siger nemlig noget om, hvor meget energi der slipper ud af et hus. Det betyder, at jo tættere på 0 U-værdien er, desto mere energieffektivt er huset. Lad os prøve at sætte vores 2- og 3-lagsglas som eksempler.

  Vores 2-lagsglas har en U-værdi på 1,3 W/m2 K, hvor W er watt, K er kelvin, og m2 er arealet på vinduet. Til sammenligning har et 3-lagsglas en U-værdi på 0,8 W/m2 K. Vælger du 3-lagsglas som din vinduesløsning, får du altså en U-værdi, der næsten er fem gange lavere.

  Men U-værdien er faktisk ikke den eneste værdi, der er værd at kende til. Også G-værdi har noget at sige for en bygnings energimærkning. G-værdien siger noget om, hvor meget varmeenergi fra solen der trænger gennem vinduet. Hvis solens energi udgør 100 %, kalder vi G-værdien for 1, men den værdi, der er relevant for dig og dit vindue, er naturligvis, hvor stor en procentdel der trænger gennem vinduet. Lad os sige, at det er 50 %. I så fald vil G-værdien være 0,5.

  Det er værd at bemærke, at G-værdien stort set aldrig kan komme helt op på 1, da værdien siger noget om vinduets samlede evne til at lade solens varme trænge igennem. Det sker kun gennem ruden og ikke gennem rammen. Under alle omstændigheder bør du dog gå efter vinduer med så høj en G-værdi som muligt, da det er med til at trække energimærkningen på bygningen op.

  Der er flere forskellige grunde til, hvorfor vi går så højt op i en god energimærkning. For det første sparer det naturligvis på energien, men derudover er vores vinduer også med til at sikre de bedste betingelser for et godt lys i din bolig, ligesom indeklimaet holdes sundt og behageligt. Ved gamle vinduer kan der nemlig nemt opstå kuldebroer, som er et godt sted for blandt andet skimmel at opstå.

  Hav derfor energimærkning med i dine tanker, når du overvejer at bygge nyt eller renovere dine nuværende løsninger.

  Vores vinduer har mange kvaliteter

  Vi ønsker egentlig ikke at prale, men vi er ret stolte af vores produkter. For det første er de bare godt håndværk, men derudover er der også en række særlige kvaliteter, der er værd at nævne.

  Det træ, vi bruger, er FSC-certificeret. Det betyder, at skovbruget er bæredygtigt, og at vi planter et nyt træ, hver gang vi fælder et gammelt. Det er ansvarligt og sikrer, at der også er skov til kommende generationer.

  Derudover kan du vælge ruder, der lever op til lige præcis de krav, som din byggesituation måtte kalde på. Har du eksempelvis brug for, at der er en høj grad af lydisolering, kan vi klare det med vores lydisolerende ruder. Har du brug for, at solen holdes ude, kan du vælge vores solbeskyttende glas. De giver et lidt mørkere rum, men til gengæld holder du solens stråler ude, hvilket kan være godt for indeklimaet og komforten i hjemmet, ligesom møbler og interiør skånes for den falmen, som stor lyspåvirkning kan lede til.

  Du kan også vælge vinduer, som du kan indstille til at ventilere, så luften i rummet bliver skiftet ud med frisk luft. Det er med til at sikre et behageligt indeklima, hvilket blandt andet er sundt for dit åndedræt.

  Du har måske også lagt mærke til, at vi et par gange i teksten har nævnt glas med flere lag. Foruden den energibesparende kvalitet kan flere lag glas også være med til at afskrække eventuelle indbrudstyve, ganske enkelt fordi det ikke er det værd at forsøge at bryde gennem flere lag glas. At investere i nye vinduer hos Klar kan derfor være med til at give en større følelse af tryghed, da tyvene bliver ledt videre til et andet bytte.

  Glasset i vores vinduer er derudover fremstillet af den franske industrigigant Saint Gobain og er af højeste kvalitet, samtidig med at det fremstilles med miljøet for øje. Firmaet har indenfor de seneste par år gennemgået en stor udvikling med henblik på at opnå deres ambitiøse klimamål, og deres produktion er i den henseende blevet optimeret betydeligt.

  Men det er ikke kun glasset, vi har gode partnere til at levere. Også vores andre delelementer kommer fra pålidelige og kvalitetsbevidste partnere. For eksempel leveres vores greb af FIX, mens beslag kommer fra IPA, som er Danmarks største beslagfabrik. Det er både med til at sætte den sidste finish på dine vinduer, og du er sikret et endeligt produkt af høj kvalitet.

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvad koster det at få skiftet et vindue?

  Hvad det koster at få skiftet et vindue, er betinget af forskellige faktorer, herunder materiale, glastype og størrelse. Hertil skal du tilføje udgifter til eventuel installation, medmindre du selv har mod på at stå for denne del. Vi har en udførlig videoguide, der kan hjælpe dig med denne del. 

  Vær også opmærksom på, at vi tilbyder prismatch. Det betyder, at hvis du finder et lignende produkt til en bedre pris hos en konkurrent, matcher vi prisen og giver yderligere 5 % rabat. Vores prismatch kan du læse mere om her.

  Hvad er forskellen på 2- og 3-lagsvinduer?

  Forskellen mellem 2- og 3-lagsvinduer er, hvor mange lag glas der er i vinduet. Vores 3-lagsvinduer lever op til de højeste standarder inden for energimærkning, hvilket betyder, at de med energimærket A kan bruges og installeres i alt nyt byggeri, der bruges som helårsboliger. Vælger du 2-lagsvinduer, skal du være opmærksom på, at de ikke lever op til samme standarder og kun må bruges i bygninger, der ikke bruges året rundt – for eksempel fritidshuse.

  Hvilke vinduer holder længst?

  Vinduer af træ holder typisk i længst tid, hvis de bliver behandlet ordentligt og vedligeholdt løbende. Vælger du træ/alu, kan du forvente en levetid på op til 45 år. Fordelen er, at vedligeholdelsen er minimal.

  Hvorfor 3-lagsvinduer?

  Du skal vælge 3-lagsvinduer, fordi de har den bedste energimærkning og derfor er godkendt til installation i helårsboliger. En bedre energimærkning betyder færre penge brugt på varme, et bedre indeklima samt en større sikkerhed mod indbrud, da en tyv skal kæmpe sig gennem flere lag glas.

  Hvilke vinduer isolerer bedst?

  Vores 3-lagsvinduer er dem, der helt afgjort isolerer bedst og sikrer mindst muligt varmetab. De tre lag sikrer, at varmen bliver i rummet, fordi kuldebroer forhindres, og de sikrer også, at konduktion og varmestråling gennem rude og ramme mindskes.

  Kan det betale sig at få nye vinduer?

  Der er naturligvis en udgift forbundet med at få skiftet sine vinduer, men den udgift skal holdes op mod, hvad du sparer på din varmeregning, samt hvad udskiftningen gør for ejendommens samlede værdi. Står du i en salgssituation, vil nye vinduer kun gøre noget godt for den pris, som du kan præsentere købere for. Derudover gør du noget godt for klimaet – både i forhold til drivhusgasser, mens også dit indeklima forbedres betydeligt.

  Hvornår er det bedst at skifte vinduer?

  Man kan både udskifte vinduer om sommeren og vinteren, og derfor er det bedst at udskifte, når der er brug for det. Oplever du meget træk ved vinduerne, eller at træet er råddent, er en udskiftning en god idé. Får du professionel hjælp til installationen betyder årstiden og temperaturen mindre, men gør du det selv, vil vi anbefale, at du gør det på et tidspunkt, hvor vejret og temperaturen ikke tvinger dig til at blive færdig samme dag.

  Brug for hjælp?

  Samlet set er der mange fordele ved at investere i nye, billige vinduer til dit hus, og du kan tilpasse dem til lige præcis din situation og behov. Prisen afhænger af mange faktorer, men én ting er sikkert - Klar vil altid gå forrest i udviklingen af billige vinduer af god kvalitet. Er du stadig i tvivl, så er du velkommen til at ringe til vores kundeservice, der altid vil kunne hjælpe dig med råd og vejledning.