Hvad er et fastkarmsvindue?

Fastkarmsvinduet er et vindue hvor glasset er monteret direkte i karmen og er på den måde udført i det mest enkle design. Dette gør, at fastkarmsvinduet ikke kan åbnes, men til gengæld gør det vinduet til en fremragende lyskilde! Da der ikke er nogen ramme man kan åbne, går glasset helt ud til kanten. 

Fordele ved fastkarmsvinduer

  • Få mest muligt lysindfald

  • Fastkarmsvinduer er stilrene og med stor glasoverflade

  • Nem installation

  • Lav vedligehold da der ikke er nogle bevægelige dele

Ulemper ved fastkarmsvinduer

  • Den store ulempe er vinduets primære funktion: det kan ikke åbnes.

  • Skal der derfor også kunne luftes ud kan du overveje et kombinationsvindue, hvor der både er fastkarmsvindue og andet vindue der kan åbnes.

Hvordan monterer jeg et vindue med faste karme?

Læs vores guide om montering af alle slags vinduer fra Klar.

Billige faste vinduer med mange muligheder

Fastkarm vinduer anvendes i dag i alle typer byggerier – typisk som lyskilder i forbindelse med andre vinduestyper eller i kombination med døre. 

Anvendelsesmulighederne ved bl.a. faste vinduer er med andre ord utallige og tæller bl.a. større vinduespartier, hvor man ønsker at udnytte et naturligt lysindfald eller en udsigt over fx hav, marker eller skov til fulde. Typen fastkarmsvindue er én blandt flere vinduestyper og foretrækkes typisk også til store gavlpartier og i rum med alternative udluftningsmuligheder. De fungerer også fint som tagvinduer med fast karm. Det er nemlig sjældent, at man har behov for eller lyst til at åbne denne type fastkarmsvinduer.

Spar på varmeregningen med træ/alu

Selvom man kan frygte, at store glasfacader eller -partier vil give store varmeregninger, er det ikke tilfældet. Hos Klar finder du 21 varianter af billige fastkarmsvinduer, fra 1 fag 1 rude og 3 fag med post til 9 fag med post. Fælles for alle modellerne er, at de fås med Premium Energi+ 3 lags glas, der lever op til de nyeste energikrav og er ekstraordinært effektivt isolerende.

Vores træ-alu modeller med 3-lags-glas har et A-mærke, hvilket gør dem til perfekte isolerende vinduer.

Design dit eget vindue

Fastkarmsvinduer fås i forskellige mål, afhængigt af antal fag og ruder. 1 fag 1 rude kan fx fås i elementmål fra 32-200 centimers bredde og højde. Fastkarmsvinduet 8 fag med post fås i elementmål fra 75-300 centimeters bredde og 140-230 centimeters højde. Der er derfor mange muligheder for at tilpasse størrelsen på dine nye fastkarmsvinduer, så de passer til dit hus uanset type og dine ønsker.

Derudover får du også mulighed for at sætte dit eget præg på designet på dine fastkarmsvinduer: Skal materialet være i fyrretræ? Eller hvad med et fastkarmsvindue i træ/alu? Skal farven være hvid, grå eller sort, og skal farven være ens indvendigt og udvendigt? Hvilken af de 8 typer glas, profiler og notudfræsning foretrækker du? Valgene er mange, når du skal designe dine fastkarmsvinduer. Vi hjælper dig gerne med at træffe beslutningerne.

Fastkarmsvindue med sprosser

Hos Klar er det også muligt at få et fastkarmsvindue med sprosser.

Er du på udkig efter det størst mulige lysindfald samt en både smal og elegant profil, vil fastkarmsvinduet med al sandsynlighed være interessant for dig at kigge nærmere på.