60% UDSALG + 20% RABAT PÅ MONTERING - Slutter om
Få støtte til dine nye vinduer image

Få støtte til dine nye vinduer

Marie Egholm Author Photo
Translated by Marie Egholm03.09.2024

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content
Få støtte til dine nye vinduer 

Københavns kommune har meddelt at de nu tilbyder økonomisk støtte til at støjrenovere dine vinduer

Hvilken effekt har støj på din hjerne? 

Firmaet Arturel, der arbejder med lydisolering, skriver i en artikel at “uønsket støj og høj lyd kan føre til stressreaktioner i hjernen. Stresshormoner som cortisol frigives, og dette kan påvirke vores generelle velbefindende og øge risikoen for sundhedsmæssige problemer på langt sigt. "På den anden side kan et velafbalanceret lydmiljø have beroligende virkninger og fremme afslapning.” 

Magasinet Bedre Livsstil skriver at støj har en negativ indvirkning på folks sociale opførsel, og at støj øger angst, irritabilitet og følelsen af hjælpeløshed. 

Hvad betyder det at have et sundt lydmiljø? 

At have et sundt lydmiljø har mange fordele, og er vigtigt for vores generelle livskvalitet. Forskning viser at “konstant eksponering for støj har været knyttet til søvnforstyrrelser, koncentrationsproblemer og hjerte-kar-sygdomme”. Derfor kan erstatningen af vinduer have en kæmpe betydning for lydmiljøet. Hvis du reducerer det travle gadestøj, er du med til at skabe et bedre lydmiljø i hjemmet. Skabelsen af et lydvenligt miljø bliver kun vigtigere og vigtigere med vores travle livsstile, så vi har et frirum uden forstyrrelser hvor vi kan slappe af. 

Hvad er støjpuljen? 

Støjpuljen er en ny pulje, skabt af Københavns Kommune, for at formindske støjbelastningen i københavnske hjem. Du kan søge puljen, hvis du bor på en trafikeret vej med høj støjbelastning. Klik på linket for at se om din ejendom ligger på en støjbelastet vej (kortet ligger forneden på siden). 

Hvor meget kan du få i støtte?

Du kan få udbetalt op til 8000 danske kroner per vindue, alt efter din bevaringsværdi, også kaldet SAVE-værdi. Københavns kommune skriver at “ombygningsudgifterne dækker blandt andet håndværkerudgifter, materiale, stillads og byggeplads samt rådgiver-, låne- og administrationsudgifter”. 

Hvad skal du have Klar til din ansøgning? 

Københavns Kommune skriver, at du skal have: 

  1. Fotos af ejendommens facade mod gade, og nærbillede af de nuværende vinduesrammer

  2. Facadetegning med markering af de vinduer der skal støjdæmpes

  3. Evt. fuldmagt hvis rådgiver/administrator søger på vegne af ejendommes ejer

Hvad betyder det for dig som Klar kunde? 

Støjpuljen betyder, at du som bor i en støjbelastet bygning, nu kan få dækket en stor del af udgifterne når du skal udskifte dine vinduer. Du kan vælge vores lydglas, når du køber vinduer og døre under “design”.