60% rabat

Dreje/kip-vindue med redningsåbning

De to fag åbnes på en særlig måde: midterstolpen er monteret på den ene af vinduerne, så vinduet kan bruges som nødudgang. Vi anbefaler ikke, at kombinere indadgående og udadgående vinduer.

✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter

✓ Prismatch

✓ E-mærket

✓ Monteringsservice tilbydes

1. Planlæg & mål op
  1. Planlæg & mål op

Planlæg med vores guides til enten renovering eller nybyg

Se vores guides

2. Design & bestil
  1. Design & bestil

Brug vores designer til at skræddersy dit produkt

3. Installer
  1. Installer

Gør det selv med vores guide eller bestil med montering

Guide til montering

Vinduer med en bevægelig midterstolpe er velegnede til nødudgange og til transport af store genstande

Fordele ved vinduer med en bevægelig midterstolpe.

Det bedste ved vinduer med en bevægelig midterstolpe er at de giver den bredest mulige åbning, når de er åbne. Det giver dig en ekstra flugtvej i tilfælde af nødsituationer som f.eks. brand. Har du en lille indgangsdør eller en smal trappe? Vil du stadig gerne have en stor sofa, et klaver, sportsudstyr eller lignende ind i dit hjem?

Vores dreje kip vinduer med bevægelig midterstolpe giver dig muligheden for det. Hvis du har en dejlig bred vinduesstørrelse, kan du måske nyde den lyseste og bedste udsigt med et gennemgående, fastlåst vindue. Alligevel giver vinduer med en bevægelige midterstolpe dig mulighed for at ventilere selektivt. Vælg en flot stil og behold stadig masser af plads som nødudgang eller transportåbning.

Bevægelige vinduer er blevet brugt til at flytte klaverer og flygler, sofaer, kunst, kunst, borde og mange andre voluminøse genstande gennem vinduet i gamle huse med smalle trappeopgange. Mange transportvirksomheder er bekendt med denne mulighed og er dygtige til at få selv tunge og store genstande ind i huset gennem vinduet.

Desuden kan de bruges som nødudgang.

Det kan være umuligt eller ekstremt dyrt at bygge en flugtvej med en dør i flere lokaler. Der er dog mulighed for at installere vinduer med nødudgange og dermed skabe en flugtvej til disse situationer.

Sammenlign vores forskellige modeller, og hold øje med vores web rabat og prismatch, og skab vinduet efter dit valg med vores designer.

Hvordan fungerer vinduer med en bevægelig midterstolpe?

Midterstolpen er ikke fast monteret i rammen, men på en af vinduesfløjene. Derefter fastgør vi et hængsel til midterstolpen, dvs. en funktion, der forankrer eller frigør midterstolpen (og dermed den tilsvarende vinduesfløj) i rammen. Kun den ene side af vinduet kan åbnes med håndtaget, og den anden side kan åbnes med hængslerne på stolpen. Dette skyldes, at midterstolpen skal kunne følge vinduesfløjen, når den åbnes.

Ved dreje kip vinduer med 3 og 4 fag, bondehusvinduer eller dannebrogsvinduer: Bemærk venligst, at vi som standard monterer nødudgangen på venstre side af vinduet set indefra. Desværre er det ikke altid muligt at have vinduesgrebet til højre og dermed hovedåbningsfunktionen på højre side af vinduet set indefra.

Med alle vinduer skal du være opmærksom på, at vinduets udseende og funktion vil ændre sig væsentligt alt efter, hvor du vælger at have håndtaget. Her er et eksempel: Kun venstre side af vinduet, set indefra, har et håndtag. Du skal først åbne vinduet i venstre side for at komme til det hængsel, der åbner højre side.

Med andre ord åbnes venstre side normalt, men hvis du vil åbne hele vinduet, skal du først betjene håndtaget for at komme til hængslerne på den midterste stolpe. Først derefter kan det højre vindue åbnes sammen med den midterste stolpe.

Bemærk: Hvis du køber et vindue med nødudgang og vindbremse, er muligheden for vindbremse delvist ikke tilgængelig, fordi en af vinduesfløjene skal kunne åbnes mere end 90 grader.

Konklusion:

Vinduer med en nødudgang og bevægelig midterstolpe er lidt mere komplicerede at betjene end et normalt dreje kip vindue med to fag. Til gengæld får du nogle enorme fordele: åbningsstørrelsen er mere end fordoblet i forhold til et normalt vindue. Dette gør det ikke kun muligt at bruge dette vindue som nødudgang, men også at transportere store møbler og genstande gennem vinduet.

Klars kundeservice
Vi er her for at hjælpe dig!

Det kan virke komplekst at købe nye vinduer og døre, men vi er her for at gøre det nemt. Hvis du har nogen spørgsmål – så er vi kun et spørgsmål væk.

Kontakt osBlue Phone Icon