Topstyret vindue

Et topstyret vindue betjenes ved at skubbe vinduet ud i bunden med et håndtag. Konstruktionen beskytter mod vind og vejr, og fremstilles efter dine skræddersyede mål. Vi tilbyder ikke børnesikring på vores topstyrede vinduer.

✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter ✓ Prismatch ✓ E-mærket

Et topstyret vindue er designet med en oplukkelig ramme, som under åbning sænkes en smule lodret nedad. Overrammen er smart fremstillet med et lodret forskydeligt omdrejningspunkt. Med andre ord åbnes det topstyrede og udadgående vindue ved, at rammen skubbes ud nederst, samtidig med at rammens top glider nedad. Et ganske gennemtænkt og byggeteknisk veludført design, som blev udbredt for relativt få årtier siden og som giver en effektiv udluftning.

Hvad er topstyrede vinduer?

De nye topstyrede vinduer blev udviklet i begyndelsen af postmodernismen, som foregik fra 1970’erne til ca. 1990. Perioden er karakteriseret ved genbrugen af stilarter fra andre bygninger, fravær af betydning og brugen af en række forskellige farver, former og materialer. Årtierne bar præg af et opgør med modernismens minimalistiske og modulære udtryk, og til at starte med var det topstyrede vindue småt, da der i start-midt 70’erne kom fokus på energivenlige løsninger.

Hvorfor skal jeg vælge det topstyrede vindue?

Hvis du er på jagt efter nye vinduer skal du overveje et topstyret vinduer.

De populære topstyrede vinduer er lette at betjene og har trinløs åbning. Vinduestypen er designet med justerbar friktion, så det kan stå lidt eller meget åbent, alt efter ønske. Vinduet betjenes med paskvilgreb, som sidder på et genialt udformet beslag af samme navn, der ved hjælp af et drejeligt låsegreb skyder rigler lodret op i overkarmen og ned i underkarmen, eller vandret ud i sidekarmen.  Dette giver to lukkestillinger, hvoraf det ene muliggør ventilation, selvom vinduet er lukket. Nye topstyrede vinduer er altså et genialt valg hvis du vil forbedre dit indeklima via en mere effektiv udluftning. Det er derfor enkelt at åbne vinduet modsat den mere klassiske tohængte vindue.

Som vinduestype har et topstyret vindue især én fordel. Vinduet er nemlig ekstra hårdført, takket være nøje udvalgte kvalitetskomponenter, som samtidig gør det langtidsholdbart. Udgangspunktet for udviklingen af vinduet var Danmarks omskiftelige og krævende vind- og vejrforhold. Man ønskede derfor at sikre sig, at det kunne modstå både sollys, kulde og blæst, og samtidig, at det indgik som et praktisk element i hjemmet. Vinduesformatet udmærker sig således på den smarte åbningsmetode og innovative lukkemekanisme, såvel som på vejrbestandigheden.

Der er derfor mange gode grunde til at vælge et topstyret vindue, og mange danskere foretrækker da også lige præcis denne vinduestype. Et-plans- og etagebyggerier med altaner og altangang er eksempler på byggerier hvor vinduet typisk anvendes, og skaber fremragende resultater for mange boligtyper.

Design og køb billige topstyrede vinduer

Hos Klar fører vi billige topstyrede vinduer i 15 forskellige og spændende varianter, fra 1 fag 1 rude og 2 fag 4 ruder til 3 fag 18 ruder. Som altid er det muligt at tilpasse vinduet, så det kommer til at stemme overens med netop din design- og stilmæssige vision. Vælg fx én farve til den indvendige side, og en anden til den udvendige del, kombineret med en Softline-profil, for en udpræget moderne udtryk. Ved at tilføje udluftningsventil kan du desuden ventilere i badeværelse, køkken eller soveværelse, uden at skulle åbne vinduet.

Du kan hos Klar også få vinduet både med og uden sprosser. Samtidig bestemmer du præcis hvilket materiale, du vil have det i. Vi har både det smukke og elegante træ eller det mere hårdføre træ/alu.

Et topstyret vindue er en sikker løsning, da det både er praktisk og stilmæssigt overlegent, og på denne måde samlet set tilbyder dig mest mulig kvalitet for pengene. Tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os, hvis du skulle have spørgsmål til vores vinduer, til opmåling eller til noget helt tredje. Vi stiller os til rådighed i processen med at skabe præcis det vindue, du drømmer om – det vindue som vil fuldende dit hjem.

Du kan bestille dit topstyrede vindue på specialmål. Tryk på design og indtast de mål der er i dit eksisterende hulmål.

Hvad er forskellen på tophængt vindue og topstyret?

Forskellen på tophængte vinduer og topstyrede vinduer er alene typen af beslag. Begge vinduer åbnes i bunden og tjener ofte samme formål. Rammen er også ens. Det topstyrede vindue er ofte en bedre løsning. Dette vindue åbner nemlig mindre udad og er derfor nemmere at betjene end et tophængt vindue grundet trinløs åbning. Men da vinduet samtidig åbner op i toppen takket være det smarte beslag, så giver det faktisk bedre ventilation. Omvendt vil et tophængt vindue have en udskydelig stang der bruges til åbning.