Bondehusvinduer

Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser. Vælg mellem vandrette og lodrette sprosser og få et vindue med masser af landligt idyl. Vi tilbyder hurtig levering med markedets bedste service.

✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter

✓ Prismatch

✓ E-mærket

1. Planlæg & mål op
 1. Planlæg & mål op

Planlæg med vores guides til enten renovering eller nybyg

Se vores guides

2. Design & bestil
 1. Design & bestil

Brug vores designer til at skræddersy dit produkt

3. Installer
 1. Installer

Gør det selv med vores guide eller få hjælp

Guide til montering

Charmerende bondehusvinduer efter dine mål

Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser i, som vi ofte ser herhjemme i ældre huse. Bondehusvinduer giver dit hjem et klassisk, idyllisk og landligt udtryk og leder tankerne hen på romantiske stunder og ældre danske film. Især på mere moderne byggerier kan bondehusvinduerne give et charmerende twist, som bryder godt med stilarten for boligen generelt og gør den mere hyggelig at se på. 

Hos os finder du forskellige typer af bondehusvinduer, herunder vinduer med sprosser, fag, ruder, så du har mulighed for at finde netop de bondehusvinduer, der passer til æstetikken i dit hjem. 

Når du bestiller dine nye bondehusvinduer hos os, kan du være sikker på at få et kvalitetsvindue til en god pris. Du slipper nemlig for at betale ekstra for unødvendige omkostninger i processen. Vi har fjernet de fordyrende mellemled, så vi kan garantere, at du får størst mulig værdi for dine penge, når du køber dine bondehusvinduer hos os.

Vi påbegynder først produktionen af dine nye vinduer, når du har lagt din bestilling hos os. På den måde undgår vi spild i processen. Det gør en forskel for miljøet. Vi er stolte af at købe ind lokalt, plante et nyt træ for hvert træ, vi fælder, og støtte vores lokalsamfund ved at producere tæt på, hvor vores produkter sælges. Det betyder, at du kan bestille dit nye bondehusvindue med god samvittighed hos os. 

Bondehusvinduer med materialer af høj kvalitet til fornuftige priser

Hos Klar finder du et stort udvalg af bondehusvinduer i forskellige udtryk og materialer. Vores bondehusvinduer fås blandt andet i træ og træ/aluminium, og alle er fremstillet af materialer i højeste kvalitet. Hvis du vælger bondehusvinduer i træ, skal du være opmærksom på, at de kræver mere vedligeholdelse end vinduer i træ/aluminium. 

Bondehusvinduer i træ/aluminium har en række fordele, herunder:

Al glas, der bruges til vores bondehusvinduer, er produceret i samarbejde med vores partner, Saint Gobain, hvilket sikrer fremragende komponenter og det ypperligste produkt. 

Med de klassiske bondehusvinduer har du mulighed for at vælge en lang række spændende sammensætningsmuligheder, herunder 27 varianter af de æstetisk tiltalende vinduer i enten 1 fag 3 ruder, 2 fag 16 ruder eller 4 fag 32 ruder. Vinduerne kan ligeledes leveres med enten 2-lags eller 3-lags glas afhængig af dit behov. Fordelen ved at vælge 3-lags glas er, at du får en langt bedre isolering end med 2-lags glas og dermed et mere energieffektivt vindue.

For at forstå, hvordan en bygning får en bestemt energimærkning, er det vigtigt at forstå forskellen på U-værdi og G-værdi. U-værdien indikerer, hvor meget energi der slipper ud af huset – jo tættere på 0 U-værdien er, desto mere energieffektivt er huset. Eksempelvis har vores 2-lags glas en U-værdi på 1,3 W/m2 K, hvor W er watt, K er kelvin, og m2 er arealet på vinduet. Til forskel har vores 3-lags glas en U-værdi på 0,8 W/m2 K. Du får altså et vindue med en U-værdi, der er næsten fem gange lavere. 

G-værdien indikerer, hvor meget varmeenergi fra solen, der trænger gennem vinduet. Hvis solens energi udgør 100%, kaldes G-værdien for 1. Det vigtige for dit vindue er dog, hvor stor en procentdel, der trænger gennem vinduet. Hvis det tal er 50%, så vil G-værdien være 0,5.

Når du designer dit bondehusvindue hos os, har du et væld af muligheder at vælge imellem. Du vælger blandt andet selv: 

 • Størrelsen på dit bondehusvindue

 • Antal fag og ruder 

 • Glastype

 • Udluftningsventiler og vindbremser

 • Materialet på dit bondehusvindue 

 • Hængsler, lukketype med mere

 • Farven – herunder hvorvidt den skal være ens indvendigt og udvendigt

Og meget mere. Samtidig får du både kvalitet, bæredygtighed og garanti i ét, når du bestiller dine bondehusvinduer hos os. Det er vigtigt for os at kunne tilbyde de bedste bondehusvinduer til en god pris, som holder i mange år. 

Læs mere om vores glastyper her.

Bondehusvinduets historie

Bondehusvinduer har været brugt siden 1600-tallet, og er stadig den dag i dag et utrolig populært valg af vinduer til moderne og ældre boliger, hvor man ønsker at fremhæve den romantiske og hyggelige stil. 

I perioden 1600-1850 var bondehusvinduet den fremherskende måde at producere vinduer på i Danmark, og det er da også en af de absolut ældste vinduer herhjemme, der typisk kan ses på mange gamle bygninger. De populære vinduer med de små sprosser understreger den klassiske danske arkitektur, og er derfor særligt populær herhjemme. I dag er æstetikken den samme, men vinduerne er blevet opdateret, så de i dag er mere energirigtige.  

Skal du vælge bondehusvinduer med 2 eller 3 lags glas?

Som udgangspunkt bør du altid vælge 3-lags glas til en helårsbolig. Udover at det er et krav i BR20, så isolerer de simpelthen langt bedre end 2-lags glasset.

Derudover kan du også vælge lydisolerende glas, der reducerer lyden udefra. Vi har også solbeskyttende glas og ornamenteret glas, til dem der værdsætter privatlivet. Du kan læse mere i vores gennemgang af vores glassortiment.

Montering og opmåling af vinduer

Inden du monterer dine nye bondehusvinduer, skal du selvfølgelig sørge for, at *målene passer, inden vinduerne monteres. Vi har lavet en guide til opmåling af vinduer og døre, der hjælper dig med at måle op, så du er sikker på, at dine vinduer passer i størrelsen.

Når du skal montere dit nye vindue, kan du vælge at få hjælp til at installere det – eller du kan gøre det selv. Der kan være mange penge at spare ved selv at montere dit bondehusvindue – og heldigvis er det ikke så svært. 

Hos Klar har vi sørget for, at du nemt kan finde al den hjælp, du har brug for til at samle og montere dine nye bondehusvinduer. Vi har samlet en liste over det værktøj, du skal bruge, samt en trin for trin-guide til, hvordan du afmonterer dine gamle vinduer og monterer dine nye bondehusvinduer fra Klar.

Læs mere her: Guide: Montering af vinduer og døre

*Vær opmærksom på, at der er forskel på hulmål og karmmål. Hulmål er målet fra mursten til mursten, og karmmål er det mål, som selve vinduet har. Sørg for, at du har det nødvendige værktøj, inden du går i gang med monteringen – eksempelvis koben, tommestok, vaterpas og træbor.

Rengøring og vedligehold af vinduer

Hos Klar er det vigtigt for os, at dine nye bondehusvinduer holder i mange år. Derfor vil vi også gerne udruste dig med viden om, hvad du selv kan gøre for at forlænge levetiden af dine nye vinduer.

Her taler vi særligt om:

 • Rengøring

 • Inspektion

 • Reparationer

 • Efterbehandling

Det lyder måske som en stor opgave, men bare rolig – vores vinduer er fremstillet til at holde, og vedligeholdelsen er ikke så krævende, som det kan lyde. Du kan med fordel rengøre dine bondehusvinduer med opvaskesæbe eller andre lignende sæber – så længe de ikke er basiske.

Til de dele af vinduet, der er lavet af træ, anbefaler vi en træolie, der er med til at vedligeholde træet. Det samme gælder hængslerne på vinduerne.  

Med den rigtige rengøring og vedligeholdelse kan du forvente, at dine nye vinduer fremstår flotte i mange år frem. 

Hvorfor vælge bondehusvinduer fra Klar?

Når du vælger et bondehusvindue fra Klar, får du altid et godt og prisvenligt vindue, der inviterer lyset indenfor, uanset hvor du vælger at montere det i hjemmet. Vores bondehusvinduer er både velegnede til moderne og ældre hjem, hvor du ønsker at omfavne en romantisk og klassisk stil. Bondehusvinduerne er både velegnede til store vinduespartier og i kombination med enten terrassedøre eller andre typer vinduer, hvor de giver et flot og klassisk udtryk til hjemmet. 

Vi har et stort udvalg af bondehusvinduer, der passer til de fleste behov, uanset hvilken størrelse og type vindue du er på udkig efter. Gå på opdagelse i vores sortiment, og find det bondehusvindue, der passer til dit hjem.

Når du køber vinduer hos os, er du dækket af enten 7 eller 12 års garanti. Du er altså garanteret et kvalitetsvindue, der holder. Sidst, men ikke mindst, kan du forvente, at dine nye vinduer bliver leveret problemfrit og til tiden. Er du nysgerrig på, hvad andre kunder siger om os? Se vores mange tilfredse kunders anmeldelser på Trustpilot.

Alle vores vinduer er fremstillet af FSC-mærket fyrretræ fra Estland, og er desuden et energieffektivt valg til dig, der gerne vil have et bondehusvindue, der lever op til de nyeste energikrav og er effektivt isolerende. Fælles for alle vores modeller er nemlig, at de fås med  Premium Energi+ 3 lags glas

Har du fundet et vindue billigere hos vores konkurrenter, så matcher vi gerne prisen. Læs mere om vores prismatch. Vi tilbyder desuden en fleksibel løsning, hvor du har mulighed for at købe nu og betale senere, hvis du ønsker det. 

Vores danske kundeservice er altid klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til nogle af vores vinduer.  

FAQ

Hvad er bondehusvinduer?

Et bondehusvindue er et sidehængt vindue med sprosser og var i perioden 1600-1850 den fremherskende måde at producere vinduer på i Danmark. Det er en af de ældste typer vinduer herhjemme. 

Hvad koster nye bondehusvinduer?

Det er forskelligt, hvad nye bondehusvinduer koster, afhængigt af, hvilken type vinduer du skal bruge. Du kan bruge vores prisberegner, så du kan se, hvad det helt konkret koster at få nye bondehusvinduer til din bolig. 

Hvad koster det at skifte til 3 lags vinduer?

Det er forskelligt, hvor meget det koster at skifte til 3-lags vinduer i din bolig, afhængigt af hvilken type og hvilken størrelse vinduer, du skal bruge til din bolig. Der er selvfølgelig en udgift forbundet med at få skiftet sine vinduer til 3-lags vinduer, men til gengæld får du et mere energieffektivt vindue, der medfører, at du kan spare penge på din varmeregning. 

Hvad koster det at få udskiftet vindue?

Prisen for at få udskiftet et vindue afhænger af, hvilken type vindue, du skal have skiftet. Du kan bruge vores prisberegner for at få en pris på udskiftning af vinduet i din bolig.  

Klars kundeservice
Vi er her for at hjælpe dig!

Det kan virke komplekst at købe nye vinduer og døre, men vi er her for at gøre det nemt. Hvis du har nogen spørgsmål – så er vi kun et spørgsmål væk.

Kontakt osBlue Phone Icon