Bondehusvinduer

Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser. Vælg mellem vandrette og lodrette sprosser og få et vindue med masser af landligt idyl.
Vi tilbyder hurtig levering med markedets bedste service.

✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter ✓ Prismatch
✓ E-mærket

Hvad er bondehusvinduer?

Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser i, som vi ofte ser herhjemme i ældre huse.
Bondehusvinduerne giver boligen et mere klassisk, idyllisk og landligt udtryk og leder tankerne hen på romantiske stunder og ældre danske film.

Især på mere moderne byggerier kan bondehusvinduerne give et charmerende twist, som bryder godt med stilarten for boligen generelt og gør den mere hyggelig at se på.

Hos Klar har vi også en lang række andre typer vinduer, så du kan finde dem der passer bedst til din bolig.

Moderne optimerede, men stadig klassiske vinduer

Frem for at lægge separate ruder i hvert enkelt felt i vinduesrammerne på bondehusvinduerne, anvender vi hos Klar en lidt bedre metode. Vi anvender et samlet rudeparti, hvor glasset er opdelt i det antal felter, du vælger, og sprosserne efterfølgende påsættes oven på felternes linjer. Det giver den fordel, at sprosserne bliver mindre kraftige, hvilket giver et større lysindfald. Samtidig opnås et udseende på bondehusvinduerne, der er tro mod det klassiske design, og derudover kommer både rude og ramme under langt mindre pres, hvorfor begge dele vil holde længere.

Spar på varmeregningen med moderne bondehusvinduer

Endeligt får bondehusvinduet langt bedre energimæssige egenskaber, fordi ruden kommer til at isolere bedre. Disse fordele understreges af de kvalitetsmaterialer, der anvendes i fremstillingen af vinduet, herunder 2- eller 3-lags glas.

Mange vælger i dag bondehusvinduer i forbindelse med renovering af ældre huse, fx bondehusvinduer i træ, der passer til den ældre stil, men også ved boligtyper, hvor man ønsker den elegante kombination af spinkle og kraftige dimensioner. At vælge døre og bondehusvinduer, der passer til boligen, er en gevinst i mere end én forstand. Handelsprisen på huset vil fx opretholdes bedre, da købere typisk værdsætter, at man er forblevet tro mod det oprindelige udtryk, herunder arkitektoniske fremtoning og autenticitet. Ved nybyggeri er bondehusvinduer i træ/alu fx et udtryk for det tidløse danske design, som på én gang forener det stilrene og minimalistiske med et hyggeligt og indbydende udtryk.

Hvilket materiale skal jeg vælge til mit bondehusvindue?

Uanset om du er til det ældre eller nyere udtryk, har du mulighed for at vælge bondehusvinduer i træ eller bondehusvinduer i træ/alu. Hvis du vælger bondehusvinduer i træ, skal du være opmærksom på, at de kræver mere vedligeholdelse end de andre.

Træ/alu vinduer har en lang række fordele. Her kan nævnes:

  • De er næsten vedligeholdelsesfri

  • Træ/alu er meget modstandsdygtigt mod det barske nordiske klima

Du kan læse mere i vores guide om træ/alu.

Hvilket glas skal jeg vælge?

Som udgangspunkt bør du altid vælge 3-lags glas til en helårsbolig. Udover at det er et krav i BR20, så isolerer de simpelthen langt bedre end 2-lags glasset.

Derudover kan du også vælge lydisolerende glas, der reducerer lyden udefra. Vi har også solbeskyttende glas og ornamenteret glas, til dem der værdsætter privatlivet. Du kan læse mere i vores gennemgang af vores glassortiment.

Sammensæt dine egne bondehusvinduer i standardmål

De klassiske vinduer har genvundet fordums popularitet, blandt andet fordi der er en lang række spændende, unikke sammensætningsmuligheder. Hos Klar kan du vælge mellem 27 varianter af de æstetisk tiltalende bondehusvinduer, herunder 1 fag 3 ruder, 2 fag 16 ruder eller 4 fag 32 ruder.

Vores bondehusvinduer i standardmål passer til en karmbredde på 37-80 cm og en højde på 40-150 cm (1 fag), så der er rig mulighed for at tilpasse bondehusvinduerne efter størrelsen på dit hus. Har du skæve mål som bondehusvinduer i 89x99 cm (2 fag), er det ikke noget problem.

Derudover kan du kombinere efter smag og behag og fx selv vælge ind- og udvendig farve, hængsler, lukketype med mere. Du kan også lade os hjælpe dig med at finde en løsning på bondehusvinduer, der vil passe til netop dit hjem. Uanset om du ønsker små eller store vinduer, et enkelt eller mange, er der en løsning til dig og dit hus.

Vi tilbyder billige bondehusvinduer, men kvaliteten er stadig i orden. Vinduerne tager udgangspunkt i følgende:

  • Klassiske vinduer produceret i knastfrit langsomtvoksende nordisk kernetræ.

  • Hængsler, greb, låse, udluftningsventiler og vindbremser er produceret i Danmark og Sverige af blandt andet IPA og ASSA ABLOY.

  • Vinduerne er CE-mærket, hvilket garanterer kvalitet og ydeevne.

  • Som kronen på værket får du op til 12 års garanti på vores bondehusvinduer.

Når du overvejer et tilbud på bondehusvinduer, kan du samtidig tænke på det flotte resultat, som får alle dine naboer til at blive grønne af misundelse. Er det ikke fristende at kunne vinke til dem ud gennem dine nye bondehusvinduer med et kvalitetsbevidst smil på læben?

Vi hjælper dig med at måle op til dit bondehusvindue 

Opmåling til bondehusvinduer kan måske føles som en større udfordring, og der er da også flere ting, du skal være opmærksom på, før du bestiller. I denne guide kan du læse om alle de ting, du skal være opmærksom på, når du måler op. Her kan du også finde en video, som viser, hvordan man måler op til bondehusvinduer i standardmål.

Hvis du alligevel ikke er helt tryg ved selv at måle op og bestille vores bondehusvindue tilbud, så er der hjælp at hente. Du kan enten ringe til vores kundesupport på tlf. 78 768 883 eller udfylde vores kontaktformular. Derefter behandler vi din henvendelse og sender fluks en af vores servicepartnere af sted til dit hus efter aftale med dig for at måle op til dine nye og billige bondehusvinduer. Vores servicepartnere er meget erfarne, og derfor kan du trygt overlade opmålingen til dine nye bondehusvinduer til os.

Fun facts

Vidste du …

  • At ordet ”vindue” kommer af det oldnordiske ord ”vindauga”, som betyder ”vindøje”? Det var et gennemskinneligt lyrelukke i nordiske oldtidshuse. Som regel var det placeret på eller under tagryggen. Længere sydpå i Europa blev vindøjet også brugt som ventilationsåbninger.

  • At glas blev indført i Danmark i 1500-tallet? Det var et dyrt materiale, så i starten benyttede man det kun til de nederste ruder, og til de øverste anvendte man papir. Glasset var dog ikke særlig gennemsigtigt. I dag er materialet ikke længere lige så dyrt, så du kan derfor få bondehusvinduer til en fornuftig pris hos Klar.

  • At det ældste vinduesglas antages at stamme fra tiden omkring Kristi fødsel? Romerne kunne støbe klare glas i mål op til 40 x 60 cm allerede på dette tidspunkt, men metoden gik desværre i glemmebogen fra Romerrigets fald og indtil ca. år 1670.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et bondehusvindue?

Bondehusvinduet er et sidehængt vindue med sprosser og var i perioden 1600-1850 den fremherskende måde at producere vinduer på i Danmark. Det er en af de ældste typer vinduer herhjemme.

Hvor meget koster bondehusvinduer?

Du kan bruge vores prisberegner, så du kan se, hvad det helt konkret koster at få nye bondehusvinduer til din bolig.

Hvad koster det at skifte vinduer?

Du kan spare mange penge ved selv at måle op samt montere dine bondehusvinduer. På denne måde skubber du prisen i bund, særligt hvis du køber vinduer til lavpris fra Klar. 

Hvordan måler man op til nye vinduer?

Du kan snildt måle op til dine nye vinduer på egen hånd. Det kræver at du har papir, blyant og en tommestok/målebånd ved hænderne. Læs vores guide til opmåling af vinduer her

Hvordan monterer jeg nye vinduer? 

Montering af nye vinduer er på ingen måde raketvidenskab, men det kræver lidt snilde. Ønsker du at montere dine vinduer selv, så læs vores guide til montering af vinduer her.