Udsalget fortsætter! Op til 55% rabat

Dreje/kip vinduer

Dreje kip vinduer er den perfekte kombination af funktionalitet og praktisk anvendelighed. Du kan betjene vinduet som et traditionelt sidehængt vindue eller ved at vippe det indad. Vi anbefaler ikke, at kombinere indadgående og udadgående vinduer. ✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter ✓ Prismatch ✓ E-mærket

Dreje kip vinduer kombinerer to åbningsretninger i ét vindue

I modsætning til andre vinduestyper kan dreje kip vinduer åbnes på to forskellige måder: Som et trappevindue, hvor vinduesfløjen (den bevægelige del af vinduet) er forbundet med rammen på undersiden med vippebeslag og kan vippes indad i toppen.

Den anden åbningsmetode svarer til et karnap vindue, hvor den oplukkelige fløj er forbundet med vinduesbeslag på den ene side af rammen og kan åbnes ved at dreje den sidelæns mod indersiden. Et dreje kip vindue har derfor et sofistikeret system med en drejestang, et gear, der skifter mellem vinduesbeslagene, samlinger og de forskellige vinduesbeslag.

Et system, der giver store fordele

Dreje kip vinduer åbner indad, og da du kan åbne vinduesfløjen sidelæns som et fløjvindue (via den såkaldte drejefunktion), kan du bruge den til at ventilere dit rum hurtigt. Denne åbningsmetode gør også vinduespudsningen meget lettere, da du nemt kan nå vinduesfløjen fra begge sider, når den er helt åben.

Vippestillingen er den perfekte åbningsmetode, hvis du ønsker at lufte ud i længere tid. Den varme, indelukkede luft fra rummet slipper ud gennem den øverste del af vinduesfløjen, mens frisk luft strømmer ind i rummet fra begge sider af vinduesfløjen. På denne måde kan du ventilere kontinuerligt - selv i let regnvejr. Da vinduet åbner indad, vil regnen ikke kunne trænge ind i dit hjem, når vinduet er "på vippen" uden kraftig vind. Da åbningen i vippepositionen er begrænset af et saksegear til maksimalt 10 cm, er det også en sikker måde at lufte ud på uden at være hjemme, da det er umuligt at klemme sig igennem åbningen.

Hvordan er dreje kip vinduer konstrueret?

Et dreje kip vindue er et af de mere komplekse produkter blandt vinduer, men ligesom alle andre vinduer består det grundlæggende af tre dele:

- Vinduesrammen, som er permanent monteret i vægåbningen,

- åbningsfløjen, som er den bevægelige del af vinduet og bærer glasset,

- og de forskellige vinduesbeslag, som bestemmer åbnings- og lukkemekanismen og sikrer, at vindueskarmen sidder fast i vinduesrammen.

De specielle dreje- og vippebeslag gør dreje kip vinduer unikke.
Når man drejer på håndtaget på et dreje kip vindue, omdannes rotationen i dets tandhjul til en lineær bevægelse af skubbestængerne.

Grundlæggende er der tre forskellige positioner mulige:

  1. Låsestilling,

  2. vippestilling og,

  3. drejestilling.

Du lukker vinduet ved at dreje håndtaget nedad. Derved sættes vinduet i låsestilling ved at skubbe låseboltene i låsepladerne.

Vippestillingen realiseres i denne ved at dreje håndtaget opad. Boltstiftene i låsepladerne bevæges via skubbestængerne og låses op ved saksegearet og rammen. Låsebolten trykkes derefter ind i vippebøjlen, og vinduesfløjen kan vippe ud af rammen, indtil saksegearet begrænser hældningen.

Ved at dreje håndtaget vandret indstiller du vinduet i sin drejestilling. Herved låses saksegearet, mens låsebolten og låseslideren forbliver ulåste. I denne position kan vinduesfløjen åbnes (svinges op) med en drejebevægelse mod indersiden.

Hvordan åbner og lukker jeg et dreje kip vindue?

Hvis du drejer håndtaget opad, låses den øvre og den nedre vippeholder, så kun vippefunktionen kan bruges.

Hvis du drejer håndtaget vandret, skubbes boltene nøjagtigt ind i de andre beslag, så du nu kun kan åbne vinduet sidelæns.

Hvis du drejer håndtaget nedad, er vinduet lukket og kan slet ikke åbnes.

Bemærkninger om montering, drift og vedligeholdelse

Hvis du selv ønsker at montere dine dreje kip vinduer, kan du læse vores vejledning om montering af vinduer.

Dreje kip vinduer, skal håndteres som alle andre vinduer. Ansvarlig betjening og vedligeholdelse sikrer, at du kan få glæde af dit vindue i meget lang tid. Sørg for, at du ikke monterer nogen ekstra vægt på den åbne vindueskarm (f.eks. persienner eller gardiner), og at du altid lukker vinduet helt, inden du skifter mellem dreje og kip funktionerne.

Sørg også for, at der ikke ophobes snavs mellem den åbne vinduesfløj og rammen, da f.eks. små sten kan beskadige låsemekanismen.

Med hensyn til vedligeholdelse anbefaler vi, at trævinduer males om af og til og at alle beslag smøres regelmæssigt. På denne måde vil dit vindue holde længe. Hvis du ønsker mindre vedligeholdelse, kan du også vælge dreje kip vinduer med aluminiumsbeklædning, som beskytter dit vindue bedre mod vind og vejr - og sparer dig for arbejdet med at male dine trævinduer om.

Tilpasning af dit dreje kip vindue

Hos Klar kan du designe dine dreje kip vinduer præcis efter dine behov. Du kan vælge vinduesgreb med børnesikring, vælge mellem forskellige glastyper som f.eks. lydisolerende glas, energi-+ glas eller solbeskyttelsesglas, vælge 2-lags eller 3-lags glas og bestemme farven på vinduet. Du skal blot åbne designeren for at begynde at designe det dreje kip vindue, der passer til dine behov.

Oftest stillede spørgsmål

Hvor meget koster et dreje kip vindue?

Prisen for et dreje kip vindue afhænger af mange faktorer. Vinduets størrelse, materialevalget og mange andre detaljer har indflydelse på prisen. Derfor er det umuligt at give en generel pris. Du skal blot åbne vores konfigurator og designe det dreje kip vindue, du har brug for, og du vil se prisen. Vi er en af de billigste leverandører på markedet, samtidig med at vi tilbyder produkter af høj kvalitet. Hvordan klarer vi det? Din online bestilling går direkte til vores egen fabrik. Der bliver dit vindue lavet efter mål og leveret direkte til dit hjem. Denne proces går uden om alle mellemled, hvilket sparer os - og dig! - en masse tid og penge. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev er du også den første til at høre om vores tilbud, så du kan spare endnu flere penge.

Hvordan tager man målene til et nyt dreje kip vindue?

Det er nemmere, end mange tror. Det eneste, du skal bruge, er en blyant, et stykke papir og en lineal eller et målebånd. Du kan læse en detaljeret forklaring på, hvordan du finder de rigtige mål her: Sådan måler du vinduer og døre

Hvordan monterer jeg et nyt dreje kip vindue?

På den ene side kan du hyre professionelle håndværkere til at gøre det for dig. På den anden side sparer du en masse penge og sandsynligvis også ventetid, hvis du gør det selv - og du vil være stolt af dig selv, fordi du selv har monteret dine vinduer. Det kræver en smule dygtighed, men det er ikke så kompliceret som kvantefysik, det lover vi! Læs vores vejledning til montering og bestem selv.