Facadedøre

Gør din hovedindgang til det unikke førstehåndsindtryk med en facade dør fra Klar.

✓ 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter ✓ Prismatch ✓ E-mærket

Vil du gerne investere i en billig facadedør i specialmål eller standardmål, som er af god kvalitet? Her på siden kan du få et overblik over vores store udvalg. 

En af de vigtigste elementer i et hus er facadedøren. Den vender måske ud mod vejen, hvor alle forbipasserende kan se den, og den er noget af det første, dine gæster møder, når de besøger dig. Hvis du går op i dit hus, vedligeholdelse og design, er det sikkert også vigtigt for dig, at facadedøren sidder lige i øjet. En smuk og velholdt facadedør giver et godt førstehåndsindtryk for nye gæster, og det er altid en fornøjelse for dig og familien at komme hjem til et hus med en pæn facadedør – hver dag.

Vores facadedøre er én ud af flere typer døre.

Giv hjemmet et ansigtsløft med et godt og billigt facadedør tilbud

Vi producerer 29 modeller af facadedøre, som adskiller sig i antallet af ruder og fyldninger. Du kan vælge at bestille en facadedør, der kun består af henholdsvis ruder og fyldninger, en kombination, eller blot nøjes med en lille rude foroven. Valget afhænger selvfølgelig af, hvilket design der tiltaler dig mest, men det kommer også an på, hvor højt du værdsætter privatlivets fred; det er nemmere for folk udefra at se, hvad der foregår i huset gennem en facadedør med for eksempel 8 ruder og ingen fyldninger. Du kan dog altid investere i et indvendigt rullegardin, som hjælper med at holde nysgerrige blikke ude.

Ruderne er som standard lavet af energivenligt 2-lags-glas, og det er muligt at tilkøbe 3-lags-glas. Jo flere lag glas, jo bedre isolerer ruden.

Vælg mellem flere designs, materialer og farver til din facadedør

Valget af din nye facadedør afhænger også af, hvordan resten af husets ydre er designet. Måske er dit hus bygget i en minimalistisk stil, hvor et højt antal fyldninger ikke passer ind. Her vil en mere enkel facadedør med  1 stor rude måske være et bedre valg. Derimod kan mange ældre huse sagtens tåle at få en ny facadedør, hvor du har givet den gas med ruder og fyldninger. Dette udseende vil som regel passe godt ind til resten af designet. Sådan en beslutning behøver ikke at være dyr og vi vil meget gerne finde en billig løsning til dig, som garanterer god kvalitet og langtidsholdbarhed.

Materiale

Materialet på facadedøren er lavet af enten langsomt voksende nordisk fyrretræ eller træ/alu, som er en kombination af fyrretræ og en pulverlakeret aluminiumsramme. Fyrretræ er rigtig flot, men skal vedligeholdes en del mere. For eksempel kræver materialet, at du maler det af og til. Uanset om du vælger fyrretræ eller en facadedør i træ/alu, anbefaler vi, at du vedligeholder og plejer din dør jævnligt.

Se, hvordan du vedligeholder din facadedør.

Farve

Vores facadedøre fås i flere forskellige farver: Ren Hvid, AntrasitGrå og DybSort.

Man ser ofte huse med hvide facadedøre. Det er en standardfarve, som nemt kan kombineres med huset, uanset hvilken farve det er malet i. Hvis dit hus er hvidt, kan en sort dør dog være et godt valg, da farverne står flot i kontrast til hinanden, især hvis taget også er sort.

Skal facadedøren åbne indad eller udad?

En ting, som hverken har noget med design eller type at gøre, er det store spørgsmål om facadedøren skal åbne indad eller udad, og om den skal være højrehængt eller venstrehængt. Den funktionelle del ved en facadedør er næsten lige så vigtigt at overveje som udseendet. Den nemmeste måde at træffe din beslutning, er at se på den eksisterende dør. Hvis du altid har været tilfreds med den vej, døren åbner, så har du et godt udgangspunkt for den nye facadedør.

Det smarte ved en indadgående dør er, at du ikke åbner døren direkte ind i snuden på dine gæster. Til gengæld skal du være opmærksom på, at der ikke står en person eller et kæledyr på den anden side, der kan komme i klemme, når du åbner døren udefra i hast.

Find ud af hvilken type du har med at gøre, ved at stille dig på den side, hvor hængslerne er synlige. Er de placeret til højre på døren, og du står udenfor, er det en højre udadgående dør. Er de placeret til venstre, og du står indenfor, er det en venstre indadgående dør. 

Fordelene ved, at facadedøren åbner indad

I Danmark vælger de fleste, at deres dør skal åbne ind ad, og det er der flere grunde til. Der findes nemlig flere klare fordele ved, at facadedøren åbner indad som eksempelvis:

  1. Facadedøren er let at åbne, hvis du har noget i hænderne

  2. Den er ydermere let at styre

  3. Yderdøren vil ikke pludselig ramme noget, hvis vinden eksempelvis tager fat.

Disse grunde er årsagen til, at langt de fleste danskere vælger, at deres dør skal åbne indad. 

Fordelene ved, at facadedøren åbner udad

Når man vælger at hoveddøren skal åbne udad, så er dette som regel et ønske om, at få mere plads i entreen. Hvis man ikke har for meget plads at kunne benytte sig af, så kan det være gavnligt at få facadedøren til at åbne udad. 

  1. Åbner døren udad, vil facadedøren ikke optage plads i dit bryggers/entreen

  2. Den vil ikke slå mod noget ved åbning.

Dette skal du have in mente, når du vælger din facadedør

Der findes utallige varianter og typer af facadedøre, som du kan vælge til din bolig. Og det kan være svært at navigere i, hvilken type dør der vil passe bedst til din situation. facadedøre er et vigtigt element for både lejligheder og huse, da det selvfølgelig er det første man ser. Der skal gerne være en visuel rød tråd mellem facadedøren og resten af boligen, da man derved opnår det flotteste resultat. Det handler i høj grad om, at facadedøren ofte kan løfte boligens samlede udseende.

Vælger du en facadedør med glas, så vil denne give ekstra lys i boligen, hvorfor lige netop denne type facadedør ofte ses i danske hjem. Sådanne facadedøre med glas fungerer praktisk talt som et ekstra vindue, hvilket kan være særligt værdifuldt for boliger, der kan virke mørke indendørs. 

Det skal du tænke over ved en bryggersdør eller bagdør

Ofte ses det, at et bryggers kan virke mørkt og indelukket, men får du en facadedør med glas, vil du dit bryggers gennemgå en stor forandring med hensyn til naturligt lys. Såfremt, at yderdøren skal bruges til andet end facadedør, så er det vigtigt at tænke over, hvor vigtigt det er, at der kommer lys ind i det pågældende rum. Skal døren eksempelvis bruges som bagdør, så kan det være, at kravene ændrer sig. 

Hos Klar har vi et bredt sortiment af facadedøre med glas, hvad end der er et ønske om blot en enkelt eller flere ruder. Typen af glas, vi bruger til vores ruder, er ekstrem robust og stærkt, hvorfor du roligt kan vælge en facadedør med glas. 

En ny facadedør skaber rammen om dit hjem

På udkig efter facadedør? Få adgang til markedets bedste leverandører af facadedøre i træ og glas, der kombinerer dansk design med kvalitetshåndværk. En facadedør er din boligs ansigt udadtil, og en ny og velholdt facadedør har derfor stor betydning for, om din bolig ser indbydende ud. Derfor er det også vigtigt, du vælger en facadedør, som repræsenterer dig og dit hjem, uanset om du bor i en romantisk patriciervilla fra 30’erne eller en moderne penthouse lejlighed. En facadedør er indgangen til dit hjem, og markerer overgangen fra arbejde til hjemme eller offentligt rum til det private. Den rigtige facadedør skal gerne signalere en hyggelig og imødekommende bolig, men samtidig holde dit hjem trygt og beskytte mod uvedkommende. En velholdt og solid dør signalerer derfor også, at sikkerheden er på plads og kan virke forebyggende mod indbrudsforsøg.

Køb en glasdør og luk lyset ind

Danmark kan være koldt og mørkt. Heldigvis kan du med en smuk glasdør fra Klar både lukke lyset ind mens du holder kulden udenfor. Vælg og konfigurer en af vores mange glasdøre på mål ovenfor. Der er ikke nogen fast definition på hvad en glasdør er, men dem hvor i hvert fald en tredjedel eller halvddel består af en smuk rude kan kaldes en glasdør. Det er det perfekte valg hvis du vil have meget mere lys ind i din bolig. Har du snagende naboer kan du oven i købet vælge ornamenteret glas

Facadedøre i træ eller med ruder - hvad er din type?

Klik dig gennem vores visuelle guide og læs mere om, hvordan du kan udnytte lyset i din bolig ideelt med en facadedør med glas eller optimere din facade med en hoveddør i træ/alu. En facadedør med glas kan være en god idé, hvis du er på udkig efter facadedør til lejlighed, mens facadedør i træ/alu er ideel til fritliggende huse.

Facadedøren repræsenterer din bolig udadtil, en pæn ny facadedør er et imødekommende signal til gæster og naboer, og det første der møder dig, når du kommer hjem. På Klar kan du gennemgå vores forskellige typer af facadedøre i træ samt typer af hoveddør med glas. Gennem vores visuelle guide af modeller og materialer får du nemt og hurtigt et indtryk af dine valgmuligheder. Er du i tvivl om din facadedørs mål? Så læs videre.

Klar skaber de bedste forudsætninger for et sikkert valg, og vi præsenterer blandt andet mange typer facadedøre med glas, der giver din entré et flot lysindfald samt robuste facadedøre i træ eller den solide kombinerede facadedør i træ/alu, der ruster din bolig til de danske vejrforhold. Kort fortalt får du gavn af aluminiums solide og beskyttende egenskaber, der giver en særlig solid yderside på din facadedør, mens den inderste del af døren holdes i fyrretræ, som isolerer godt mod kulde og fugt.

Klar guider dig igennem processen

Hos Klar lytter vi altid til dine ønsker og spørgsmål, og kommer med gode råd til dit valg af facadedør. For os er det vigtigt, at du bliver helt tilfreds med resultatet af din nye facadedør. Derfor hjælper vi dig fra start til slut i processen med et godt tilbud til en billig pris.

Vi leverer facadedøre i standardmål og specialmål. Er du ikke tryg ved selv at skulle måle op, kommer en af vores servicepartnere gerne hjem til dig, for at tage de præcise mål. På den måde kan du også få et godt tilbud med en nøjagtig pris.

Læs vores 5 tips til opmåling.

Når du har bestilt din nye facadedør i standardmål eller i specialmål, er det bare at vente på fragtmanden. Indenfor få uger dukker han op med din nye dør, som vores servicepartnere også vil være behjælpelig med at montere, hvis du ønsker det. I mellemtiden kan du glæde dig til din pæne, nye facadedør, som bare er prikken over i’et på dit hus og måske resten af villavejen.

Hvis du har flere spørgsmål, kan du altid kontakte os!

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er en facadedør?

En facadedør kaldes ofte for en yderdør, da den sidder i boligens udvendige vægge. Facadedøre består af flere typer døre, herunder hoveddøre, terrassedøre, entredøre, fordøre og bagdøre.

Hvad koster en ny facadedør?

Hos Klar har vi startpriser fra 2.890,47 Kr på facadedøre. Du kan bruge vores prisberegner, så du kan se, hvad det helt konkret koster at få en ny facadedør til din bolig. 

Hvad koster det at udskifte en dør?

Du kan spare mange penge ved selv at måle op samt montere din nye facadedør. På denne måde skubber du prisen i bund, særligt hvis du køber en facadedør til lavpris fra Klar. 

Hvordan måler man op til en ny facadedør?

Du kan snildt måle op til din nye facadedør på egen hånd. Det kræver, at du papir, blyant og en tommestok/målebånd ved hænderne. Læs vores guide til opmåling af facadedøre her.

Hvordan monterer jeg en ny facadedør?

Skal du montere din nye facadedør, så kan du følge vores trin-for-trin vejlednings guide til montering af døre.