1. Din varmeregning er stigende

Hvis du har bemærket, at du år for år betaler mere og mere for dit varmeforbrug – uden at dine energivaner har ændret sig – kan det skyldes, at dine vinduer er nedbrudte. Hvis du i denne forbindelse er i tvivl om, hvor gammelt dit vindue er, kan du normalt tjekke det på det mærkat, som sidder indvendigt i karmen, når du lukker det op.

Ved at investere i nye energirigtige Klarvinduer og døre opnår du en mere velisoleret bolig, som derfor også bliver billigere at bo i.
  

2. Vinduerne er utætte

Der findes flere måder hvorpå du kan teste, om dit vindue er utæt. Du kan tjekke udefra, om der er sprækker og utætheder i fugerne. Derudover kan du prøve ”papirtesten”: Åben vinduet, stik et stykke papir halvt ud, og luk det igen. Der skal være stor modstand når du forsøger at trække papiret til dig igen – ellers er vinduet utæt.

Endelig kan du stille et tændt stearinlys på vindueskarmen, og se om flammen bevæger sig.

3. Træet er nedslidt

Kvaliteten af træet har meget at sige i forhold til holdbarheden. Vinduer kan være mange år gamle, og stadig være funktionelle og energirigtige, såfremt de er fremstillet af det rigtige træ.

Klarvinduer er lavet af langsomt voksende kernefyrretræ, hvilket sikrer at træet optager mindre fugt og dermed ikke rådner, som det kan være tilfældet med træ af mindre god kvalitet.   

Man kan teste træets tilstand ved at tage en syl eller skruetrækker og prikke ind i vindueskarmen. Hvis spidsen synker 2-3 mm ind, er træet sundt. Ved 3-6 mm, kan det måske være rådskadet. Kan spidsen af værktøjet gå mere end 6 mm ind, er det et klart tegn på, at træet bør udskiftes. Vær dog opmærksom på, at vådt træ er meget blødere end når det er tørt.

4. Du er nødt til at male dine vinduer ofte

male_skaller_af.jpg

Det skyldes typisk fugt, hvis malingen på dine vinduer skaller af og du er nødt til at male dem fx årligt. Slidt maling kan også tage form af opboblinger eller opbøjede kanter, samt revner.

Ved at isætte nye Klarvinduer får du en pænere og langt mere holdbar løsning, som – foruden besparelsen ift. udgifterne til maling – tjener sig selv ind via besparelserne på varmeregningen, samt forøgelsen af din boligs værdi.

5. Din boligs lysindfald og indeklima er ikke optimalt

Ældre vinduespartier har typisk brede karm/ramme profiler og giver dermed ikke det samme lysindfald som nye Klarvinduer, hvis slanke profiler og smalle karme sikrer maksimalt lysindfald.

Hvis du oplever træk, og at det er svært at holde den rette temperatur, kan det skyldes nedslidte vinduer. Med nye Klarvinduer kan du derfor også få et sundere indeklima og bedre komfort. Dertil kommer herlighedsværdien der ligger i nyerhvervelsen, samt førnævnte besparelser på varmeregningen.


Er du i tvivl om, hvorvidt dine gamle vinduer trænger til at blive udskiftet, er du mere end velkommen til at kontakte os. Det er fint, selv at lave tidligere nævnte visuelle undersøgelser, men ofte kan det være rart og betryggende, at få en fagmand til at gå vinduerne efter i sømmene.  

Hos Klarvinduer har vi indgående kendskab til vinduesbranchen, og vi tilbyder at komme ud til dig, så vi kan teste dine vinduers tilstand og sammen med dig finde den bedste løsning til netop dit hjem.