60% rabat
Guide: Find de bedste kældervinduer og -døre image

Guide: Find de bedste kældervinduer og -døre

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Kældervinduer og -døre kræver omtanke og omhu.

Mange faktorer spiller ind, både når det kommer til din families sikkerhed i forhold til brand og indbrud, men også når du skal være sikker på at have en god udluftning rundt i kælderen for at undgå skimmelsvamp.

Læs med her og få gode tips til at vælge effektive kældervinduer og kælderdøre. 

Hold tyvene ude af din kælder

Kælderen er desværre en oplagt indgang for indbrudstyve. Den ligger væk fra resten af huset hvor du opholder dig mest, hvilket giver tyven arbejdsro.

I kælderen er det en god ide at vælge robuste og indbrudssikre kældervinduer, som er svære at åbne udefra. Du kan hos Klar finde et udvalg af kældervinduer som er svære for tyven at bryde op med koben eller skruetrækker.

Vælger du også sikkerhedsglas vil tyven også skulle lave støj længe, før glasset bliver brudt. På den måde har du større chance for at nå at opdage tyven.

Læs også vores guide til at indbrudssikre døre og vinduer

Skal du investere i ny kælderdør?

Når du skal vælge ny kælderdør er det bedste valg en robust yderdør af god kvalitet, der isolerer og lukker tæt. En fin løsning, som også holder til det danske vind og vejr er at vælge din nye kælder dør i træ/aluminium, hvor du får et ekstra aluminium lag udenpå og en dør, der kræver mindre vedligeholdelse.

Du kan hos Klar finde forskellige døre og designe dit valg præcis som du ønsker med de funktioner der er behov for i dit hjem. Ligesom kældervinduerne er det vigtigt at tænke på at undgå indbrud med din kælderdør.

Du får på alle døre fra Klar en gratis sikkerhedspakke som er en tyverihæmmende låsekerne med justerbare blik. Vælger du en facadedør med håndtag på begge sider af døren, får du en 3-punkts lås med. 3-punkts låsen giver øget sikkerhed og fås på alle døre med låsecylinder.

Sørg for at ruden på den dør du vælger er robust og ikke kan brydes op - eller vælg en ny kælderdør helt uden vinduer.

For at opnå det bedste resultat i forhold til isolering og sikkerhed er det også vigtigt at din kælderdør er monteret korrekt. I vores monteringsguide kan du læse trin for trin hvordan du installerer din dør.

Find gode priser på kældervinduer hos Klar

Der er ikke som sådan et særligt vindue man kan definere som det mest almindelige kældervindue. Ofte vil det handle om nogle særlige krav

  • De skal være indbrudssikre

  • De skal være holdbare og isolerende med god mulighed for udluftning, da indeklimaet i kælderen ofte har brug for en hjælpende hånd

  • De skal være billige, da de ofte kommer sidst i prioriteterne

Når det kommer til at få en god udluftning i din kælder, er topstyrede vinduer et oplagt valg.

Topstyrede vinduer kan åbnes op til 170 grader, afhængig af hvilket hængsel du vælger til. Vælg det almindelige topstyret hængsel på op til 66 grader eller top/vende på 170 grader. Med begge kan du hurtigt få frisket kælderen op og sikre det gode indeklima i din kælder.
Samtidig kan du vælge dine topstyrede vinduer med udluftningsventiler, hvis du ikke har mulighed for at lufte ud dagligt.

Kældervinduet er en fantastisk redningsåbning

Grundet muligheden for at åbne vinduerne på fuldt gab, er topstyrede vinduer også ideelle som redningsåbning. Kælderen vil ofte være en oplagt flugtvej i tilfælde af brand, så det er vigtigt at sikre, at du kan komme let ud, hvis uheldet er ude.

Når du skal vælge mellem 2-lags og 3-lags glas til dine kældervinduer og kælderdøre er det vigtigt at vide, at 3-lags glas kan holde bedre på varmen i en kold og ikke-opvarmet kælder.

Isoleringen vil være mere optimal og det vil gøre klimaet i boligen sundt og behageligt - noget som kældre ellers ikke normalt er kendt for.