Guide til dine kældervinduer

Skal du have nye vinduer til din kælder eller står du overfor en mindre ombygning? Så kig med her hvor vi giver vores bedste tips til at vælge effektive kældervinduer og kælderdøre.

Mange faktorer spiller ind, både når det kommer til din families sikkerhed i forhold til brand og indbrud, men også når du skal være sikker på at få god udluftning i kælderen og undgå skimmel.  

Hold tyvene ude af din kælder

Kælderen er desværre en oplagt indgang for indbrudstyve. Den ligger afsides fra resten af huset, og giver derfor tyven rigelig med arbejdsro. Her bør du vælge robuste og indbrudssikre vinduer, som er svære at åbne udefra. Faktisk kan du hos Klarvinduer få kældervinduer som er utrolig svære for tyven at bryde op med koben eller skruetrækker. Vælger du også sikkerhedsglas, vil tyven også skulle lave støj længe, før glasset bliver brudt. På den måde er der større chance for at nå at opdage tyven.

Skal du investere i ny kælderdør?

Når du skal vælge ny kælderdør, skal det selvfølgelig være en robust yderdør af god kvalitet, der er isoleret og lukker tæt. Sørg for at den er robust og kan holde til det danske vind og vejr. Hos Klarvinduer kan du finde yderdøre af forskelligt materiale, og designe dets udseende præcis efter din stil og med funktioner efter dine behov. Ligesom kældervinduerne skal du selvfølgelig også tænke på indbrudssikkerhed med din kælderdør. Sørg for at vinduerne er robuste og ikke kan brydes op - eller vælg en ny kælderdør helt uden vinduer.

Vær sikker på at kælderdøren er monteret korrekt for at opnå det bedste resultat i forhold til isolering og sikkerhed. I vores monteringsguide kan du læse trin for trin hvordan du installerer din kælder dør effektivt. Er du ikke tryg ved selv at kaste dig ud i projektet, kan du også finde en håndværker, der kan hjælpe dig. Hos Klarvinduer tilbyder vi en god kælder dør pris til netop dit budget. 

Find gode kældervinduer priser hos Klarvinduer

Når det kommer til god udluftning i din kælder, er topstyrede vinduer et oplagt valg. Disse kan åbnes maksimalt, så du hurtigt kan få frisket ud og sikre det gode indeklima i din kælder.
Samtidig kan du få topstyrede vinduer med luftventiler, hvis du ikke har mulighed for at lufte ud dagligt.

Grundet muligheden for at åbne vinduerne på fuldt gab, er topstyrede vinduer også ideelle som redningsåbning. Kælderen vil ofte være en oplagt flugtvej i tilfælde af brand, så det er vigtigt at sikre, at du kan komme let ud, hvis uheldet er ude.

Når du skal vælge mellem 2-lags og 3-lags vinduer, bør du holde i mente, at 3-lags vinduer kan holde bedre på varmen i en ellers kold og uopvarmet kælder. Isoleringen vil være optimal og det vil gøre klimaet i boligen sundt og behageligt - noget som kældre ellers ikke normalt er kendt for.