I 2018 blev der anmeldt 54.868 indbrud til politiet, dog er det heldigvis faldende. I 2020 blev der rapporteret 17.529 indbrud i danske hjem (kilde: Danmarks Statistik). Risikoen for at få ubudne gæster er dog særligt stor i vinterhalvåret, hvor det er mørkt en stor del af dagen, og dermed nemmere at bryde ind uden at blive set. Især i julen sker der mange indbrud, med juleaften som årets travleste dag for tyvene.

Vinduerne er en oplagt måde for tyvene at bryde ind i hjemmet – særligt gamle vinduer er nemlig langt nemmere at få op end døre. Derfor er sikring af vinduer vigtigt for din families sikkerhed, så I alle kan føle jer trygge i jeres eget hjem og ikke ubevidst inviterer de ubudne gæster indenfor.

Men hvordan klarer du bedst indbrudssikring af hjemmet? Vi giver dig et hurtigt overblik over effektive løsninger lige her.

Vinduer finder du her

Når det gælder indbrudssikring af vinduer, er der en del, du selv kan gøre for at gøre arbejdet sværere for indbrudstyvene.

Find ud af, hvor tyven nemmest vil kunne bryde ind.

Her ville kældervinduer være et oplagt valg, da de er placeret et uforstyrret sted i huset, og det ofte er ældre vinduer, man har isat her. Men gå en runde om huset, og sæt dig i tyvens sted. Havedøre og store vinduer er blandt de mest oplagte mål, og i det hele taget er vinduer tyvens mest benyttede adgangsvej. Derfor gør sikringen af vinduer mod indbrud en væsentlig forskel, når du vil holde tyvene på afstand. Når det er sagt, kan sikring af døre selvfølgelig også være med til at optimere jeres sikkerhed.  

Sørg for, at alle dine vinduer er i god og solid stand, da de i så fald er sværere at bryde op. Derudover er det en fordel, hvis de har gedigne hasper og også gerne låseanordninger.

Vær opmærksom på, at låse ikke er tilladt på vinduer, der skal fungere som en redningsåbning i tilfælde af brand. På disse vinduer, og hvis vinduerne er placeret i rum, hvor du opholder dig meget, er det vigtigt, at du efter en indbrudssikring stadig kan åbne dem indefra uden brug af en nøgle.

 

Derfor er det vigtigt at få skiftet dine gamle vinduer

Når dine vinduer og vinduesrammer først er godt slidte og møre, er det en leg for tyvene at få vinduerne op. Hvad værre er, at tyvene kan få øje på de slidte vinduer på afstand og i ro og mag planlægge dit hjem som deres næste bytte.  

For at have indbrudssikre vinduer bør du derfor have vinduer af nyere dato, som bliver vedligeholdt godt, og som kan holde til lidt af hvert. Her bør du også kigge på, om dine hasper og beslag er slidte – de skal nemlig kunne lukke forsvarligt til. Bemærk, at det nogle gange er nok blot at stramme skruerne. Sørg også for, at listerne ikke er rådne, og at de sidder ordentlig fast. Når glaslisten er væk, er det nemlig nemt at tage ruden ud. Her kan du eventuelt montere nye lister med envejsskruer for at gøre det sværere for tyven at skille listen fra ruden.

Ekstra sikkerhed på kældervinduer og døre

Sørg for at have sikkerhedslås på vinduer, du ikke bruger så ofte, eller som befinder sig i rum, hvor du ikke opholder dig så ofte – her er kælderen et oplagt sted at begynde din indbrudssikring af vinduer. Når det gælder sikring af døre, bør du tænke på jeres terrassedøre, som kan udstyres med et aflåseligt greb. Når det gælder tyverisikring af vinduer og døre, bør man hellere være for forsigtig end at tage chancen.

Vejledning til vinduessikring

Da vinduer i kælder- og stueplan kan være lette indbrudsveje, bør du foretage forsvarlig tyverisikring af vinduer og døre på dette plan. Overvej at montere vindueslåse eller sikringsbeslag disse steder. For at have indbrudssikre døre og vinduer handler det om at forsinke tyven og sørge for, at der ikke kan undgås at laves larm for at komme ind i huset.

Hos Klarvinduer hjælper vi dig med at optimere din indbrudssikring af døre og vinduer gennem kyndig rådgivning og udførlig vejledning til at vælge det rette til dine behov. Vi giver dig tommelfingerregler, der afgør, om dine vinduer skal udskiftes, eller om de blot skal opgraderes.

For at hjælpe dig godt på vej med tyverisikring af døre og vinduer har vi her samlet 7 råd, der giver dig den bedste indbrudssikring:

1 Ekstra silikonelim
Overvej at lime ruden fast med silikone langs de lodrette sider og det vandrette overstykke. Undlad dog en forsegling i bunden, da det vil forhindre, at konstruktionen kan drænes for vand og fugt ud mod det fri.
2 Envejsskruer
Du kan også skrue den udvendige glasliste fast med envejsskruer, som ikke kan skrues ud. Det er en effektiv og tilnærmelsesvist usynlig løsning, der dog har den ulempe, at det kan give dig problemer med at afmontere ruden, hvis du senere hen skal have skiftet den. Dette er også årsagen til at vi ikke bruger envejsskruer, men det er en mulighed du selv kan benytte. 
3 Invendige glaslister
Man kan også få indvendige glaslister, der ikke kan skrues fri. Husk dog at sikre, at der fortsat er lettilgængelige flugtveje i filfælde af brand. Uanset om du vælger træ/alu eller træ får du gratis aluminiumsglaslister på ydersiden på vores vinduer.
4 Jernplader og dækskinner
Du kan desuden forstærke svage karme med en stålplade der er bukket i karmens profil. Generelt kan du forstærke vinduesrammerne med jernplader eller dækskinner, som lægges over rammernes trædele, så vinduerne bliver sværere at bryde op. Der findes sågar beslag med jernstænger, der går gennem vinduets ramme.
5 Nokker
Ydermere kan såkaldte nokker, som du monterer ved hængslerne, forhindre at hele vinduet kan fjernes.
6 Tremmer ved kældervinduer 
Det er meget udbredt at montere tremmer, barrer eller gitre foran kældervinduer. Gør tyvens arbejde ekstra svært ved at skrue dem fast med envejsskruer.
7Vælg hærdet glas
Endeligt kan du overveje at købe ruder med hærdet glas, som er meget sværere at slå itu. Hærderede ruder gør indbruddet sværere for tyven. Her skal vinduets glaslister sidde indvendigt, da en hærdet rude er udsat i forhold til slag på kanten. Er der udvendige glaslister, skal de være limet fast, så ruden ikke kan pilles ud. Se glas her

Udforsk vores vinduerdøre og se om du kan indbrudssikre dit hjem.