Sikre dine vinduer mod indbrud: 6 tips image

Sikre dine vinduer mod indbrud: 6 tips

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Risikoen for at få ubudne gæster i hjemmet er særligt stor i vinterhalvåret, hvor det er mørkt en stor del af dagen, og dermed nemmere for tyven at bryde ind uden at blive set.

Ifølge Danmarks Statistik skete der 8091 indbrud i tredje kvartal af 2022. Det svarer til 18 indbrud i gennemsnit hver dag.

Vinduerne på en bolig er en oplagt måde for tyvene at bryde ind i hjemmet – særligt gamle vinduer, fordi de er nemmere at få op end døre.

Derfor er tyverisikring af vinduer vigtigt for din families sikkerhed, så I alle kan føle jer trygge i jeres eget hjem og ikke ubevidst inviterer de ubudne gæster indenfor.

Men hvordan klarer du bedst indbrudssikring af dit hjem? Her får du et overblik over nogle mulige løsninger.

Hvordan sikrer man bedst vinduer mod indbrud? 

Vinduer i kælder- og stueplan er ofte de letteste indbrudsveje og derfor er tyverisikring af vinduer og døre på dette plan vigtig. Overvej at montere vindueslåse eller sikringsbeslag disse steder.

Indbrudssikre døre og vinduer handler i bund og grund om at forsinke tyven og sørge for, at der skal laves larm for at de kan komme ind i huset.

6 løsninger, der giver dig den bedste indbrudssikring:

Ekstra silikonelim

Du kan lime ruden fast med silikone langs de lodrette sider og det vandrette overstykke på vinduet. Undlad at lime i bunden, fordi det kan forhindre elementet at dræne for vand og fugt.

Envejsskruer

Du kan vælge at skrue den udvendige glasliste fast med envejsskruer, som ikke kan skrues ud. Det er en effektiv løsning, men ulempen er at det kan give dig problemer med at afmontere ruden, hvis du senere hen skal have skiftet den. Derfor bruger vi ikke envejsskruer i produktionen, men det er en mulighed du selv kan benytte. 

Indvendige glaslister

Du kan også få indvendige glaslister, der ikke kan skrues fri. Hvis du vælger den løsning er det vigtigt at sikre, at der er andre tilgængelige flugtveje i tilfælde af brand. Uanset om du vælger træ/alu eller træ får du gratis aluminiumsglaslister på ydersiden på vores vinduer.

Jernplader, dækskinner og nokker

Forstærk svage karme med en stålplade der er bukket i karmens profil. Du kan forstærke vinduesrammerne med jernplader eller dækskinner, som lægges over rammernes trædele, så vinduerne bliver sværere at bryde op. Der findes også beslag med jernstænger, der går gennem vinduets ramme.

Du kan også vælge at montere nokker ved hængslerne, som forhindrer at hele vinduet kan fjernes.

Tremmer ved kældervinduer 

Det er udbredt at montere tremmer, barrer eller gitre foran kældervinduer. Gør tyvens arbejde ekstra svært ved at skrue dem fast med envejsskruer.

Vælg hærdet glas

Du kan vælge at udskifte dine vinduer eller udskifte glasset på dine nuværende vinduer. Et godt valg for ruder hvis du vil indbrudssikre dit hjem, er hærdet glas som er sværere at slå itu end almindeligt klart glas.

Ruder med hærdet glas gør indbruddet sværere for tyven, men for at opnå den bedste sikring af vinduer, skal vinduets glaslister sidde indvendigt, fordi en hærdet rude er udsat i forhold til slag på kanten. Er der udvendige glaslister, skal de være limet fast, så ruden ikke kan pilles ud. Se de forskellige glastyper her.

Billede af hærdet glas

Beslag og greb

Du kan også montere ekstra beslag, der gør vinduet sværere at bryde ind gennem. Her kan du vælge et sikringsbeslag med spærre i. 

Find ud af, hvor tyven nemmest vil kunne bryde ind

Prøv at gå en runde om dit hus, og brug tyvens øjne.

Kældervinduerne er et oplagt valg for indbrudstyven, fordi kældervinduer tit er placeret et uforstyrret sted i huset og fordi det ofte er ældre vinduer, der er sat i.

Havedøre og store vinduer er også et oplagt mål for tyven. Derfor gør sikringen af vinduer mod indbrud en væsentlig forskel, når du vil holde tyvene på afstand. Når det er sagt, kan sikring af døre også være med til at optimere sikkerheden i dit hjem.  

Sørg for, at alle dine vinduer er i god stand og er solide, da de er sværere at bryde op.

Derudover er det en fordel, hvis de har gedigne hasper og også gerne låseanordninger. Låse er ikke tilladt på vinduer, der skal fungere som en redningsåbning i tilfælde af brand. På disse redningsvinduer er det vigtigt, at du efter en indbrudssikring stadig kan åbne dem indefra uden brug af en nøgle.

Derfor er det vigtigt at du får skiftet dine gamle vinduer

Når dine vinduesrammer først er godt slidte og møre, er det let for tyvene at få vinduerne op. Hvad værre er, at tyvene kan få øje på de slidte vinduer på afstand. De kan på den måde planlægge dit hjem som deres næste bytte.  

For at opnå indbrudssikre vinduer bør du derfor have nyere vinduer, som bliver vedligeholdt og som kan holde til lidt af hvert.

Undersøg derfor også om hasper og beslagene er slidte – de skal nemlig kunne lukke forsvarligt til. Nogle gange er det nok at stramme skruerne.

Sørg også for, at listerne ikke er rådne og at de sidder ordentlig fast på vinduet. Når glaslisten er væk, er det nemlig nemt at tage ruden ud.

Ekstra sikkerhed på kældervinduer og døre

Kælderen er et oplagt sted at begynde din indbrudssikring af vinduer med en sikkerhedslås, specielt hvis din kælder har ældre vinduer sat i eller hvis du ikke bruger kælderen så meget.

I forhold til indbrudssikring af døre er terrassedøren et oplagt sted at starte. Den kan udstyres med et aflåseligt greb, der giver ekstra beskyttelse mod ubudne gæster.

Når det gælder tyverisikring af vinduer og døre, bør man hellere være for forsigtig end at tage chancen.