udsalg: 55%
Hvornår bør du udskifte døren? image

Hvornår bør du udskifte døren?

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Er det for knirkende, knagende og slidt, eller er du bare på udkig efter en ny indretning? Der er en række faktorer, der skal undersøges, når du overvejer, hvornår du skal udskifte en dør. Det er helt op til dig, om du ønsker at udskifte døren for at få en opgraderet æstetik - måske ønsker du en ny stil til dit hjem, eller døren fungerer fint, men ser lidt forvitret ud. Men hvis din dør ikke fungerer, som den skal, er der flere ting, der er værd at kigge nærmere på.

For det første kan din dør være beskadiget på en eller anden måde. Måske åbner og lukker den ikke så let, eller låsen er vanskelig, eller der er huller omkring rammen, og du har bemærket træk og højere varmeregnskaber. 

Døre af høj kvalitet kan holde i mange år - det er tilrådeligt at købe en dør fra et pålideligt mærke, der tilbyder køberbeskyttelse og support i en længere periode, som 10 års garanti, som Klar tilbyder.

Hvad er tegnene på en dør der er for gammel?

Døre er vigtige konstruktioner, som er portaler ind i vores hjem. Ud over at være en indgang giver de sikkerhed og tryghed, stil og hjælper med at holde indeklimaet behageligt og ved en gunstig temperatur. 

Så hvad skal du gøre, når din dør ikke fungerer, som den skal? Lad os se på nogle almindelige funktionsfejl, der sandsynligvis vil få dig til at overveje, hvornår du skal udskifte en dør.

Svært at åbne og lukke

Sidder din dør fast og klemmer, og føles det som om, det kræver lidt for mange muskler at åbne den? Eller måske har du det modsatte problem, og du er nødt til at smække den ekstra hårdt for at få den til at lukke. 

Der er en række årsager til, at døre har problemer med at åbne og lukke, herunder skæve eller forvitrede materialer, et fundament, der flytter sig, forkert installation eller endda bare en ophobning af snavs og affald. Hvis en dør i dit hjem ikke åbner og lukker, som den skal, er det en god idé først at vurdere, hvad problemet er, hvis du er i tvivl om, hvornår du skal udskifte en dør. Afhængigt af den bagvedliggende årsag kan det måske lade sig gøre at reparere - og hvis du stadig er i tvivl, er du velkommen til at kontakte Klars eksperthold.

Låsen fungerer ikke problemfrit

Ligesom en dør, der ikke kan åbnes og lukkes korrekt, kan en lås, der er vanskelig, også have en række relaterede problemer. Det kan f.eks. være, at den ikke passer godt i beslaget, den kan være beskidt eller et væld af andre årsager. Måske skal du blot udskifte låsen, eller hvis du har overvejet, hvornår du skal udskifte en dør, kan det være det sidste skud på stammen.

At have en lås der virker perfekt er vigtigt for at fastholde sikkerheden i dit hjem. Det giver også en uvurderlig fred i sindet. Vi ved, hvor vigtigt det er at have stærke låse som du kan regne med, så derfor samarbejder vi med ASSA ABLOY, der ligger lunt blandt verdens fornemmeste låsemagere.

Der er ekstra plads mellem døren og rammen

Har du bemærket træk under din dør i dit hjem? Selvom dette kan repareres med lidt arbejde, kan det også være et mere alvorligt problem. Hvis det ikke er en hurtig løsning, kan det meget vel få dig til at tænke over, hvornår du skal udskifte en dør. 

Ekstra plads mellem døren og dens ramme kan skyldes en række forskellige faktorer - hvoraf nogle let kan repareres, mens andre måske kræver en udskiftning af døren. 

En almindelig årsag til ekstra plads mellem døren og dens ramme er fra vridning og vejr - hvis du ønsker en mere modstandsdygtig løsning, kan du overveje at købe en træ/alu-dør

Din dør er ikke energieffektiv

Ældre døre opfylder måske ikke de krav til energieffektivitet, som nyere modeller opfylder. En dør, der ikke er energieffektiv, er en glimrende grund til at overveje, hvornår en dør skal udskiftes. 

Døre har tendens til at være mindre energieffektive, hvis de er gamle og slidte, hvis de ikke er blevet installeret, isoleret, monteret eller tætnet korrekt. Materialerne og konstruktionen bidrager også til de isolerende egenskaber. Og hvis dine varmeregninger er højere, end du gerne vil have dem til at være, er det måske på tide at udskifte dine døre. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det typisk at udskifte en dør uden professionel hjælp?

Hvis du har besluttet dig for at gøre det selv, vil du være glad for at vide, at udskiftning af en dør er et overskueligt projekt, som du typisk kan gennemføre i løbet af en dag, på så lidt som et par timer.