udsalg: 55%
En guide til hvilke yderdøre du skal købe image

En guide til hvilke yderdøre du skal købe

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Ligesom vores øjne siges at være vinduer til sjælen, er et hus' vinduer og døre en afspejling af husets ånd. De valgte stilarter kan være i harmonisk overensstemmelse med resten af arkitekturen eller kan stå frem som kontrastpunkter for at give et modigt udtryk. En udvendig dør kan give en betydeligt udtryk, da den er et af de mest dominerende træk, som forbipasserende vil lægge mærke til.

Yderdøre er ikke kun æstetisk attraktive, de kan også give dit hjem et lag af sikkerhed, som sikrer, at du og din familie føler jer trygge. Derudover burde de have stærke isolerende egenskaber, hvilket gør dit hjem så energieffektivt som muligt.

Når du overvejer, hvilke yderdøre du skal købe, skal du tage alle disse elementer i betragtning og forstå dine prioriteter og begrænsninger.

Forskellige typer af udvendige døre

Når det kommer til husets udvendige æstetik, har den dørstil, du vælger, stor betydning. Der er fem almindelige stilarter, som har forskellige anvendelsesmuligheder:

 1. Enkelt yderdør

 2. Dobbelt hoveddør

 3. Enkelt eller dobbelt terrassedør

 4. Skydedør

 5. Foldedør

Billede af sort hoveddør i gult murstenshus

Enkelt yderdør

En enkelt yderdør er den mest almindelige hoveddør, du vil se, og det kan være det eneste, du har plads ti. Hvis du har en bredere indgang, kan du dog overveje at tilføje sideparti for at give mere naturligt lys, end blot en enkelt dør - eller du kan overveje at vælge dobbeltdøre.

Et billede af en dobbeltdør

Dobbeltdøre

Dobbeltdøre åbner typisk udad og er en effektiv måde at skabe en stor åbning på. De bruges ofte som indgang fra en terrasse. En dobbelt eller enkelt terrassedør giver en lignende fordel, men kan kun åbnes indefra og giver derfor større sikkerhed.

Skyde- og foldedøre

I større udvendige åbninger kan en skydedør bruges, når pladsen ikke tillader almindelige svingdøre. Ulempen ved denne type dør er, at det typisk kun er en af elementerne, der kan åbnes.

Svaret på denne mangel er en dobbeltfoldedør, som kan åbnes helt, så der er maksimal luftgennemstrømning og lysindfald. Denne stil kræver den største mængde plads - både en bred vægåbning og plads til, at panelerne kan stables over hinanden.

Hos Klar tilbyder vi ikke skydedøre eller foldedøre. Vi har valgt at fokusere på de gængse klassikere, som de fleste danskere elsker.

Materialer til udvendige døre

En anden vigtig overvejelse, når du skal finde udvendige døre, er den type materiale, der er anvendt i konstruktionen. Det vil ikke kun have en effekt på dit boligs æstetik, men vil også bidrage til dets sikkerhedsniveau og energieffektivitet.

Massivt træ

 • Det traditionelle valg med et karakteristisk udseende af høj kvalitet.

 • Kan bejdses eller males i alle farver og kan nemt slibes.

 • Den tungeste og dyreste løsning, der kræver regelmæssig vedligeholdelse for at sikre holdbarheden.

Træ/alu

 • Ofte fremstillet af en kerne af hårdt træ med udvendig aluminiumbeklædning.

 • Giver større vejrbestandighed og kræver mindre vedligeholdelse.

 • Forbedrede termiske og lydisolerende egenskaber med flere lag af materiale.

uPVC

 • Fremstillet af uplasticeret polyvinylchlorid, et genanvendeligt byggemateriale af plast.

 • Billig løsning med meget lave vedligeholdelseskrav.

 • Vandafvisende og lette og kan være mere sikre end træ.

 • Fås kun i begrænsede farvevarianter og kan se mere simpel ud.

Aluminium

 • En anden let og vedligeholdelsesvenlig løsning til et moderne look.

 • Giver fremragende termisk effektivitet og holdbarhed.

 • I den dyrere ende af prisskalaen.

Kvalitetsniveauet for glas i døre

Ligesom stilen og materialet på en yderdør vil antallet og kvaliteten af vinduer også påvirke dens æstetik, sikkerhed og energieffektivitet. Den mængde naturligt lys, som du beslutter dig for at lukke ind gennem en yderdør, vil have en indvirkning på dit boligs ydre udseende og på følelsen indenfor.

Placeringen af vinduerne kan enten øge eller mindske privatlivets fred. Vinduer varierer meget i kvalitet og funktioner, så hvis du sikrer dig, at din yderdør har 2-lags eller 3-lags-glas, som dem, der fås hos Klar, vil du sikre maksimal sikkerhed og minimalt varmetab.

En vigtig del af en yderdørs sikkerhed er naturligvis dens håndtag og låsemekanisme. Stærke stålbeslag og cylinderlåse er noget, du skal kigge efter.

Når du har foretaget din personlige vurdering af, hvilke yderdøre du skal købe, vil du måske blive overrasket over at opdage, at du selv kan måle, bestille og montere dine nye døre. Læs Klars omfattende guide til gør-det-selv-installation af vinduer og døre her for at få inspiration.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den mest populære stil og farve til hoveddøre?

Den mest almindelige type hoveddør i Danmark er nok den enkelte hoveddør, også kendt som facadedøren. Det er en voksende tendens at tilføje glas til hoveddøren for at lukke mere naturligt lys ind. Den mest populære farve er hvid - imens holder de mere trendy modeller i grå og sort lige store andele af salg.

Hvilken type udvendige dør er bedst?

Der findes ikke nogen "bedste" yderdør at anbefale, men man kan generelt sige, at en yderdør i den stil, der passer bedst til din åbning, fremstillet af træ/alu, med 3-lags-glas-vinduer af høj kvalitet og overlegne sikkerhedsbeslag vil være et fremragende valg.

Hvilken type dør holder længst?

Den længst holdbare dør på markedet vil sandsynligvis være en dør af træ/alu.

Hvilken type dør er bedst til vedligeholdelse?

Den bedste dør, når det drejer sig om nem og minimal vedligeholdelse, er en dør, der enten er fremstillet af træ/alu eller udelukkende af aluminium, som kun kræver lidt rengøring.