Udsalget fortsætter! Op til 55% rabat
Hvad koster nye vinduer i 2024? image

Hvad koster nye vinduer i 2024?

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Du er nok landet her på vores indlæg om prisen på nye vinduer, fordi du har været i fuld gang med at researche et bygge- eller renovationsprojekt. Og som en del af det skal du selvfølgelig have nye vinduer. Det er godt du forbereder dig!

Det første skridt til at minimere omkostningerne ved et projekt er at undersøge og sammenligne dine muligheder. På den måde kan du se prisforskelle og forstå præcis hvad du får for dine surt optjente sparepenge. Hvis du bare hopper på første mulighed uden at træde tilbage og undersøge, så kan du være sikker på at bruge flere penge end nødvendigt.

Ved at styre hele forløbet selv har du allerede minimeret en af de væsentligste omkostninger ved nye vinduer. Modsat hvad mange fagprofessionelle prøver at få dig til at tro, så kan du både beslutte og udføre meget af arbejdet selv. 

Lad os starte med at se på nogle af de vigtigste faktorer i prisen på nye vinduer.

Faktorer der har indflydelse på prisen på nye vinduer

Som du ved så kommer vinduer i alle former, farver og størrelser. De er et ekstremt vigtigt element i dit hjems æstetiske udtryk. Men de spiller også en stor rolle når det kommer til komfort og sikkerhed. Hvor meget du justerer på følgende faktorer har en konkret effekt på udtryk, komfort og sikkerhed - og naturligvis også på prisen:

  • Vinduestype

  • Vinduesstørrelse

  • Materiale

  • Lag af glas

  • Antal vinduer

  • Måleomkostninger

  • Installationsomkostninger

Lad os gennemgå dem hver især.

Vinduestype og -størrelse

Typen og stilen af dit vindue har en stor effekt på prisen. Det kommer nok ikke som et chok, at jo mere udsmykket og komplekst vinduesdesignet er, jo større er prisen. Vælger du et dannebrogsvindue eller bondehusvindue med mange små glasfag, så er prisen højere end på de mere simple fastkarmsvinduer eller sidehængte vinduer.

Almindelig sund fornuft dikterer også at jo større vinduet er, jo mere koster det.

Materialer

Materialet brugt i vinduesrammen har forskellige grader af holdbarhed og derfor også pris. En træramme uden aluminiumsprofiler ser måske billigere ud ved første øjekast, men du kan hurtigt ende med at skulle bruge flere penge på sigt grundet vedligehold. Et træ/alu vindue har en levetid der gennemsnitligt er op til 10 år større end ren træ.

Klar vinduestyperGennemsnitlig pris pr vindue, træ*Gennemsnitlig ekstra pris pr vindue, træ/alu*
Topstyret983 til 4084 kr+ 332 til 476 kr
Sidehængt771 til 3105 kr+ 289 til 988 kr
Bondehus1026 til 6477 kr+ 104 til 687 kr
Fastkarm377 til 2416 kr+ 155 til 220 kr
Kombination1289 til 3759 kr+ 318 til 250 kr
Dannebrog2077 til 8259 kr+ 502 til 2024 kr
Udestueelementer2032 til 2166 kr+ 393 til 226 kr
Udestueelementer, fastkarm1022 til 2583 kr+ 335 til 372 kr

*For standardmål af billigste og dyreste vindue for hver type ved indlæggets udgivelse. Prisen kan variere. Prisen for træ/alu er oven i prisen for vinduet i træ.

2- eller 3-lags glas

Hvor mange lag et vindue bør have snakkes der meget om i industries. Der er sket mange fremskridt siden de dage, hvor et vindue havde et lags glas. 2-lags glas er den traditionelle standard som giver en god isolering og energieffektivitet. Men 3-lags-glas er påkrævet nye helårsboliger og giver et endnu højere niveau af kvalitet.

Men med et nøk opad i kvalitet kommer der selvfølgelig også et nøk opad i pris. Prisen er typisk 10-20% højere, men du får også en meget bedre energieffektivitet. Hos Klar tilbyder vi begge muligheder.

Antal vinduer og tilhørende omkostninger

Naturligvis, jo flere vinduer du skal have, jo mere skal du betale. Men dette gør sig også gældende for det du skal betale for en håndværker. 

Det er meget nemt at måle vinduer selv. Så du behøver altså ikke betale en håndværker for at komme og gøre det. Alt du skal bruge er en tommestok eller målebånd. 

Lær hvordan du kan gøre det på under to minutter i vores videoguide som du finder her.

Det tager hurtigt op til tre timer at få installeret et vindue. Med det og timeprisen på en håndværker i hovedet, så kan du hurtigt regne dig frem til hvad det koster at betale sig fra det. En måde du kan spare på er at installere og montere dine vinduer selv. Særligt hvis du har tommelfingrene skruet ordentligt på. Se vores guide til installation her. 

En gør-det-selv tilgang til nye vinduer

Faktisk så bør de fleste aspekter af et renovationsprojekt håndteres af eksperten i dit hjem: dig. Du kender alle hjørner og afkroge bedre end nogen anden… Den særlige måde lyset falder på i løbet af dagen og de skiftende sæsoner. Den skæve men charmerende ramme i det værelse, og den særlige træk der kun kommer i nogle af rummene på særlige dage.

Det er derfor at du skal tage kontrol over de variabler vi har nævnt ovenfor. Det giver dig den allerbedste pris. Når du renoverer eller bygger nyt, så skal du virkelig tænke over at balancere udgifter med de særlige behov du har til materiale, antal, udseende og størrelse.

Ved at vælge det hele selv - og oven i købet selv at opmåle og montere - så har du fjernet alle omkostninger til mellemmænd. Du skal bare vælge en leverandør og komme i gang.

Prøv Klar

Det er præcis derfor vi startede Klar. Vi er en online platform der prøver at hjælpe dig med dine husprojekter på den mest simple og billige måde - uden at gå på kompromis med kvalitet. 

Med samme nemhed du er vant til fra alt anden online-shopping, så vælger du blot en vinduestype, måler op ved hjælp af vores guide og vælger alle de detaljer og materialer du har brug for. Tilføj det antal vinduer du skal have installeret og vores hjemmeside giver dig en pris med det samme. Du kan nemt tilpasse din ordre inden du bestiller og se ændringen i prisen på dine vinduer.

Når du har færdiggjort din ordre, så går den direkte til vores fabrik hvor vores kyndige folk begynder at producere dit vindue. Der er ingen ekstra omkostninger i form af opmåling, håndværkere eller andre mellemmænd. Bare direkte fra dig til fabrikken - og tilbage igen.

Ofte stillede spørgsmål

Du har måske stadig et par ubesvarede spørgsmål om prisen på dine nye vinduer. Du kan forhåbentlig få svaret på dem her:

Hvad koster det at skifte alle mine vinduer?

Den samlede pris på en udskiftning af alle vinduer afhænger af en række variabler. Det er vinduestype, størrelse, materiale, lag glas og hvor mange vinduer du skal have. Læg dertil omkostninger til eventuelle håndværkere. Hos Klar gør vi det nemt at få et hurtigt overblik over prisen, da du kan lave en skræddersyet bestilling til dine behov og få en pris med det samme.

Hvad koster et nyt vindue?

Ved artiklens udgivelse er Klars billigste 2-lags vindue på 377 kroner, mens vores udestueelementer starter ved omkring 2000 kroner. Den endelige pris handler selvfølgelig om de specifikke mål og materialer. Ved at købe fra en online platform som Klar kan du spare meget i forhold til de mere traditionelle forretninger.

Er det billigere at erstatte alle vinduer på en gang?

Ved mange traditionelle vinduesleverandører er det ofte billigere at erstatte alle vinduer på en gang. Det er fordi du også betaler for den tid det tager at komme og måle op, lave et tilbud, levere og installere det færdige produkt. Hos Klar kan du i stedet erstatte vinduer som du har lyst til. En ad gangen, i grupper, eller hele molevitten på en gang - uden det har en effekt på din pris. Det er fordi vi fjerner alle mellemmænd og giver dig kontrollen over opmåling, få et tilbud og endda montering.

Hvad koster vinduer til et hjem på 150 m2?

Et typisk hjem på 150 m2 vil typisk have omkring 15-20 vindueselementer. Hvis et gennemsnitsvindue hos Klar koster 2500 kroner, så er et slag på tasken at du skal betale 30.000-50.000 kroner for at bytte alle dine vinduer ud. Det er uden at indregne håndværkeromkostninger. Vælger du en anden leverandør vil de ofte både have udgifter til mellemmænd og dyrere vindueselementer, hvilket giver endnu større omkostninger.