Hvilken slags terrassedør skal du vælge? image

Hvilken slags terrassedør skal du vælge?

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Når du er på udkig efter en terrassedør, er der mange attraktive og energieffektive muligheder, som du kan overveje. Nogle af de klassiske favoritter er standard terrassedøre, dobbelte terrassedøre, dreje-kip og dobbelte dreje-kip. Afhængigt af den plads, du har til rådighed, det look, du går efter, og funktionelle detaljer, har du måske specifikke ønsker, der prædisponerer dig til en bestemt type frem for en anden.

For at besvare spørgsmålet "hvilken stil terrassedør skal man vælge" så enkelt og klart som muligt, skal vi gå ned til det helt grundlæggende. 

Så, først og fremmest - hvad er en terrassedør egentlig? Teknisk set har en terrassedør traditionelt set været en stor skydedør, der åbner op til en terrasse eller et terrasseområde. 

Udover ordbogsdefinitioner beskriver en terrassedør i dag døre med store glasruder. Klars terrassedøre lukker lyset ind fra haven og giver med kun indvendige greb et elegant udseende udefra. 

Så ud over de typiske terrassedøre kan du måske endda læne dig op ad et sæt dobbelte terrassedøre eller døre med sidelys, når du overvejer, hvilken stil terrassedør du skal vælge. 

Få et klart overblik over terrassedørstyper

At have et klart overblik over typerne af terrassedøre er et godt første skridt, når du spekulerer på, hvilken stil terrassedør du skal vælge til dit specifikke rum. Hos Klar bruger vi meget tid og energi på at gøre tingene overskuelige for vores kunder. På den måde laver vi al baggrundsresearch for at gøre det så nemt som muligt for dig at vælge de ideelle produkter til dit rum - uanset om det drejer sig om vinduer eller døre til dit hjem, eller om du skal beslutte dig for, hvilken stil terrassedør du skal vælge.

Klars brugervenlige platform og digitale showroom gør det til en dynamisk og levende oplevelse at vælge vinduer og døre. Så når du er på jagt efter, hvilken stil af terrassedøre du skal vælge, kan du gennemse vores produkter i et 3D-miljø. Fra de populære stilarter af traditionelle terrassedøre, der er nævnt ovenfor - terrassedøre, dobbelte terrassedøre, dreje/kip terrassedøre og dobbelte dreje/kip terrassedøre - fører vi dem alle og tilbyder en lang række muligheder, der kan tilpasses, så du kan lave dit eget design på lige præcis den måde, du ønsker.

Klassiske typer af terrassedøre

Lad os se nærmere på fire af de mest populære designs for at blive lidt mere fortrolige med de forskellige typer terrassedøre du kan få. På den måde kan du få et solidt grundlag i din søgen efter, hvilken stil terrassedør du skal vælge.

Læs også mere bredt om hvilken yderdør du skal vælge.

Den klassiske terrassedør

Terrassedøre er enkle og slanke døre, der kun består af et enkelt panel. Klars modeller har kun et indvendigt håndtag, hvilket giver et glat, rent udseende til bygningens ydre. For at opnå en minimalistisk æstetik kan du vælge et design med fuld glasruder uden separate ruder eller vælge et look med flere detaljer og flere ruder eller et nederste træpanel. Da den desuden kun kan åbnes indefra, er der ikke noget besvær med nøgler eller at huske at låse den, når du går.  

Dobbelt terrassedøre

Dobbelt terrassedøre er ganske enkelt en dobbelt version af terrassedøre. I stedet for et enkelt panel er de dobbelte døre med to paneler, der giver mulighed for at få mere lys ind i rummet og giver en større udsigt. 

Hvorfor ikke benytte lejligheden til at se på fugle gennem de store ruder sammen med dine små?

I lighed med Klars terrassedørdesign kommer de dobbelte terrassedørsmodeller også med kun et indvendigt håndtag. Klars tilpasselige dobbelte terrassedøre fås i forskellige designs, fra de fuldt glaserede modeller til helt op til tyve ruder for et elegant, dekorativt look.

Dreje/kip-terrassedøre

Dreje/kip er præcis, som de lyder - døre, der åbnes med en dreje- og kipfunktion. Det betyder, at terrassedørene kan åbnes indad på hængsler som en almindelig dør og åbnes delvist fra toppen, når du ønsker lidt frisk luft. Med familien i tankerne anbefaler Klar vores dreje/kip-døre til husstande med børn og kæledyr, da de giver mulighed for kontinuerlig ventilation på en sikker måde. 

Selv når det regner lidt, kan du sikkert holde døren åben i toppen, uden at der kommer regn ind - en god mulighed, uanset om du er en friluftsentusiast, der bor alene eller er en del af en travl husstand.

Dobbelt dreje/kip-terrassedøre

Når du spekulerer på, hvilken type terrassedør du skal vælge, når du ønsker at kunne ventilere nemt og have masser af lys og store paneler til et bredt udsyn, så er dobbelte svingdøre måske den bedste løsning til dine behov. De er ligesom almindelige dreje/kip til terrasser, men i et dobbelt sæt.

Hvis du vil se nærmere på de mange muligheder, der kan tilpasses, såsom materiale, ruder, farve og låsetype, kan du tjekke Klars brugervenlige platform til design af dine egne dobbelte kip- og dreje-terrassedøre.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem terrassedøre og dobbelte hoveddøre?

Traditionelt set er terrassedøre skydedøre, der åbner ud til en terrasse eller et terrasseområde, mens dobbeltdøre er hængslede døre, der åbner udad. I dag er terrassedøre alle typer døre, der åbner ud til terrassen, og det kan endda være den klassiske dobbeltdør.

Hos Klar kommer dobbeltdøren også med dørhåndtag på begge sider, hvor terrassedøren som udgangspunkt blot har det indvendige dørhåndtag.

Anbefaler du dreje/kip-døre, der åbner både indad og udad?

Vi anbefaler, at du ikke kombinerer indad- og udadgående vippe- og drejedøre, der kan vippes og drejes.

Hvilken stil terrassedør skal du vælge for at opnå en minimalistisk æstetik?

Hvis du vælger et slankt design, kan du tage et kig på de helglasede terrassedøre. Den enkelte rude og det indvendige dørhåndtag giver et rent, minimalistisk udseende.