60% rabat
Hvad er pladedøre? image

Hvad er pladedøre?

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Vi forstår, hvor vigtigt et køb af en ny dør er. Hos Klar har vi vores kunder og deres familier i fokus og reflekterer over dine behov og ønsker, når det gælder døre og vinduer af høj kvalitet.

Døre er indgangen til dit hjem og beskytter din familie og alle dine dyrebare ejendele. Pladedøre er et meget populært valg for mange boligejere, da de er holdbare, solide og robuste. Dog ser vi de er mere alment udbredte i eksempelvis Storbritannien, end de er herhjemme.

Men lad os først snakke lidt om definitionen - hvad er pladedøre egentlig?

De er - som det engelske navn “composite doors” antyder - "sammensatte", hvilket betyder, at de består af flere forskellige komponenter. Pladedøre er altså døre, der er konstrueret af flere forskellige materialer i modsætning til døre, der f.eks. kun er konstrueret af massivt træ. Der findes mange typer af pladedøre på markedet, som er fremstillet af materialer som træ, isolerende skum, aluminium, fiberplader med høj densitet (HDF), glasfiberforstærket plast (GRP) eller PVC. 

Fordele og ulemper ved pladedøre

Nu hvor du har en bedre idé om, hvad pladedøre er, er det tid til at finde ud af mere om deres positive og negative aspekter. Lad os se nærmere på de positive og negative sider.

FordeleUlemper
HoldbarhedHøjere pris
Lav vedligehold
Mere modstandsdygtige overfor indbrud
Bedre energieffektivitet

Pladedøre er et robust og pålideligt valg, når du skal vælge en dør. De to største fordele er, at de er meget holdbare og ikke kræver meget vedligeholdelse. Pladedøre er sikre og solide og vil holde til vejret uden at skulle repareres eller plejes meget - ikke mere end lidt smøring af hængslerne i ny og næ.

De positive sider opvejer generelt de negative sider ved pladedøre, da de holder længe og er førsteklasses produkter. Den højere startpris for dette produkt af høj kvalitet vil sandsynligvis betale sig i løbet af de mange års glæde, men du skal være forberedt på de indledende investeringsomkostninger.

Pladedøre af høj kvalitet

Selv om pladedøre kan koste betydeligt mere end andre typer, er de generelt af meget høj kvalitet og har en fremragende styrke på grund af materialernes beskaffenhed. Som et eksempel på nogle af de vigtigste salgsargumenter for pladedøre kan du se følgende egenskaber ved Klars produkter:

 • Holdbar og stærk - HDF-fiberpladen (High-density fiberboard), der er modstandsdygtig over for fugt, giver robusthed

 • Sikker - modstandsdygtige over for indbrud og har et 3-punkts låsesystem

 • Energieffektivt - den ekstra isolering giver en fremragende ydeevne

 • Lav vedligeholdelse - HDF er modstandsdygtig over for vejrskader og buler

 • Kan tilpasses - på vores brugervenlige platform kan du vælge præcis det, du ønsker

I lyset af alle disse fantastiske funktioner, hvad er der så ikke at kunne lide? Den høje kvalitet er som nævnt en betydelig investering. Hvis du er interesseret i en løsning, der er lidt mere budgetvenlig, kan du måske tage et kig på nogle mere prisvenlige alternativer som den klassiske yderdør.

Hvad er de primære materialer i pladedøre?

Pladedøre er fremstillet af en kombination af forskellige materialer, hvor HDF er et holdbart og stærkt supplement. HDF står for "high density fiberboard" og er et af de materialer, vi bruger i vores døre hos Klar.

Ifølge Den britiske regerings vejledning om klassificering af træ er fiberplader fremstillet af træ og andre trælignende materialer, der er bundet med harpiks eller andre organiske stoffer. Fiberplader kan have en høj, middelhøj eller lav massefylde, og HDF har en massefylde på 0,8 g pr. cm2 med 2 hårde overflader.

Ud over hårdplader (HDF) omfatter Klar isolering og aluminium i konstruktionen af sine pladedøre med en dørkarm i træ, hvilket giver kunderne fordelene ved alle disse førsteklasses materialetyper.

Indstillinger, der kan tilpasses

Hos Klar mener vi, at det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas og glad i dit hjem. Derfor gør vi os meget umage med at tilbyde en række muligheder for tilpasning af alle vores produkter - fra vinduer til pladedøre.

Vores brugervenlige platform viser klare billeder og beskrivelser, så det er nemt at vælge den dør, der passer til dine præferencer og behov. Når du har valgt den stil af pladedør, du ønsker, kan du fortsætte med at vælge følgende specifikationer:

 • Mål - bredde 70-110 cm og højde 175-230 cm

 • Farve - hvid, antracitgrå eller sort

 • Åbningsretning - venstre eller højre udad eller venstre eller højre indad

 • Låsetype - uden håndtag eller L-formet

 • Lås - uden cylinder, med nøgle/nøglecylinder eller med nøgle/tommelfinger drejecylinder

 • Glas - klart, kura, ornament eller satinovo

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er pladedøre lavet af?

Der er mange typer materialer, der anvendes til konstruktion af pladedøre, f.eks. træ, isolerende skum, aluminium, fiberplader med hård tæthed (HDF), glasfiberforstærket plast (GRP) eller PVC. Klar fremstiller sine pladedøre med en udvalgt kombination af materialer, herunder hård fiberplade (HDF), isolering og aluminium med en dørkarm af træ.

Er pladedøre investeringen værd?

Moderne pladedøre er meget energieffektive og har en lang levetid. I betragtning af deres overlegne holdbarhed, manglende vedligeholdelsesomkostninger og realiserede energibesparelser vil den højere startinvestering i en pladedør sandsynligvis betale sig i det lange løb.  

Hvor længe holder pladedøre typisk?

Levetiden for en pladedør kan variere meget, men du kan forvente, at den holder i mindst 30 år.