60% rabat
Overvejer du at udskifte vinduer? image

Overvejer du at udskifte vinduer?

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hvis du, som mange boligejere, overvejer at udskifte nogle af eller alle vinduerne i dit hjem, er det en god idé at se kritisk på de faktorer, der er involveret i en sådan beslutning og forstå, hvad der gælder for dig. 

Der kan være mange grunde til at overveje at udskifte vinduer, nogle af dem vil vi diskutere her er:

  • Vinduesfejl

  • Ønske om øget eller mindsket lys

  • Æstetiske præferencer

  • Nem vedligehold

  • Forbedret boligsikkerhed

  • Lydisolering

  • Øget isolering og energieffektivitet

  • Opgradering af et hjem, der skal sælges

Løsning af problemer med vinduer

Det mest basale og presserende behov for udskiftning af vinduer er, når de simpelthen er holdt op med at virke som de skal. Måske har et gammelt vindue i dit hjem endelig givet op, og du kæmper med at håndtere vandindtrængning og træk. Dette kræver en øjeblikkelig udskiftning for at sikre din komfort og give dig ro i sindet. 

Designvalg

En mindre tidsfølsom grund til at udskifte vinduer er ønsket om at tilføje (eller reducere) mængden af ​​naturligt lys, der kommer ind i dit hjem. Du er måske blevet træt af det mørke arbejdsværelse med kun ét lillebitte firkantet vindue og er endelig klar til at åbne rummet lidt mere med et større gulv-til-loft-vindue.

Den slags æstetiske valg kan også spille ind, når man ser sit hjem udefra. For eksempel kan dit hjem have haft en bestemt vinduesstil, siden du købte det, men måske er tiden inde til at afspejle en mere moderne stil eller blot for bedre at matche husets overordnede æstetik.  

Mindre vedligeholdelse

Ligesom tiderne ændrer sig med hensyn til vinduesdesign og stil, er der gennem årene sket forbedringer inden for vinduesteknologi. Vinduesrammematerialer omfatter nu mange forskellige muligheder, fra simpelt træ til kombinationer inklusive aluminium, som kræver meget mindre årlig vedligeholdelse. 

Øget sikkerhed

Da vores hjem er de steder, vi trækker os tilbage til og en vigtig del af vores velvære, bør vi altid føle os trygge og sikre der. Udskiftning af vinduer i dit hjem kan være et vigtigt skridt for at sikre denne følelse. Dit hjem kan stadig have et par gamle vinduer, der enten ikke har en lås, eller hvor låsemekanismen for længst er gået i stykker. Når du er afsted på ferie, kan den slags nagende detaljer give uønsket stress og kan nemt afhjælpes med en simpel vinduesudskiftning.

Støjproblemer

Lydisolering er en anden vigtig grund til at overveje at udskifte vinduer. Der kan være en ny baby i huset, og tanken om uforstyrret lur og nattesøvn med bedre isolerede vinduesglas er yderst tiltalende. Hvis lyden af ​​forbipasserende biler fra en gade uden for dine vinduer er en daglig irritation, kan en opgradering af ruder reducere mængden af ​​trafikstøj, der kommer ind i dit hjem, markant. Derudover vil valg af lydisolerende glas for eksempel reducere decibelniveauet med cirka 3-4 dB, hvilket resulterer i en mærkbar forskel i støjniveau.

Energibesparelser

Fremskridt i vinduesdesign har ført til bedre muligheder, når det kommer til ruder, hvilket giver meget forbedrede isoleringsevner, ikke kun hvad angår lyd, men også opvarmning og køling. Den svenske energistyrelse vurderer, at 1⁄3 af alt varmetab skyldes vinduer og døre. Derfor kan termoruder og trelags-glas i vinduer udgøre markante gevinster i dit hjems energieffektivitet, med omkostningsbesparelser direkte afspejlet i dine månedlige regninger.

Gensalgsværdi

Selvom alle ovenstående grunde til at udskifte vinduer naturligvis vil gavne dig som boligejer, kan de også være afgørende faktorer for potentielle købere, hvis du ønsker at sælge dit hjem inden for en overskuelig fremtid. Boligkøbere i Storbritannien angiver termoruder og centralvarme som to af de vigtigste faktorer, når de overvejer et potentielt køb. I Danmark ligger det også højt på listen - særligt nu, hvor de fleste af os har oplevet hvor dyrt gasvarme, og andre opvarmningsmetoder af boligen, kan være. Udskiftning af vinduer med denne ønskede funktion har potentiale til at øge ejendomsværdien. 

Men er det virkelig det værd?

I modsætning til et projekt, der kræver nye vinduer, som en ny bygning, kan det være svært at se værdien i blot at udskifte vinduer på en eksisterende struktur. Det kan virke som en mulighed, du ikke har brug for lige nu, især i betragtning af udgifterne.

Alligevel er der betydelige omkostningsbesparelser at opnå ved udskiftning af vinduer og måder at holde udgifterne nede i processen. Opgradering af vinduer med bedre materialer i indramning og ruder vil minimere fremtidige vedligeholdelsesomkostninger og betale sig tilbage i årlige energibesparelser.

Garantier og prismatchning

Valg af vinduer med en langsigtet og pålidelig garanti vil også tilføje værdi til din investering i vinduesudskiftning ved at eliminere behovet for, at du skal udskifte defekte produkter for egen regning i fremtiden.

En prismatchgaranti er en anden måde at sikre, at du får det bedste tilbud derude. Hvis en virksomhed er villig til at honorere enhver lavere produktpris på markedet, kan du være sikker på, at du pådrager dig de lavest mulige omkostninger. Klar tilbyder en 12-års garanti på træ-alu produkter og en 7-års garanti på træprodukter og prismatcher på tværs af alle sider.

I dit eget tempo

At beslutte sig for kun at udskifte udvalgte vinduer i stedet for at gå all-in med udskiftning i hele dit hjem, kan også hjælpe med at holde omkostningerne på et minimum. Dette gøres nemmere hos en leverandør, hvor du nemt kan administrere ordren, så du kan vælge og vrage præcis, hvilke vinduer du skal fokusere på.

Denne form for gør-det-selv tilgang til udskiftning af vinduer er præcis Klars forretningsmodel. Vi er en online platform, der giver dig ansvaret for alle detaljer i din vinduesbestilling, indtil den sendes direkte til fabrikken. Ved at eliminere behovet for mellemmænd til at komme ud og måle dine vinduer, give dig et tilbud og fungere som grænseflade mellem dig og produktionsanlægget, holdes vores omkostninger til udskiftning af vinduer langt nede.

Vi yder også omfattende support til gør-det-selv vinduesinstallation via vores omfattende vejledninger, hvilket giver dig endnu en måde at spare penge på, når du udskifter vinduer i dit hjem. Se vores nemme videoguides om gør-det-selv måling og installation.

Ofte stillede spørgsmål

For flere svar på spørgsmål om udskiftning af vinduer henvises til vores 'Ofte stillede spørgsmål' sektion, hvor vi dækker følgende og mere:

Hvor meget koster det at udskifte hele vinduer?

Omkostningerne til at udskifte hele vinduer vil variere baseret på vinduesstørrelse og stil, rammemateriale og ruder samt monteringsgebyrer. For at give dig en idé, starter Klars mest overkommelige termorude i skrivende stund ved 377 kr, mens vores gulv-til-loft-åbningsvinduer (også kaldet udestuevinduer) starter ved 2032 kr. Der er ingen skjulte omkostninger til opmåling eller montering, da vi giver dig mulighed for at gøre det selv.

Er det billigere at udskifte alle vinduer på én gang?

Hos mange traditionelle vinduesleverandører kan det være mere omkostningseffektivt at udskifte alle vinduer på én gang, da du samtidig betaler for den tid, det tager for nogen at komme ud til dit hjem og måle, give et tilbud og installere det færdige produkt. Hos Klar er du dog velkommen til at udskifte vinduer, som det passer dig – én ad gangen, i grupper eller alle på én gang – uden at det påvirker prisen. Det er fordi vi fjerner mellemmænd og giver dig kontrol over måling, indhentning af dit eget tilbud og endda installation af vinduerne. 

Kan det betale sig at udskifte vinduer i et hus?

I de fleste tilfælde vil det betale sig at udskifte vinduer i et hus, da mange dele af boligoplevelsen vil blive forbedret. Fra forbedret isolering og lydisolering, til større sikkerhed og tryghed, til mindre vedligeholdelse og et opdateret udseende. Udskiftning af vinduer kan være en af ​​de bedste investeringer, du foretager i dit hjem. De penge, du bruger på denne boligforbedring, vil næsten helt sikkert blive tjent tilbage, når boligen sælges videre eller igennem flere års forbedret energieffektivitet. 

Kan jeg selv udskifte vinduer?

Helt sikkert. Hos Klar er vi store tilhængere af gør-det-selv og har lavet en omfattende guide til vinduesmontering, der leder selv begyndere gennem hvert trin i processen. Det kan være en tilfredsstillende oplevelse at gennemføre et vinduesudskiftningsprojekt til hjemmet selv - forestil dig at kunne kigge på dine vinduer i mange år frem og tænke “Det der, det har jeg lavet.”