En gennemgang af alle vinduestyper – fra Bondehusvinduer til Kombinationsvinduer

Kirkevinduet fra 1300-tallet havde smukke flerfarvede mosaikker, men også i dag findes vinduer i en lang række æstetisk tiltalende og stilfulde – samt naturligvis langt mere funktionelle – udformninger.

Klar er kendetegnet ved en gedigen kvalitet og hele vores sortiment kan tilpasses til netop dine behov. Ofte afhænger det nemlig af personlige præferencer og individuel smag, hvilket type vindue, der passer bedst til lige netop dit hjem.

Til at hjælpe dig godt på vej med dit vinduesprojekt, får du her en gennemgang af vores vinduestyper:

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer

Bondehusvinduet går tilbage til 1700-tallet, og du kender måske den karakteristiske variant med det ujævne glas.

Mens de ujævne former er blevet erstattet af energirigtigt 2- og 3-lags glas fra Saint Gobain, går de unikke sprosser igen i de bondehusvinduer du i dag finder i adskillige udgaver.

Fra 1 fag 2 ruder til 4 fag 32 ruder er der rig mulighed for at tilføre dit hus en særlig charme. Hvad enten du ønsker at bevare din boligs særprægede stil, eller vil tilføre dit hjem et nostalgisk præg, får du med et bondehusvindue et stykke enestående dansk stil, der vil få dit hjem til at skille sig ud.

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer

Danskheden er også i højsædet i dannebrogsvinduet, som dateres til omkring 1800-tallet. Som navnet angiver, er her tale om et stykke dansk historie, som tager udgangspunkt i nationalsymbolet- og flaget, der betyder ’rødfarvet fane’ og som efter sigende faldt ned fra himmelen i Tallin, Estland, år 1219.

Med enkle virkemidler vil et dannebrogsvindue give din bolig et ganske særligt look, og lede tankerne hen på stolthed og nationalfølelse. Dannebrogsvinduer fås med eller uden sprosser, simple eller detaljerede, såvel som i den særlige variant ”Frederiksbergvindue” (3 fag 5 ruder) og kan sågar åbnes nedefra.

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er en klassisk type af vinduer, der repræsenterer en stil der aldrig vil gå af mode. Et sidehængt vindue sikrer desuden en stor grad af lysindfald, og det åbner ethvert rum op.

Det sidehængte vindues enkle og minimalistiske kendetegn gør det til et populært valg til en lang række boligtyper – fra små huse og lejligheder, til fritidshuse og større ejendomme, samt annekser.

Kombinationsvinduer

Kombinationsvinduer

Som det fremgår af navnet, er kombinationsvinduer en ”2-i-1” løsning, som fås med både fast karm og en oplukkelig funktion. Du kan sammensætte dit kombinationsvindue af forskellige elementer, såsom af en eller flere faste karme og sidehængte, topstyret, vende eller tophængte vinduer.

Kombinationsvinduet er derfor en ganske alsidig vinduesform, som passer til langt de fleste boliger.

Topstyrede vinduer

Topstyrede vinduer

Danmarks vind- og vejrforhold kan være ganske barske, og dette var udgangspunktet, da man udviklede det topstyrede vindue.

Topstyrede vinduer er således ekstra hårdføre og du får af samme grund meget vindue for pengene. Samtidig er det let at håndtere, og med muligheden for indbygget udluftningsventil, samt detaljen med skjulte beslag, er et topstyret vindue ofte et oplagt og altid et meget funktionelt valg.

Fastkarm vinduer

Fastkarmsvinduer

Fastkarmsvinduer kan ikke åbnes, men deres smalle karme og slanke profil sikrer maksimalt lysindfald. Fastkarmsvinduet er i dag derfor en meget populær løsning til fx større vinduespartier, hvor man prioriterer en smuk udsigt. Samtidig kan et fastkarmsvindue kombineres med andre typer Klar for øget komfort og funktionalitet.

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold