60% RABAT + 20% RABAT PÅ MONTERING - Slutter om
Historien bag bondehusvinduer image

Historien bag bondehusvinduer

Marie Egholm Author Photo
Translated by Marie Egholm24.06.2024

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Et vindue med en rig historie

Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser i, som vi ofte ser herhjemme i ældre huse. Bondehusvinduer giver dit hjem et klassisk, idyllisk og landligt udtryk og leder tankerne hen på romantiske stunder og ældre danske film. Især på mere moderne byggerier kan bondehusvinduerne give et charmerende twist, som bryder godt med stilarten for boligen generelt og gør den mere hyggelig at se på.

Hos os finder du forskellige typer af bondehusvinduer, herunder vinduer med sprosser, fag, ruder, så du har mulighed for at finde netop de bondehusvinduer, der passer til æstetikken i dit hjem. 


bondehusvinduer med grønne planter i baggrunden

Bondehusvinduer har været brugt siden 1600-tallet, og er stadig den dag i dag et utrolig populært valg af vinduer til moderne og ældre boliger, hvor man ønsker at fremhæve den romantiske og hyggelige stil. 

I perioden 1600-1850 var bondehusvinduet den fremherskende måde at producere vinduer på i Danmark, og det er da også en af de absolut ældste vinduer herhjemme, der typisk kan ses på mange gamle bygninger. De populære vinduer med de små sprosser understreger den klassiske danske arkitektur, og er derfor særligt populær herhjemme. I dag er æstetikken den samme, men vinduerne er blevet opdateret, så de i dag er mere energirigtige.  

to bondehusvinduer på en væg

FAQ

Hvad koster nye bondehusvinduer?

Det er forskelligt, hvad nye bondehusvinduer koster, afhængigt af, hvilken type vinduer du skal bruge. Du kan bruge vores prisberegner, så du kan se, hvad det helt konkret koster at få nye bondehusvinduer til din bolig. 

Hvad koster det at skifte til 3 lags vinduer?

Det er forskelligt, hvor meget det koster at skifte til 3-lags vinduer i din bolig, afhængigt af hvilken type og hvilken størrelse vinduer, du skal bruge til din bolig. Der er selvfølgelig en udgift forbundet med at få skiftet sine vinduer til 3-lags vinduer, men til gengæld får du et mere energieffektivt vindue, der medfører, at du kan spare penge på din varmeregning. 

Hvad koster det at få udskiftet vindue?

Prisen for at få udskiftet et vindue afhænger af, hvilken type vindue, du skal have skiftet. Du kan bruge vores prisberegner for at få en pris på udskiftning af vinduet i din bolig.