Valg af farve til vinduesrammer image

Valg af farve til vinduesrammer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hos Klar ved vi, hvor vigtigt det er at have det helt rigtige sæt vinduer til dit hjem - det betyder, at de både er velfungerende og flotte. Som en familieorienteret virksomhed forstår vi værdien af at have trækfrie, velisolerende vinduer til dit hjem, der holder en behagelig temperatur for de små på kølige nætter, giver krystalklar udsigt fra dit køkken og har et attraktivt udseende, der gør det sted, du bor, til dit helt eget "hjem kære hjem".

Når du har besluttet dig for, hvilken type vinduer du vil købe, kan du gå videre til næste trin, hvor du skal vælge præcis, hvordan du ønsker, at vinduerne skal se ud. Farve på vinduesrammen, dimensioner, ruder, materialer, farve på låsen - listen er lang og lang.


Hvis du er interesseret i at male trævinduer for at ændre farven på dine eksisterende vinduesrammer, kan du læse mere om det i vores artikel her.

Er du i gang med det helte store renoveringsprojekt, så kan du også læse vores artikel om at male din hoveddør.

Klars super-duper brugervenlige brugerflade

Med så mange forskellige muligheder kan beslutningerne virke en smule overvældende. Vi taler ikke kun om farve på vinduesrammen, men også om ting som glaslister, sprosser og ventiler. Heldigvis prioriterer vi hos Klar effektivitet, bekvemmelighed og at hjælpe dig med at træffe dine valg så nemt som muligt. Så vi har udarbejdet en krystalklar og super enkel måde, hvorpå du kan se alle dine valgmuligheder med et enkelt blik.

Med tydelige billeder og korte beskrivelser kan du nemt se, hvordan vinduerne ser ud, og få kendskab til deres vigtigste funktioner. Du kan vælge og vrage, som du vil, så du får præcis den type vinduer, der passer til dit hjem.

Design dine egne vinduer

Når du har besluttet dig for en hovedtype, f.eks. bondehusvinduer, sidehængte vinduer eller fastkarmsvinduer, og derefter antallet af fag og ruder, kan du gå videre til næste trin, hvor du designer dit vindue med følgende specifikationer:

 • Mål

 • Lag glas

 • Materiale

 • Farve

 • Hængsler

 • Låsetype

 • Farve på låsen

 • Glastype

 • Profil

 • Not

 • Ventil

 • Påføring

Er du ikke helt sikker på, hvad en ventil er? Intet problem - vores brugervenlige grænseflade giver en kort og præcis beskrivelse med billeder. Du behøver ikke at lære vinduessprog - du skal bare vælge de vinduer, du kan lide, og så har vi styr på resten.

Valg af den rigtige farve til vinduesrammer

Uanset om du går efter et fedt kontrastlook eller en mere afdæmpet æstetik, kommer det i bund og grund an på, hvad du bedst kan lide. Sorte eller grå farver på vinduesrammer kan give en glat overgang fra ruden til rammen og skabe et glat, fladt look. Hvide rammer har tendens til at fremhæve vinduet og skabe et fedt, kontrastfyldt udseende. 

Husets farve og materiale har også indflydelse på, hvordan farven på vinduesrammen ser ud på den pågældende konstruktion. I nogle kvarterer er der huse med koordinerede eller matchende farver.

Generelt er sort og hvid klassiske farver, der kan supplere stort set ethvert look, og antracitgrå er en af de trendy favoritter, da den harmonerer godt med de fleste byggematerialer. Hos Klar kan du vælge mellem disse tre essentielle farver til karm og fløj både indvendigt og udvendigt. 

Lær din maling at kende...

Som en familieorienteret virksomhed kan du forvente, at Klars farver til vinduesrammer er fremstillet med giftfri og børnevenlig maling. Vi bruger Akzonobel ZW Rubbol WF maling af høj kvalitet, som er fri for skadelige kemikalier.

Dog vil dreje og kipvinduer være malet lidt anderledes. Samme høje kvalitet og sikkerhed, men teknologien er lidt anderledes.

...og din malingsteknologi

Det glatte, jævne udseende af Klars vinduesrammers farver skyldes i høj grad den eksklusive malingsteknologi, der anvendes til at male dem. Tro det eller ej, men det er Finiture Saonara-robottens mesterlige arbejde. Vi kan selv sige, at kvalitetsarbejdet fra vores malerrobot er uden sammenligning - og en af de mange grunde til at vælge Klar.

Materialer til vinduesrammer

Når det gælder farven på vinduesrammen, er det også vigtigt, hvilket materiale vinduerne er lavet af. Hos Klar tilbyder vi to muligheder: fyrretræ og fyrretræ og aluminium. Vores fyrretræ er langsomt voksende, knastfrit træ fremstillet af nordisk og estisk kernetræ. Det er FSC-certificeret og er i overensstemmelse med Klars vision om at være kvalitetsbevidst og klimavenlig.  

Hvis du er på udkig efter en opgradering af vores klassiske fyrretræ, kan du vælge træ/alu, da det kræver minimal vedligeholdelse. Aluminiummet beskytter træet på ydersiden, så der ikke er behov for at vedligeholde malingen, mens træets naturlige udseende og isolerende egenskaber bevares på indersiden. Aluminiumsprofilerne er belagt med en holdbar pulvermaling, der gør, at overfladen kan holde, indtil vinduerne bliver udskiftet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken slags træbehandling bruger Klar til sine vinduesrammer?

Vi bruger Akzonobel Winflex, i samme serie som vores Akzonobel ZW Rubbol WF-maling. Den er børnevenlig og uden skadelige kemikalier.

Hvilke andre specifikationer skal jeg overveje med hensyn til at matche vinduesrammens farve?

Hængsler og låse har en indvirkning på vinduernes samlede udseende. Du kan angive, hvilken slags hængsler du foretrækker, samt hvilken type og farve lås du ønsker.

Hvilke farver på vinduesrammer fås hos Klar?

Klar tilbyder tre klassiske farver til vinduesrammer: Hvid, antracitgrå og sort.