60% UDSALG + 20% RABAT PÅ MONTERING - Slutter om
Martin image

Martin

Marie Egholm Author Photo
Translated by Marie Egholm08.08.2024

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Martin er vores Chief Technology Officer (CTO), og er arbejder på vores Københavnske kontor.

Martin

Hvad betyder Klar for dig? 

Det betyder, at med de produkter vi har, så får man nu muligheden som husejer, selv at have indflydelse på, hvad det skal koste at renovere sit hus. Dyre materialer, såsom vinduer og døre, er nu pludselig en mulighed for langt de fleste at købe til priser som man ikke før kunne få dem til. Klar gør op med en historisk skævvridning i et marked hvor pris og kvalitet ikke altid har gået hånd i hånd. Der er ikke nogen der ved hvad et vindue egentlig koster, som husejer, så klar betyder for mig en transparens som boligejer i et ellers uigennemsigtigt marked. Renovering i det hele taget plejer at være noget man skulle spare op til i årtier, og nu kan man vælge om det skal være i år eller næste år. 


Hvorfor arbejder du hos Klar? 

Jeg har også arbejdet i andre brancher tidligere, fx har jeg arbejdet i sundhedsbranchen, og det som er vigtigt for mig personligt er at ens arbejde skal gøre en forskel for nogen. Det er nemt i sundhedsbranchen hvor nogle er læger, sygeplejersker eller sosu assistenter og som som i sidste ende gør en stor forskel for en patient. Det kan man ikke rigtigt sige om vinduer og døre, men det gør en forskel for mange, at der findes nogen som Klar, der er i stand til at levere et produkt til en pris, hvor de fleste kan være med, og give muligheden for at gøre det grønt. Opvarmning af boligen er stadig et af de dyreste områder for CO2 udledning. Her er vi med til at gøre en forskel, da vores produkter holder på varmen. Det er samtidigt med til at gøre en samfundsmæssig forskel, når vi som nation energirenoverer boligen for den grønne omstilling. Vi skifter vinduer ud dag til dag, som forbedrer klimaet i huset. Hvis man vil spare på energi fra dag til dag, er vinduer og døre en af de bedste ting man kan gøre. Du vil kunne se, at din varmeregning er lavere, allerede dagen efter at vinduerne er sat i.

Hvad tror du får Klar til at stå ud i markedet? Hvad gør os unikke? 

Det kan godt være svært at se forskel på om et vindue er godt eller mindre godt, især efter det er blevet monteret. Vi har ikke genopfundet vinduet, men vi har vinduer der på den ene side er af ekstremt høj kvalitet, som ville koste langt over det dobbelte andre steder. Vi sælger et traditionelt produkt, til en god pris og kvalitet. Det danske vinduesmarkedet har ret stor konkurrence online, idet der altid er nogen, der har et vindue på tilbud. Det der får os til at stå ud er, at hver måned kommer der ca 25% salg fra kunder der har købt vinduer fra os før. Det er svært at kommunikere eksternt, med det vidner til, at der er få mennesker som ikke er glade for deres køb. 

Hvilket produkt er dit yndlings? 

Det vil nok være et topstyret vindue, det er også det vindue vi sælger flest af. Grunden til, at det er særligt er, at vi taler om et vindue, der er ekstremt populært. Det er specielt for Norden, fordi det åbner udad. Hvorpå hvis du er syd for grænsen, åbner vinduer indad. Det er noget vi har haft en tradition om at lave i Norden. Priserne kan vi holde meget fornuftige, fordi vi har så høj en produktion af det. Vinduet tager samlet under 3 timer at producere, og der er færrest fejl, fordi vi er blevet så gode til at producere netop det vindue. Prisen kan vi holde nede på netop det vindue, fordi vi kan producere det i en stor volume. Det er et vindue vi har lavet mange gange før, og derfor er der meget få fejlkilder, der sniger sig ind. 

Hvordan tror du Klar vil se ud i fremtiden? 

Jeg tror at så længe vores kunder bliver ved med at vise os tillid og bliver, så vil vi forsøge at gøre endnu mere for vores kunder – hvad de ønsker og har brug for. Dels med at få flere produkter på hylderne, men også at vi hjælper kunderne med hele projektet, ikke blot at producere gode vinduer og døre, men også få det monteret. Forhåbentligt kan vi i fremtiden implementere et system, men puljer og tilskud, hvor kunden kan blive kategoriseret til at få tilbagebetaling af det offentlige for energirenovering. Vi vil være endnu mere synlige over de kunder der har brug for hjælp til eksempelvis at få målt op, eller få rådgivning om typer af vinduer alt efter behov. Vi vil gerne være med når kunden starter med at indse, at man har brug for hjælp, til at man har fået installeret og monteret vinduer, og ikke skal tænke over det mere. At få monteret nye vinduer og døre, behøver ikke være et stort projekt eller en stor hovedpine for vores kunder. Vi er til for at hjælpe med hele processen. Forhåbentligt får vi flere kunder, som ønsker at én “full service” leverandør, i stedet for det evige tovtrækkeri som ofte opstår mellem leverandør og håndværker, hvis noget ender galt i processen. Den slags kan vi hos Klar skåne vores kunder for. 

Hvor ser du dig selv om 10 år? 

Jeg tror faktisk stadigvæk at vi er en del af, og forhåbentligt kommet videre med, føromtalt projekter omkring “full service” for døre og vinduer, forhåbentligt er vi der at der er en masse kunder der har haft en god oplevelse. Jeg tror også at vi er der hvor Klar er blevet en fremtrædende aktør for vinduer og døre både i og udenfor Norden. Jeg tror, at jeg er med til at drive den udvikling i den rigtige retning, som en del af teamet i Klar.