60% RABAT + 20% RABAT PÅ MONTERING - Slutter om
Beskyt dit hjem - køb træ/alu vinduer image

Beskyt dit hjem - køb træ/alu vinduer

Marie Egholm Author Photo
Translated by Marie Egholm23.09.2024

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hvad er et aluminium vindue? 

Aluminium bruges som skærm på vores træ/alu vinduer. Det betyder, at vi sætter et lag aluminium udenpå trævinduet. Træ/alu vinduer holder længere end andre vinduestyper, fordi det beskytter træet mod solens UV stråler. Ligesom vinduer af træ, skal træ/alu vinduer vedligeholdes, men det er minimalt i forhold til vedligeholdelse på vinduer af træ. Trævinduer skal holdes rene for spindelvæv og andet snavs, og skal males hver 7-10 år. Træ/alu vinduer skal vedligeholdes med en årlig smøring af hængsler for at produkterne fungerer problemfrit.  

Du kan læse mere om vores aluminiumsprodukter her.

Udseendemæssigt er der en lille forskel på træ, og træ/alu. Idet aluminiumet beskytter træet, vil ydersiden se mere metallisk ud. Denne forskel er kun synlig hvis man kommer helt op til vinduet, og vil ikke se anderledes ud på afstand. Træ/alu vinduer har et stilfuldt og elegant udtryk, der passer til både ældre og moderne bygninger. 

Hvis du gerne vil læse mere forskellen mellem træ/alu og PVC-vinduer kan du læse mere her.

2 vs 3 lags glas

På billedet kan du se forskellen mellem træ, og træ/alu vinduer. Vinduet til venstre er træ/alu, og vinduet til højre er træ. Bemærk det yderste metal lag.

Hvorfor vælge træ/alu vinduer? 

Der er mange gode grunde til at vælge træ/alu vinduer frem for træ eller uPVC vinduer. UPVC vinduer er vinduer der er lavet af uplasticeret polyvinylchlorid, et teknisk plastmateriale. Materialet indeholder ikke blødgøringsmidler, hvilket gør det mere stift.  

Aluminium er et ekstremt holdbart materiale, og har en levetid på op til 45 år grundet dens pulverlakering. Aluminium er modstandsdygtigt overfor råd, rust, misfarvning og revner. Plastvinduer er derimod mindre holdbare, og kan nedbrydes ved længere tids udsættelse for høj varme. 

Træ/alu vinduer er også et miljøbevidst valg. Ifølge The Aluminum Association er aluminium et af de mest genanvendte materialer, fordi materialet er 100% uendeligt genbrugelig. UPVC derimod kræver meget energi at producere, og det er svært at genbruge, og bliver ofte smidt ud. Derfor efterlader uPVC et større CO2-aftryk. 

Aluminiumsvinduer er også et af de mest sikre vinduer. Aluminium er et ekstremt stærkt materiale, og er derfor svært at bryde op. Du sikrer derfor dit hjem mod indbrudstyve, når du vælger træ/alu. TV2 Kosmopol har interviewet en tidligere indbrudstyv, Kim Jorge Hansen, der fortæller at han var ligeglad med kæledyr eller overvågning, men at det var vinduestypen der kunne få ham til at vende om. I dette interview fortæller Kim, hvordan trævinduer er nemme at bryde op, og at de larmer ikke lige så meget som plastik eller træ/alu vinduer. Kim fortæller også at beboere som regel glemmer at lukke den øverste haspe på vinduet, og derfor er træ vinduerne nemme at få åbnet. Interviewet kan du læse her.

Derfor er det bedst at vælge træ/alu eller PVC vinduer, hvis du gerne vil have en stærk, beskyttende yderside. Det er dog værd at huske, at PVC vinduer ikke holder lige så lang tid som træ/alu, så derfor anbefaler Klar altid at købe vinduer af træ/alu.