udsalg: 55%
En oversigt over typer af vinduer image

En oversigt over typer af vinduer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Flerlagsvinduer er minimumsstandarden i boliger i dag, da de er langt bedre end ældre, enkeltrude vinduestyper for energieffektivitet og lydisolering. Du kan læse mere her i vores guide om termoruder (2- eller 3-lags-glas) for at forstå årsagerne bag dette.

Men for nu, lad os antage, at du er interesseret i at tilføje nye vinduer til dit hjem og leder efter mere information om de forskellige tilgængelige stilarter. Klar tilbyder et eksklusivt udvalg af høj kvalitet af de mest populære vinduer, herunder sidehængte vinduer, kombinationsvinduer, bondehusvinduer, fastkarmsvinduer og topstyrede vinduer. Den brugervenlige platform gør det lige så nemt at vælge dine yndlingsstile som 1-2-3, med krystalklar tilpasning direkte i browseren.

Denne video viser et udvalg af vores vinduer med udadgående åbning. Overvejer du at købe nye vinduer? Se guiden her

En vase i et vindue

Sidehængte vinduer

Denne type vindue har været et af de mest populære valg førhen og forbliver det i dag på grund af dets utrolige alsidighed. Typisk er de sidehængte med hængsler, der giver mulighed for åbning udad eller indad.

Vinduerne har ingen sprosser, hvilket tillader den maksimalt mulige mængde lys at komme ind, hvilket øger deres popularitet i nordlige klimaer. Klars vinduer udstråler enkelhed og fremkalder et slankere, mere moderne look til dit hjem.

linje

Kombinationsvinduer set indefra en udestue

Kombinationsvinduer

Denne vinduesstil er ligesom den lyder: Det er en kombination af mere end én vinduesramme. Mange mennesker vælger denne vinduesstil på grund af den dristige æstetiske effekt, den giver. Andre vælger af praktiske årsager, som at kunne lukke rigeligt sollys ind i stuen eller for at kunne se ud den majestætiske udsigt fra dit soveværelse.

Kombinationsvinduer omfatter typisk et funktionelt vindue og et fastkarmsvindue, der udelukkende er for æstetik og ikke kan åbnes.

Windows

Bondehusvinduer

For en kort og nem definition er bondehusvinduer sprossede sidehængte vinduer, der giver et idyllisk, charmerende præg til enhver bygning.

De kommer typisk som to rammer i én karm, men fås i en række forskellige stilarter, herunder hvor mange fag (ruder) der er per ramme. Hvis du leder efter traditionel flair med moderne funktionalitet, så er bondehusvinduer en ideel mulighed.

Med et bredt udvalg af mere end femogtyve forskellige stilarter af bondehusvinduer kan Klar nemt imødekomme dine præferencer – og den brugervenlige hjemmeside gør hele processen nem.

Fastkarmsvinduer

Fastkarmsvinduer

En anden selvbeskrivende titel, fastkarmsvinduer kan ikke åbnes eller lukkes, da de er fastgjort på plads. De ligner panoramavinduer, men har typisk tykkere rammer.

Da de ikke er funktionelle, har denne type vinduer tendens til at være billigere, mere energieffektive og kræver minimal vedligeholdelse sammenlignet med andre stilarter. Selvom du ikke rammer et af vores mange udsalg, er vinduer med fast ramme Klars året rundt mest budgetvenlige mulighed.

Topstyrede vinduer

Som du måske allerede har gættet ud fra navnet, er topstyrede vinduer hængslet i toppen og åbnes udad fra bunden. De er generelt designet med et enkelt håndtag i bunden, så du nemt kan åbne dem ved at skubbe dem ud. Topstyrede vinduer hjælper med at beskytte mod barske vejrforhold – for eksempel selv når åbent regn ikke kan komme så let ind, som det kan med andre typer vinduer.

Klar tilbyder et eksklusivt udvalg af topstyrede trævinduer af langsomtvokset fyrretræ, med mulighed for at tilføje alu-beskyttelse, der sikrer en holdbar, langtidsholdbar kvalitet.

Dreje-kip-vinduer

Klar-kunder vælger ofte denne type vinduer, fordi de kan åbnes i flere retninger og låses i en åben position for ventilation. Typisk kan de vippes åbne lodret, enten fra toppen eller bunden, og holdes sikkert i en let åben position.

Som en familiefokuseret virksomhed anbefaler Klar disse til familier, hvor sikkerheden har højeste prioritet, da risikoen for at et barn falder igennem er drastisk reduceret. Dette er også en fordel i blæsende klimaer, da du ikke vil opleve, at vinduer smækker, mens du forsøger at lufte ud. Dreje-kip-vinduer har også ofte sidehængsler, som giver dig mulighed for helt at åbne vinduet for at lette rengøringen, især på de øverste etager i et hjem

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer er en stil, der har samme energieffektivitet som enhver anden dobbelt-rude mulighed på trods af det klassiske ophav. De kan dog virke bedrageriske i betragtning af de mange ruder, der er karakteristiske for en sådan stil.

Disse vinduer er nemlig ikke opbygget af flere separate ruder, men i stedet konstrueret af et enkelt stykke dobbeltglas, dækket af vandrette og lodrette sprosser – hos Klar er sprosser altid lavet af robust aluminium, også selvom selve vinduet er træ. Illusionen af ​​mange rammesektioner gør dannebrogsvinduer til det perfekte valg i tidstypiske hjem fra denne æra, mens de stadig får alle energibesparelserne ved moderne vinduer.

Skydevinduer

Skydevinduer ses typisk i tidstypiske hjem, da de var ret almindelige for over et århundrede siden. Dog er det in vinduesstil vi ser mere i udlandet end herhjemme. Huse med højt til loftet giver rigelig plads til det lodrette design og nyder godt af ventilationen, der er muliggjort ved at flytte de øvre og nedre glasruder.

Denne vinduesstil bruger en glidemekanisme til at tillade to indrammede paneler at glide enten op eller ned og krydse over hinanden. Nu om dage findes skydevinduer med termoruder og mekanismer for at sikre en god tætning ved åbningerne. At indrette et tidstypisk hjem med et visuelt passende valg som disse kan tilføje værdi til din ejendom ved at sikre æstetisk harmoni.

Disse kan nuværende ikke købes hos Klar mens alle de andre ovenstående modeller kan.

Muligheder for forskellige vinduesmaterialer

Der er mange variationer af ovennævnte stilarter af vinduer, og vinduesrammematerialet er endnu en variabel, der vil være en afgørende faktor for det endelige udseende af dit vindue. Hovedkategorierne kan alle fremstilles i et af følgende materialer med forskellige fordele:

MaterialeFordele/Ulemper
uPVC (unplasticized polyvinyl chloride)Holdbare men billige vinduer i et letvægtsmateriale, der kraver lav vedligeholdelse men stadig kan fås i mange forskellige farver og finisher.
AluminiumHar slanke rammer, der giver maksimal mængde af rude og derfor lys. De er holdbare, fås til fordelagtige priser men er dog mindre isolerende end andre materialer.
TræEr en naturligt vedvarende ressource som giver langtidsholdbare vinduer i en fantastisk æstetik. De har gode isoleringsegenskaber men kræver mere vedligehold og vil typisk være dyrere ned de syntetiske materialer.
Træ/alu (aluklædt træ)Disse kombinerer træets gode isolerende egenskaber med aluminiumens lave vedligeholdskrav. Dette giver langtidsholdbare vinduer der er vejrbestandige, men som koster lidt mere.

Fordele ved termoruder

Det er et ubestrideligt faktum, at installation af enhver af ovenstående stilarter af vinduer i dit hjem vil tilbyde flere fordele for dig som boligejer. At forbedre dit hjems energieffektivitet er også en af ​​de vigtigste ting, du kan gøre for at øge din ejendoms værdi til fremtidigt videresalg.

En britisk undersøgelse udført af Department of Energy and Climate Change bemærkede, at "at foretage energibesparende forbedringer af din ejendom kan øge dens værdi med 14 procent i gennemsnit - og op til 38 procent i nogle dele af England."

Termoruder er et utroligt effektivt værktøj i denne indsats, og tre-lags-glas er en anden udvikling i branchen, som også kan give fordele. For at finde ud af mere om, hvorvidt 3-lags-ruder er det værd for dig, kan du læse mere her