-60% UDSALG

Vinduer og døre til image

Vinduer og døre til

Murermestervilla

Som et modsvar på den ofte meget forvirrende byggestil, der prægede 1800-tallet, og som lånte forskellige stilarter fra blandt andet den nordiske og græske mytologi samt søjler fra den romerske oldtid, opstod murermestervillaer i perioden fra 1915-1930.

Idéen var, at middelklassen i Danmark skulle have nogle solide og enkle boliger i et stilrent design og burde være lette at indrette. Murermestervillaerne skulle være rummelige og havde ofte to etagers beboelse og nogle gange endda en kælder.

Man finder ofte murermestervillaer uden for byens centrum, da de i sin tid blev bygget lidt væk fra de rigeste bydele i de større byer.

Nedenunder er eksempler. Hvis du ønsker vinduer uden sprosser, så er det bestemt muligt - f.eks. sidehængte vinduer istedet for bondehusvinduer.

Klik på billederne nedenfor for at se hvert produkt

Dannebrogsvinduer
Bondehusvinduer
Dreje/kip-vinduer med redningsåbning
Terrassedør
Facadedør

Hvor meget koster døre og vinduer til en murermester villa (priseksempel)?

TypeAntalMålPris per elementTotalt pris
Sidehængte vinduer8118x1183,480 kr.27,840 kr.
Dannebrogsvinduer4193x1226,850 kr.27,400 kr.
Drej/kip med redningsåbning4150x903,810 kr.15,240 kr.
Terassedør1210x904,270 kr.4,270 kr.
Facadedør1210x904,265 kr.4,265 kr.
Total1879,015 kr.

**Prisen er beregnet baseret på 3-lags glas som er lovpligtigt i Danmark for helårsboliger og træ. Priserne er vejledende, da prisen svinger baseret på mange forskellige faktorer

Customer services cover Klar image
👋 Vi er her for at hjælpe!
Book et møde

Har du brug for hjælp med din ordre? Vores erfarne salgskonsulenter hos Klar er her for at hjælpe dig! Book en personlig konsultation via Google Meet for at diskutere dine vinduesbehov og få skræddersyet rådgivning til at opgradere dit hjem.

Til murermestervillaer anbefaler vi dannebrogsvinduer, Sidehængte vinduer, dreje/kip-vinduer med redningsåbning, terrassedøre samt facadedøre.

Fordi murermestervillaer er tænkt som solide, stilrene og praktiske, vil vi anbefale, at du tænker i de baner, når det kommer til at udskifte de eventuelt oprindelige materialer. Murermestervillaers oprindelige døre og vinduer bærer ofte præg af at være fra en tid, hvor adgangen til kvalitetsmaterialer var begrænset. I dag kan du dog få både døre og vinduer, der ikke skiller sig ud fra de oprindelige tanker bag hustypen, men som faktisk fuldender udtrykket. Du vælger helt selv, hvad du vil have, og vi kan skræddersy lige de døre og vinduer, du ønsker.

Herunder kan du læse endnu mere om vores anbefalinger.

Dannebrogsvindue

Dannebrogsvinduer

En god måde at bevare det klassiske udtryk i en murermestervilla er ved at vælge dannebrogsvinduer. De er klassiske, og det er der faktisk nogle rigtig gode grunde til. De er nemlig enormt flotte at se på med de fire fag, der har givet vinduet sit navn. De ligner nemlig tilsammen Dannebrog. Derudover sikrer de, at der kommer godt med lys ind i huset, ligesom de er behagelige at kigge igennem.

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer

Et sidehængt vindue er lige sagen, hvis du har en drøm om at give dit hus et traditionelt, klassisk og idyllisk udseende eller den moderne stil. Et sidehængt vindue har nemlig mange forskellige modeller, hvor det vigtigste valg nok er med eller uden sprosser. Er du mest til lodrette, vandrette sprosser eller helt uden? Under sidehængte vinduer finder du, hvad du søger. Og husk, at vi skræddersyr produkterne, så de passer til dine mål. Denne vinduestype er et godt valg, hvis du vil bevare den klassiske stil, som de originale murermestervillaer har.

Dreje/kip-vinduer med redningsåbning

Dreje/kip-vinduer med redningsåbning

Er du til et moderne og fleksibelt vindue, er dreje/kip-vinduet med redningsåbning noget for dig. Det er nemlig hængslet sådan, at det kan åbnes på to måder; det er hængslet i siden, så det kan åbne indad, og så er det hængslet i bunden, så det kan kippe i toppen. At det åbner indad, betyder, at det er meget nemt at gøre rent, hvilket gør vinduet særligt anvendeligt steder i huset specielt i kælderen, som ellers kan være svært tilgængelige, f.eks. en øvre etage. Midterstolpen i vinduet, hvor håndtaget sidder, er bevægeligt, hvilket gør vinduet til en flugtvej i tilfælde af brand eller giver ekstra meget plads, hvis der skal transporteres en stor genstand igennem.

Terrassedør

Terrassedør

De fleste murermestervillaer nyder godt af en eller anden form for udeareal, enten i form af en terrasse eller altan og ofte i form af en have. For at kunne få adgang til udearealet er en terrassedør afgørende. Det er desuden en rigtig god måde at sikre, at der kommer lys ind i huset på. Vi skræddersyr vores terrassedøre, så de passer til dine mål, og fordi der kun er håndtag på indersiden af døren, er du sikret et elegant udtryk på din murermestervilla. Det indvendige håndtag er desuden en sikkerhedsforanstaltning, da det bliver sværere at tvinge sig adgang til din bolig.

Facadedør

Facadedør

Har du nogensinde tænkt på, at døren faktisk er det første, dine gæster bliver mødt af, når de kommer tæt på dit hus? En flot facadedør er derfor en god idé, hvis du gerne vil skabe et æstetisk og formfuldendt udtryk på ydersiden af dit hus. Vælger du en af vores facadedøre, er du sikret selv at blive budt velkommen hjem af et smukt ydre, ligesom dine gæster vil kunne anerkende den samlede stil. Den rigtige facadedør er desuden sikkerhedsmæssigt vigtig. Du bestemmer selv, hvordan din dør skal se ud, men har du brug for et råd, er vi der for dig.

Gør dit hjem til et bedre sted

Opgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Vinduer image
Fra 
1368 kr.
 547 kr.60%
Køb Vinduer
Døre image
Fra 
7305 kr.
 2922 kr.60%
Køb Døre