Står du og mangler lys i dit hjem? Så er fastkarmsvinduer med 1 fag og 6 ruder det oplagte valg! Disse vinduer er skabt til at lade masser af naturligt lys strømme ind i dit hjem og lyser det op på en enkel og effektiv måde
For en række af vores produkter skal du måle udefra. Når du måler op til Kip og Dreje/kip produkter, skal du måle indefra.
Karmmålene er de mål, som du skal indtaste i felterne under "Karmmål" for at begynde din bestilling. For at få dem skal du måle hulmålene fra mursten til mursten og derefter trække 2,5 cm fra bredden og højden. De 2,5 cm efterlader et hul hele vejen rundt på ca. 1,25 cm til isolering og fuge.
💡 Du kan se et eksempel med beregninger i videoen ovenfor.
❗ Hvis vinduet eller døren du måler er monteret i væggen, skal du muligvis afmontere beklædningen fra vinduet for at kunne måle den fulde bredde og højde.
Start med at måle bredden først og fortsæt derefter med højden. Uanset om du måler til vinduer eller døre. Mål bredden og højden fra mursten til mursten. Husk at måle flere steder, da åbningen kan være skæv. Hvis målene er forskellige, skal du bruge det mindste mål.
Ved opmåling af vinduer skal du være opmærksom på, hvordan de indvendige forhold er. Om det er rå mursten, pudset lysning ind over karmen, eller om du eventuelt skal bestille vinduerne med not, så du efterfølgende kan lave en flot lysning rundt om dine nye vinduer.
Måler du op til døre, skal du specielt være opmærksom på de indvendige forhold, hvis det er en indadgående dør. Det er nemlig ikke helt lige meget, om du bestiller den nye dør med hårdttræ- eller aluminiums bundstykke.
Skifter du for eksempel en 30 år gammel dør ud, til en ny dør med aluminiums bundstykke, vil selve dørbladet nemt kunne gå imod fliserne indenfor.
Du kan vælge at vælge en 18 mm træ påforing i designeren, der bruges som en del til nogle monteringer af vinduer. Du kan også vælge ikke at få monteret en påforing.
Hvis du vælger en påforing, er de 18 mm inkluderet i den samlede højde på dit produkt.
Vigtigt! På PVC vinduer får du en påforing på 30mm med, som tilføjes udover det angivne højdemål. Du kan vælge at fjerne påforingen inden montering eller beholde den på. Vil du gerne beholde den, skal du fratrække 30mm fra højdemålet. Læs mere under punktet ‘Påforing’.
Klart glas
Det mest anvendte glas til de fleste formål. Det perfekte glas, til den perfekte udsigt. Alle vore glas er naturligvis super lav-energi og leveres som standard med varmkant. Det er godt både for miljøet og for din pengepung.
Hærdet glas
Vores hærdet glas er et beskyttende glas, som anvendes hvor almindeligt glas ikke kan benyttes p.g.a. hensyn til personsikkerhed eller f.eks. større temperaturforskelle. Det er 4x stærkere end almindeligt glas og ved evt. brud krakelerer hærdet glas i små og ufarlige stykker.
OBS: dette er ikke lamineret glas. Ifl. BR18 kræves der lamineret glas på glasydervægge mod befærdede udearealeri eksempelvis gågader, torve, skolegårde og lignende.
Solbeskyttende glas
Solbeskyttende og energibesparende glas blokerer 63% af solens varme. Det giver et behageligt indeklima hele året, og reducerer omkostningerne ved afkøling af rummet om sommeren og ved opvarmning om vinteren. Solbeskyttende glas har 10-12% mindre lysindfald end klart glas, men stadig et lysindfald på hele 70% for Basic Lavenergi (2-lags glas) og 64% for Premium Energi+ (3-lags glas).
Bemærk at solbeskyttende glas, lidt ligesom solbriller, ser mørkere ud end klart glas og har en smule grøn, blå eller grå farve for at beskytte mod solens stråler. Farven kan variere fra element til element.
Lydglas
Lydisoleret glas er det perfekte valg til områder med et højt støjniveau. Glasset hjælper med at skabe et roligt indendørs miljø, der giver større komfort og trivsel, bedre søvnkvalitet, og sænket stressniveau.
Ornament
Ornament er den mest anvendte råglas og er netop kendetegnet ved den rå og ruflede overflade
Kura
Kura er ligeledes et ornamenteret råglas og kendetegnet ved de lodrette linjer og den ruflede overflade.
Satinovo
Satinovo er den mere moderne type råglas, med en mere blød og silkeagtig overflade. Dette elegante udtryk passer perfekt f. eks. badeværelset.
Vores 3-lags glas består af tre glasruder og to hulrum med “varme” afstandsprofiler af gummi. Tykkelsen på glasset varierer mellem 3-6 mm og hulrummene er hver især 18 mm. Samlet giver dette en tykkelse på 48 mm for klart glas og en lav u-værdi på 0,53, der er ensbetydende med rigtig god isolering og store potentielle besparelser på din varmeregning. 3-lags glas forebygger godt imod kondens, men dette afhænger af luftfugtighed samt ventilation af boligen.
Sandwich-kompositionen af 3-lags glas giver unægteligt bedre isolering, der bl.a. skyldes den samlede tykkelse af glas og hulrum, der i gennemsnit er 71% tykkere end ved 2-lags glas. Alle vores elementer har “varme” afstandsprofiler for at minimere dug på indersiden langs siderne af ruden.
Vores 2-lags glas består af to glasruder og et hulrum med med en “varm” afstandsprofil af gummi. Glassets tykkelse er på 3-6 mm alt efter hvilken type glas du vælger, og hulrummet er 20 mm. For klart glas giver dette en samlet tykkelse på 26-32 mm og en lav u-værdi på 1,1, der er ensbetydende med god isolering og potentielle besparelser på din varmeregning. 2-lags glas forebygger godt imod kondens, men dette afhænger af luftfugtighed samt ventilation af boligen.
2-lags glas giver en smule bedre lys og udnytter varmen fra solen bedre end 3-lags glas. Hvis isoleringen vejer tungest, anbefales 3-lags glas, da lysindfaldet stort set er det samme. Alle vores elementer har “varme” afstandsprofiler for at minimere dug på indersiden langs siderne af ruden.
Træ med Aluminium
Vælg dette produkt for længere holdbarhed og minimal vedligeholdelse. Du skal ikke male træ/alu, da aluminium beskytter træet mod sol og vind. Med den rette vedligeholdelse (vask af rammer og smørelse af hængsler) kan elementerne holde en hel livstid, og beholde samme flotte udseende. Det koster mere end simpelt træ, ja, men med holdbarheden og vedligeholdelsen i betragtning, kan det uden tvivl bedre betale sig, og vinduer og døre er ikke noget man bare sådan lige skifter efter humør. Så har du de ekstra penge, anbefaler vi ALTID, at du vælger træ/alu. Hvad med udseendet så? Står du på 1 m. afstand, er det tæt på umuligt at se forskel, om det er træ eller træ/alu, og indvendigt er alt sammen af træ - også sprosserne. Udskæringen på træ/alu er også lidt flottere. Se et eksempel og læs mere om træ/alu her.
Træ der holder
Vores træ stammer fra langsomt voksende nordisk fyrretræ, med en særlig høj kerneandel. Vi har valgt den bedste leverandør af træ, der kvalitetstjekker 3 gange dagligt. Vi kontrollerer træet endnu engang, når det ankommer til vores fabrik. Det fingerskarret træ bliver scannet af en højteknologisk 4-sidet træ-scanner, så vi er 100% sikre på, at du får det bedste af det bedste.
Lidt grønnere
Vi vil gerne bidrage til en lidt grønnere planet. Træet er FSC certificeret, hvilket er en international garanti for bærdygtig skovbrug. En gang om året tager alle Klar medarbejdere selv gummistøvlerne på og en skovl i hånden og planter over 500 træer.
Kernetræ
Kernetræ fra fyrretræ er fantastisk, og derfor bruger vi det udelukkende. Det har en kvalitet vi udnytter i vores produktion, der giver en naturlig beskyttelse og lang levetid. Der sker en omdannelse af cellerne i kernetræ, så de lukker af og bliver imprægneret mod fugt. Yderligere indlejres der et stof pinosylvin i træet, der dræber svampe og bakterier og give en naturlig konservering. For at være sikker på, at du får holdbarhed og kvalitet, der overgår forventninger, giver vi også træet flere lag maling og imprægnering, med et specielt Akzo Nobel 3 komponent, der er designet til at modstå det danske klima. Vores maling er selvfølgelig uden farlige giftstoffer. For naturens og din families skyld.
Påforingens højde (18mm) er inkluderet i den totale højde for dit produkt.
Den totale højde af dit produkt vil altså være din valgte højde
En påforingen er et stykke træ på 18mm som tilføjes i bunden af dit produkt. For de fleste i Danmark er det ikke nødvendigt med en påforingen i bunden af deres nye vindue, det er derfor helt op til dig om du ønsker det eller ej.
Var påforingen ikke en del af din plan for hvordan du ville montere dit nye vindue, kan du uden problemer vælge det fra.
Påforing konstruktionstegninger
Vores sprosser sættes uden på ruden i dit nye vindue eller dør. De er ikke gennemgående, fordi det ville skabe en masse energispild i dit vindue, hvis de var. Det vil til gengæld sige, at du i princippet kan se mellemrummet i glasset mellem den indvendige og udvendige sprosse, hvis du stiller dig tæt på ruden. Hvis glasset er bredere end 100 cm uden vertikale sprosser, er det ikke muligt at vælge duplex.
Vil du gerne undgå, at du kan se mellemrummet i ruden? Så bør du vælge sprosser med opdeler. Opdeleren får sprosserne til at se ud som om, at de er gennemgående, men uden at skabe energispild i dit hjem.
Udvendige sprosser er altid i Aluminium.
Vi anvender en intelligent og skjult, indbygget udluftningsventil, så du får ventileret dine rum uden at åbne elementet.
Herunder ses et eksempel på en hvid ventil:
Herunder ses et eksempel på en hvid ventil på et hvidt fastkarmsvindue:
Bemærk at denne type ventil kun fås på fastkarmsvinduer, og at billedet er taget udefra. OBS: disse udvendige ventiler, der kun fås til fastkarmsvinduer, er altid hvide.
Bemærk følgende:
Du skal have gennemtræk for at ventilerne kan virke optimalt. Bestil flere af dine elementer med ventiler, eller kombiner med ventilation eller åbne vinduer/døre i modsatte ende af lokalet.
Ventilerne placeres i toppen af elementerne
Brug af ventiler tager effekten af eventuel lydglas
To be or “not” to be. Det er spørgsmålet, og vi håber, at denne forklaring kan give dig svaret. Kort fortalt er en not en 10 mm bred og 7 mm dyb rille som fræses ned i karmen af vinduet. Denne rille kan så bruges som spor, når der skal installeres lysningsplader eller vinduesplade (i daglig tale “vindueskarm”).
Noten virker ved at lysnings- eller vinduespladerne med “fer” for enden skubbes ind i noten. Det giver en helt skarp og pæn overgang mellem vindue og lysning. Not og fer er sammenlignelige med han og et hunstik, hvor noten altså i dette tilfælde er “hunnen”.
I nogle tilfælde bør du undlade at vælge not. Det kan være, hvis du har murede vinduesplader/lysninger. Her kræver det ikke not, da murstenene vil fortsætte hen til vinduet, hvorefter samlingerne spartles op. Om man har det ene eller det andet, vil ofte have noget at gøre med husets stil. En klassisk patriciervilla, vil ofte have lysningsplader, hvorfor det giver mening at bestille vinduer med not, hvorimod en moderne funkisvilla kunne tænkes at have murede lysninger. I sidstenævnte tilfælde ville man altså ofte ikke vælge not.
Om lidt vil vi uddybe de forskellige valg. Men inden da, skal vi lige have termerne på plads, så vi er på samme side. Der er nemlig forskel på hvilke ord, der bruges i daglig tale af lægmand, og hvad de korrekte termer er. Herunder vises, hvad de korrekte termer er, som vil være dem vi bruger i resten af artiklen. F.eks. vil mange fejlagtigt kalde vinduespladen for vindueskarmen.
Hvis du vil installere en ny vinduesplade/bundstykke (det som af lægmand ofte kaldes for “vindueskarm”) i bunden af dit vindue, kan det være værd at overveje, at få dit vindue leveret med bundnot. Det giver dig mulighed for at skubbe vinduespladen direkte ind i noten, hvor den vil ligge helt lige og stabilt. Bundnot kan også være smart, hvis du få lavet ny køkkenborblade i ét stykke, som du vil have til at fortsætte hele vejen hen og ind i vinduet.
Vælg side og top not, hvis du ønsker at installere nye lysningsplader.
Vælg not hele vejen rundt, hvis du både ønsker at installere en ny vinduesplade/bundstykke samt nye lysningsplader.
Det er alt, hvad du bør vide om not. Skulle du stadig brænde inde med et spørgsmål eller to, så tag fat i vores kundeservice, som sidder klar til at guide dig igennem bestillingen. Afslutteligt er det værd at nævne, at det også er muligt at lave sin egen not med en overfræser, hvis man efter at have bestilt skulle erfare, at man ønskede det alligevel. Bemærk desuden, at der ikke laves not på indadgående døre.
Få opmålte persienner til dit nye vindue lige her. Disse højteknologiske persienner er nemme at installere - og du slipper for bøvlet med selv at måle op eller skære til. Rammen på persiennerne kommer i en farve, der matcher dit indvendige vinduesfarve. Dog vil der være nuanceforskelle, da farver ser forskellige ud på forskellige materialer.
Stoffet er Oeko-tex certificeret og kan bruges selv i vådrum. Vi tilbyder fire forskellige slags stof, der hver især kommer i fem neutrale farver fra hvid til sort. De fire typer er:
Polaris: et fintmasket stof, der er det mest gennemsigtige af de fire typer
Life Reflex: Beklædt i Perlex, som er suverænt til at reflektere lys og varme.
Neo: En dobbeltlags bikage-struktur, der giver en rigtig god afskærmning for lys og et smukt udseende. Strukturen fungerer også som et ekstra lags isolering - som skærmer fra varmen om sommeren og kulden om vinteren.
Neo BO: Få en mørklægningsoplevelse med denne variant. Igen bruger vi den sekskantede bikage-struktur, men denne gang med fuld blokering af lys.
For hver stoftype og farve er absorberingen af lys og varme forskellig. Jo lysere farven er, jo mere lys vil strømme igennem.
Dæmper lyset med cirka 60%
Silhuetter udenfor er knapt synlige
Klassisk stof med matte farver - lidt konservativt i udseendet.
Brandhæmmende, Trevira CS garn.
Dæmper lyset med cirka 70%
Silhuetter udenfor er næsten usynlige
Nærmest glat og skinnende stof - god til at reflektere lys tilbage ud af rummet
Brandhæmmende
Perlex-belagt med høj grad af lys- og sol-refleksion
Dæmper lyset med cirka 80%
Silhuetter udenfor er næsten usynlige
Bikage-struktur - dobbelt lag med isoleringseffekt
Smukt og moderne udseende der passer til skandinavisk indretning
Dæmper lyset med cirka 90% - mørklægningseffekt.
Silhuetter udenfor er usynlige.
Bikage-struktur - dobbelt lag med isoleringseffekt
Lystransmission gennem stoffet er på 0%
Bemærk at grundet hullerne som snorerne føres igennem persiennerne lader en smule lys slippe ind.
Varenummer: FK6-1V
Produktsystem: 2-lags glas, træ (Energimærkning).
Materialer: Knastfrit langsomt voksende Estisk fyrretræ (m. høj kerneandel).
Trækvalitet: Max. afstand mellem årringene – 4 mm; Min. vægt - 480 kg/1m3.
Ramme: 57 x 60 mm (OBS: Dette gælder ikke fastkarmsvinduer).
Karm: 44 x 115 mm.
Hængsler, greb, låse, udluftningsventiler, vindbremser: Produceret i Danmark og Sverige fra producenter som IPA og ASSA ABLOY (RUKO).
Forboret monteringshuller: Nej - din sikkerhed for fleksibilitet ved montering.
Aluglaslister hele vejen rundt om glasset: Gratis ekstra beskyttelse, der forlænger levetiden og skjuler sømhuller med et pænt finish.
Glas: Ug værdi 1,15 W/m2 K for referencerude, kontakt os for værdier specifikke for din konfiguration. Der er en sort afstandsprofil på alt glas.
Imprægnering: Akzonobel Winflex P437.
Maling: Akzonobel ZW Rubbol WF 3310-03-25 - Børnevenlig og uden farlige giftstoffer.
Malingsteknologi: Finiture Saonara Robot (kvaliteten af vores robot er uden sammenligning, og er en god grund til at vælge Klar).
Påforing: 86 x 18 mm - For at fastgøre vinduesplader til vores vinduer kan du vælge at få en "påforing" monteret på undersiden af rammen. Vælger du dette, er det en del af konstruktionen og er inkluderet i de samlede dimensioner på dit vindue.
Egen produktion efter mål: Du bestemmer målene og vores højteknologiske fabrik sørger for resten. Ingen mellemmænd - Kun billige priser og god kvalitet.
CE – mærket: Ja - din sikkerhed for Europæisk kvalitet.
Garanti: 7 år.
Dine nye vinduer og døre bør laves specifikt til dit hjem. Her er fire gode grunde til hvorfor Klar er den rette til det job.