60% rabat
Alt du behøver at vide om at indbrudssikre døre image

Alt du behøver at vide om at indbrudssikre døre

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Døre og vinduer i dit hjem bidrager i høj grad til den æstetiske værdi af din ejendom - og når de er af tilstrækkelig høj kvalitet, bør de give dig både isolerende egenskaber og sikkerhed. Men virkeligheden er, at dit hus' døre og vinduer også er det svageste punkt, når det gælder modstandsdygtighed over for indbrud.

I tal offentliggjort af Det Kriminalpræventive Råd ser vi at indbrudstyve i langt de fleste tilfælde kommer ind igennem vinduer og terrassedøre.

Ifølge samme organisation, så skete der i 2020 hele 17.529 indbrud - eller hvad der svarer til 48 indbrud hver dag. 

5 gode råd til forbedring af dørsikkerheden

#1 Forstærk din dør. 

Det kan virke som et indlysende sted at starte, men det er der en god grund til. Der er mange små opgraderinger, du kan foretage på dele af din dør, som vil styrke dens evne til at modstå et indbrud i hjemmet.

  • Skruer - Den mest omkostningseffektive løsning er måske at udskifte de skruer, der typisk følger med dørbeslag som f.eks. håndtag og dørslager. Oftest er disse kun omkring ½-tommer lange, hvilket gør dem til nemme mål for hurtig fjernelse og dermed giver kun ringe modstand mod en potentiel indbrud. Ved at udskifte disse med længere skruer på 3 tommer, som kan købes i ethvert lokalt byggemarked, har du taget et godt første skridt til at forstærke din dør.

  • Dørhåndtag - Når vi taler om dørhåndtag, kan dette være et andet område, der kan forbedres. Afhængigt af hvad der oprindeligt fulgte med din dør, kan du overveje at udskifte dit dørhåndtag med et robust stålhåndtag, som ikke let knækker eller går i stykker, når der anvendes kraft.

  • Dørlås - Tilføjelse eller opgradering til en dørlås med høj sikkerhed er en anden vigtig mulighed, som du bør overveje. Hvis din dør kun har en lås som en del af håndtagsmekanismen, kan det være værd at tilføje en enkeltsidet lås med dødbolt for at opnå endnu et lag af sikkerhed. Alle Klars døre leveres med låse fremstillet af etablerede ledere inden for sikkerhed som ASSA ABLOY (Ruko) og IPA.

#2 Forstærk dørkarmen. 

Der er også flere forbedringer, der kan foretages på dørkarmen for at forbedre sikkerheden. Hvis selve rammen er slidt eller ældre, kan du overveje at udskifte den helt. Kig efter en dørkarm af metal, der vil gøre det vanskeligere at komme ind med større modstandsdygtighed over for typiske indbrudsværktøjer såsom koben og skruetrækkere.

Opgrader slagpladen på rammen, hvor døren låses, med en længere, kraftig stål- eller nikkelmodel, som vil sprede indtrængningskraften over et større område af dørkarmen.

Efter dørlåsen er dørhængslerne det næstsvageste punkt, så udskiftning eller reparation af disse er også en væsentlig forbedring. Igen skal du forsøge at udskifte standardhængselsskruer med længere skruer, der kan binde dybt ind i dørkarmen.

#3 Opgrader dit sikkerhedssystem. 

Hvis du tilføjer visse sikkerhedsfunktioner til din dør, kan det have en betydelig indvirkning på sikkerheden i dit hjem. Installation af et kighul, tilføjelse af en dørkæde, ændring af din postkasse med en trækspærre og montering af en døralarm er alle måder, du kan ændre din dørkonstruktion på for at forbedre sikkerheden i hjemmet.

En gitterdør og udvendigt sikkerhedslys ved indgangspartiet til dit hjem er to yderligere måder at afskrække ubudne gæster på. Indbrudstyve bruger typisk mindre end 60 sekunder på at bryde ind i et hjem og mindre end 10 minutter på stedet. Jo større sandsynlighed de har for at blive bremset og/eller set, mens de forsøger at få adgang til dit hjem, jo mindre sandsynligt er det, at de vil forsøge det i første omgang.

#4 Opgrader ruder. 

Hvis din dør har glaspartier, er det vigtigt at forbedre dem, når det er muligt. Det kan betyde, at du kan tilføje et lag sikkerhedsfilm på glasset eller, endnu bedre, opgradere til flerlagsglasvinduer med dobbelt- eller tredobbelt glas. Disse ekstra lag fungerer som ekstra afskrækkende midler mod indtrængen.

#5 Udskift din dør. 

Afhængigt af din eksisterende dørs tilstand og funktioner kan det være mest fornuftigt at udskifte den med en ny model. Kig efter en dør med låsemekanismer af høj kvalitet, en tyverisikringsbolt og en slagplade, der er indbygget i rammen, og holdbare hængsler, som f.eks. dem, der findes på alle Klars døre.

Sørg for at vælge en dør med en massiv kerne i stedet for en hul dør for at opnå maksimal styrke mod indbrud. Et holdbart, tungt hårdttræ eller træ beklædt med aluminium er begge fremragende valg for overlegen sikkerhed i hjemmet, og Klar tilbyder begge disse produkter.

Når du har fulgt de trin, der er beskrevet ovenfor om, hvordan du sikrer døre, kan din næste opgave være at tage et grundigt kig på dit hjems vinduer og evaluere deres ydeevne. Du kan læse Klars artikel om vigtige overvejelser ved køb af døre her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan beskytter jeg min dør mod indbrudstyve?

Der er mange ting, du kan gøre for at sikre din dør mod indbrudstyve, herunder at forstærke selve døren og dørrammen. Hvis du forbedrer dit sikkerhedssystem i hjemmet ved at ændre døren og opgradere vinduesglasset i din dør, vil du også øge dit beskyttelsesniveau. Endelig kan udskiftning af din dør være den mest fornuftige løsning for at drage fordel af de nyeste sikkerhedsfunktioner på markedet.

Hvordan sikrer man en dør med DIY?

De fleste af metoderne til sikring af døre kan du selv udføre. Udskiftning af korte skruer med længere skruer i dørslaget, dørhåndtaget og hængslerne kræver kun en boremaskine og et par minutter. Montering af et kraftigere håndtag, en lås med dødbolt eller et beslagdæksel er også noget, som de fleste husejere kan udføre. Med Klars nemme installationsguide til vinduer og døre kan du  endda udskifte en hel dør på egen hånd!