udsalg: 55%
Langsomt voksende fyrretræ - Derfor bruger vi fyrretræ til dine vinduer image

Langsomt voksende fyrretræ - Derfor bruger vi fyrretræ til dine vinduer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Det at bestille og montere vinduer og døre kan for mange mennesker være en uoverskuelig proces. Men fortvivl ikke, vi vil nedenfor forsøge at give dig en mere uddybende information omkring det fyrretræ vi benytter! Fyrretræ er den træsort der som oftest anvendes til de typer af trævinduer der monteres i danske huse. 

Hvilke betydninger har årringene for mit vindue?

Årringene er en vigtig indikator på, at træet er af god kvalitet. Træer vokser altså ikke kun i højden, men også i bredden. Jo smallere årringene er desto koldere, har det været, der hvor træet har vokset sig stort.  Den enkelte årring består af 2 zoner – inderst en lysere ring som viser tilvæksten i forår/sommer perioden og en mørk ring yderst som er tilvæksten i efterår/vinduer perioden.

Et billede af årringer

Fyrretræ som råvare

Den langsomme årlige tilvækst, er noget vi som vinduesproducenter søger i høj grad, for at sikre vore kunder de allerbedste råmaterialer til nye døre og vinduer. Gamle og langsomt voksende fyrretræer har naturligt også mange knaster. Disse knaster er vi som vinduesproducent ikke så glade for, fordi de giver anledning til harpiksudsvedninger, som for øjet ikke er kønt, men for kvaliteten er godt. På moderne savværker skæres træstammerne op i planker og de planker der skal anvendes til vinduesproduktion saves størstedelen af knasterne væk og efterfølgende samles planken i længderetningen med det man kalder fingersamlinger, så man til sidst står med et yderst retningsstabilt stykke forædlet fyrretræ – og det er denne vare Klar producere vinduer og døre af.

Er certificeringer vigtige?

Klar anvender udelukkende langsomt voksende fyrretræ fra Estiske savværker som er FSC og PEFC certificerede. Disse certificeringer sikrer genplantning og ansvarligt skovbrug.

FSC-mærket (Forest Stewardship Council) er en garanti for træ, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidigt er FSC en garanti for, at skovdriften tager mange hensyn til skovens biologiske mangfoldighed, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Træ er et af verdens mest miljøvenlige råstof og derfor bør du overveje at erstatte andre materialer, såsom plast, stål, aluminium eller cement med træ. Træ giver miljømæssige fordele, der bidrager til en energivenlig livsstil og endnu en god grund til at afgive din ordre hos Klar.