60% rabat
Langsomt voksende fyrretræ - derfor bruger vi fyrretræ til dine vinduer image

Langsomt voksende fyrretræ - derfor bruger vi fyrretræ til dine vinduer

Indholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Bestilling og montering af vinduer og døre kan være en forvirrende proces for mange. Men bare rolig, nedenfor giver vi dig mere information om det fyrretræ vi bruger. Fyrretræ er den mest almindelige træsort der bruges til trævinduer i danske huse.

Hvad betyder årringe for mit vindue?

Årringe er en vigtig indikator for træets kvalitet. Træer vokser ikke kun i højden, men også i bredden. Jo smallere årringene er, jo koldere har det været der hvor træet har vokset. Hver årring består af to zoner - en lysere ring på indersiden, som viser væksten i forårs- og sommerperioden, og en mørk ring på ydersiden, som viser væksten i efterårs- og vinterperioden.

Årringer i furutre

Fyrretræ som råmateriale

Den langsomme årlige vækst er noget, vi som vinduesproducenter stræber efter at sikre, så vores kunder får de allerbedste råmaterialer til nye døre og vinduer. Gamle og langsomt voksende fyrretræer har naturligt mange kviste. Som vinduesproducent bryder vi os ikke om disse kviste, fordi de giver anledning til harpiks udblomstring, hvilket er grimt for øjet, men godt for kvaliteten. Med moderne savværker skærer vi træstammerne op i planker, og de planker, der skal bruges til vinduesproduktion, saves fri for de fleste kvaster og samles derefter på langs med såkaldte fingersamlinger, så man får et meget retningsstabilt styrre forarbedet fyrretræ - og det er det, Klar producerer vinduer og døre af.

Er certificeringer vigtige?

Klar bruger kun langsomt voksende fyrretræ fra estiske savværker, der er FSC- og PEFC-certificerede. Disse certificeringer sikrer genplantning og ansvarligt skovbrug.

FSC-mærket (Forest Stewardship Council) er en garanti for, at du kan købe træ med god samvittighed. I en FSC-skov fældes der ikke mere træ, end skoven kan producere. Samtidig garanterer FSC, at skovforvaltningen tager hensyn til skovens biodiversitet, og at de, der arbejder i skoven, er garanteret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

Træ er et af verdens mest miljøvenlige råmaterialer, og derfor bør du overveje at udskifte andre materialer som plast, stål, aluminium eller cement med træ. Træ giver miljømæssige fordele, som bidrager til en energivenlig livsstil, og det er endnu en god grund til at placere din ordre hos Klar.