Få hjælp til udskiftningen af din dør – både udvendigt og indvendigt. Når du skal have udskiftet dørene derhjemme, så kan det for manges tilfælde godt betale sig at kontakte en professionel håndværker, der kan hjælpe med det tekniske arbejde. Det er ikke rocket science at udskifte en dør, men man skal kende til processen og håndværket for at sikre et godt resultat. Hvis du vælger den professionelle løsning, så slipper du for besværet med kam, gerichter og fodlister. Du er altid sikret at garantien holder og at du i sidste ende får et flot resultat.

Hvis du ønsker selv at udskifte den gamle dør, så er der her en guide til, hvad du skal gøre. Vi er dog også altid klar på telefonen, hvis du har nogle spørgsmål eller er rendt på problemer. Dette er kun vejledende, da der er mange forskellige døre, som skal monteres forskelligt. Hvis du vil kaste dig ud i monteringen er det derfor vigtigt, at du læser monteringsvejledningen. Vejledningen passer altid til det bestemte produkt.

5 lette steps til udskiftning af dør

  1. Når du skal udskifte en dør, så er første step i processen at placerer karmen midt i murhullet og justerer det ind, så afstanden nogenlunde passer med, hvor døren skal sidde.
  2. Sæt døren fast med kiler i alle fire hjørner, så du har lige meget luft hele vejen rundt. Det er vigtigt, at der er plads til den isolerende fugemasse.
  3. Derefter skal du koncentrere dig om at få bunden og hængselsiden helt i henholdsvis vatter og i lod.
  4. Sørg for dels at få blivende opklodsning under bundstykket, samt tæt på hængslerne i top og bund, hvor du skal fastgøre karmen. Fastgør hængselsiden 3-4 steder og sørg for, at karmen ikke buer. Dette kan du eventuelt kontrollere med en lang lodstok.
  5. Derefter hægter du dørrammen tilbage på hængslerne, lukker døren og justerer lukkesiden til med kilerne. Når døren således er justeret ordentlig ind, fastgør du også lukkesiden, ligeledes 3-4 steder.

Giv dig god tid

Uanset hvor du skal montere en ny dør, så er det vigtigt, at du er omhyggelig. Hvis du lige har købt en ny, flot dør, så er det ærgerligt, hvis døren er monteret forkert. Det er både på udseendets og for funktionalitetens skyld. Derudover kan en forkert montering senere hen give problemer, som er svære at rette op på. I værste tilfælde kan en forkert montering ødelægge garantien, så der ikke er noget at gøre, hvis der er problemer med døren inden for garantiperioden.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du skal montere din nye dør, så se denne video. Den indeholder både en guide til udskiftning af en dør samt gode råd til, hvorfor du skal udskifte din dør i første omgang.