Polly Thomas-Colquhoun

Glasmaleren

Oplev fyrreskoven som vores produkter er fremstillet af. Nu indfanget i et glasmosaik på et Klar fastkarmsvindue.

Se video (2:45 min)
Et vindue ind i den estiske fyrreskov

Et vindue ind i den estiske fyrreskov

Estland er et af de mest skovrige lande i verden, idet træer dækker næsten halvdelen af fastlandet. Det er også Klars hjemland – og det sted hvor vi dyrker det fyrretræ, som vi bruger i vores vinduer og døre. Derfor har vi fået kunstneren Polly til at afbilde netop dette motiv på et af vores vinduer.

Et vindue ind i den estiske fyrreskov

Hendes værk er lavet direkte i et af vores bedstsælgende produkter, fastkarmsvinduet. Det giver beskueren illusionen af at kigge direkte ind i skoven. Kunst har en naturlig evne til at hjælpe os med at se ting fra et nyt perspektiv. Derfor har samarbejdet med Polly været en smuk måde for os at vise skovens betydning på og fremhæve forbindelsen mellem vores produkter og naturen.

Omhyggeligt håndværk af Polly

Omhyggeligt håndværk

Arbejdet med glasmosaik kræver stor omhu. Polly forklarer om den præcision, der er kræves ved udskæring af glasstykkerne: "Hvis man bare skærer en millimeter forkert, passer hele værket ikke sammen". Hos Klar sætter vi stor pris på denne type håndværk. Vi mener, at det har klare ligheder med den måde, vi fremstiller vores vinduer og døre på. Selv om vi bruger præcisionsfræsemaskiner og malerobotter, kræver mange processer ganske enkelt det menneskelige håndelag. Derfor passerer hvert eneste produkt vi fremstiller hænderne af mere end 35 specialister, for at sørge for hver millimeter er korrekt.

Pollys kunstværk

De små detaljer

Pollys arbejde med vores vindue er betagende. Værket skildrer udvalgt flora fra og omkring Estlands frodige fyrreskov. Blandt disse er skovsyre, bregner, Estlands nationalblomst, kornblomsten, samt forskellige svampe. Læg f.eks. mærke til de omhyggeligt håndmalede teksturer og nuancer i svampens lameller. Kunstværket fungerer som en figurativ indgang til naturen og bliver dermed en selvkommenterende metafor for vinduets mulighed for at lade dig kigge ud på dets eget ophav.


Play video icon

Se Pollys proces

Lær mere om den ældgamle glasmalerkunst i vores minidokumentarfilm (2:45 min). Her forklarer Polly om skabelsen af hendes værk til Klar.

Polly - glasmaler - kunde hos Klar

Om kunstneren

Polly Thomas-Colquhoun er født i Wales, Storbritannien og bor nu i København, hvor hun er en del af glasatelieret, LuftKraft. Hun er uddannet på det prestigefyldte Swansea College of Arts MA Glass. Du kan se mere af Pollys arbejde på hendes Instagram @pollycolquhoun_glass.

Blev du inspireret?

Du kan finde et fastkarmsvindue, ligesom det Polly har brugt til sit kunstværk, samt vores andre vinduer og døre lige her! Start dit renoveringsprojekt ved at måle op, læs hvordan du måler op her.