Hele verden har mere ekstremt vejr i sigte og det gælder også Danmark. Temperaturen stiger og hedebølgen i sommeren 2018, var på den ene side fantastisk for os danskere, men forvoldte også store gener til befolkningen. Var du en af dem, der følte at dit hjem blev forvandlet til en kæmpe ovn med dig som grillkylling i? Havde du også problemer med at sove i de danske tropenætter? Læs med her og bliv klogere på solbeskyttende glas…

Køb døre køb vinduer 

Bedre indendørs temperaturer - hele året rundt!

Formålet med solbeskyttende glas er først og fremmest at holde varmen fra solen ude og nedsætte UV-strålingen. De fleste vil gerne have så meget lys som overhovedet muligt i deres hjem, og når det bliver vinter vil du gerne have det så varmt indenfor som overhovedet muligt. Dette kunne man instinktivt tro blev forværret af solbeskyttende glas, men vores glas har en lystransmission på hele 70%, og alle vores vinduer, især 3-lags, har en fantastisk isoleringsevne.

save money.png summer comfort.png day light comfort.png Winter comfort.png
  • Spar penge på energi - op til 30% (se tabel nederst på siden)
  • Bloker op til 64% af solens varme (se tabel nederst på siden)
  • Op til 70% lysindfald (se tabel nederst på siden)
  • Fremragende isolering om vinteren

Hedebølgen 2018

Alle levende danskere husker hedebølgen i 2018, hvor den varmeste dag målte 33,1 grader og hele 339 solskinstimer i juli alene. Juli måned var den fjerde varmeste måned siden temperaturmålingerne startede i 1874 i DK, og med klimaets tilstand er det ikke usandsynligt at det fortsætter.

Ekstremt vejr i sigte

På grund af den globale opvarmning ved vi at fremtidens vejr bliver mere ekstremt. Atmosfæren kan rumme mere vanddamp, og vi kan forvente mere tørke og kraftfuld regn. Eigil Kaas, professor i klima- og geofysik fortæller til Danmarks Radio, at det ekstreme vejr er et resultat af global opvarmning, men bemærker dog også at samme vejrsituation kunne finde sted for 100 år siden.

Køb døre køb vinduer 

Danskerne kunne ikke sove i varmen

Mange danskere oplevede store problemer om natten, der faktisk kunne klassificeres som tropenætter, da temperaturen ikke faldt under 20 grader. Psykologen Torben Jager Pedersen fortæller til Danmarks Radio, at hvis du har problemer med at sove om natten så gælder det blandt andet om at afkøle kroppen.

Sådan får du bedre temperatur-forhold i din bolig

Mange vil typisk åbne vinduerne som noget af det første når de kommer hjem, men er luften varmere udenfor gør det kun situationen værre. En af måderne du kan opnå et mere afbalanceret indeklima er vinduer med en solbeskyttende belægning. Den blokerer op til 64% mere varme fra solen og beskytter mod UV-stråler.

Boliger i syden er bygget til varmt vejr, hvorimod lande som Danmark går meget op i isoleringen, så vi kan holde os varme i de kolde vintermåneder. Med solbeskyttende vinduer fra Klarvinduer får du det bedste fra begge verdener. Hold solens varme ude om sommeren, og hold kulden ude om vinteren med den isolerende effekt fra 2 eller 3 lags vinduer. Glasset har nemlig også en u-værdi på 1.3 W/m2K luft, hvilket indikerer en meget pæn isolerende effekt. Vælger du 3-lags forbedres dette yderligere. Vi tilbyder både 2 og 3 lags vinduer med solbeskyttende belægning. 

Læs mere: Spar flere tusinde kr. om året på din varmeregning

Solbeskyttende glas - sådan virker det

I tabellerne herunder kan du læse de mere tekniske specifikationer og fordele ved solbeskyttende glas. 

2 lags glas

Glas type 2 lag - Standard glas 2 lag - Solbeskyttende glas
Nominal tykkelse 28 mm 28 mm
LT  82% 70%
g-værdi 0,65 0,37
Ug 1,1 Wm2 K 1,1 Wm2 K

3 lags glas 

Glas type 3 lag - Standard glas  3 lag - Solbeskyttende glas
Nominal tykkelse 48 mm 48 mm
LT  74% 64%
g-værdi 0,54 0,35
Ug 0,5 Wm2 K 0,5 Wm2 K

Begreberne forklaret

LT-værdien indikerer hvor meget lys der trænger igennem glasset.  

G-værdien indikerer hvor meget af solens varme, der trænger igennem vinduet. Er den på 0,37 betyder det at 63% af solens varme blokeres. 

Ug-værdien indierer varmetabet igennem ruden (og ikke hele vinduet). Jo lavere jo bedre. 

Nominal tykkelse: Et 3 lags vindue består af 5 lag. 3 x rudestykke og 2 x mellemstykke med 90% argon gas og 10% luft. Dette giver den samlede isoleringsevne og den nominale tykkelse er summen af lagene i mm. 

Forbered dig til sommeren 2021

Bestil her: vinduer & døre