Før du går i gang, skal du have følgende klar: Papir og blyant, tommestok/målebånd og eventuelt en loddestok, hvis det er et ældre hus.

1Mål altid udvendigt!
Mål altid udvendigt og notér altid bredden først, derefter højden! Uanset om det er vinduer eller døre.
2Mål flere steder!
Mål først fra mursten til mursten – det såkaldte hulmål. Husk at måle flere steder, da hullet godt kan være lidt skævt. Er der forskel på målene, skal du bruge de mindste mål.
3Find karmmålet!
Træk 24-25 mm fra hulmålene, hvorefter du har de karmmål du skal bruge, for at bestille dine elementer. Det giver en fuge hele vejen rundt på ca. 12 mm.
4Når du måler op til vinduer
Måler du op til vinduer, skal du være opmærksom på, hvordan de indvendige forhold er. Om det er rå mursten, pudset lysning indover karmen, eller om du eventuelt skal bestille vinduerne med udfræset not, så du efterfølgende kan lave en flot lysning rundt om dine nye vinduer.
5Når du måler op til døre
Måler du op til døre, skal du specielt være opmærksom på de indvendige forhold, hvis det er en indadgående dør. Det er nemlig ikke helt lige meget, om du bestiller den nye dør med hårdttræ- eller aluminiums bundstykke. Skifter du for eksempel en 30 år gammel dør ud, til en ny dør med aluminiums bundstykke, vil selve dørbladet nemt kunne gå imod fliserne indenfor.

Vi håber vores vejledning hjalp dig godt igennem opmålingen, så du nu – med ro i sindet – kan bestille dine nye døre og vinduer. Er du stadig usikker på hvordan du gør, så brug endelig knappen til højre – så vil vores Kundesupport sørge for, at en af vore erfarne partnere kommer ud og foretager opmålingen for dig!