Det er en dejlig følelse selv at være involveret så meget så muligt, når det kommer til dit hjem.

Faktisk kan du nå langt ved selv at stå for opmåling af vinduer og døre, for det gør det langt nemmere og billigere at vælge vinduestype og dør, hvis du kan klare dette selv.

Skal du for eksempel have vinduer efter standardmål eller skal de speciallaves præcis til dit hus?

Uanset hvad så kan vi hjælpe, da vi producerer i mange forskellige dimensioner, og leverer direkte fra fabrikken hjem til din bolig. 

Find dit nye vindueFind din nye dør

Før du går i gang, skal du have følgende klar: Papir og blyant, tommestok/målebånd og eventuelt en loddestok, hvis det er et ældre hus.

Har du allerede opmålt, og skal du til at montere, så kan du læse vores guide til montering herunder:

Guide: Montering

1Mål altid udvendigt!
Mål altid udvendigt og notér altid bredden først, derefter højden! Uanset om det er vinduer eller døre.                                                                                
2Mål flere steder!
Mål først fra mursten til mursten – det såkaldte hulmål eller dørhul mål. Husk at måle flere steder, da hullet godt kan være lidt skævt. Er der forskel på målene, skal du bruge de mindste mål. Find med denne metode hulmålet på din dør.
3Find karmmålet!
Træk 20-25 mm fra hulmålene, hvorefter du har de karmmål du skal bruge, for at bestille dine elementer. Det giver en fuge hele vejen rundt på mellem 10-15 mm baseret ud fra hvor meget du valgte at trække fra hulmålet.
4Når du måler op til vinduer
Ved opmåling af vinduer skal du være opmærksom på, hvordan de indvendige forhold er. Om det er rå mursten, pudset lysning ind over karmen, eller om du eventuelt skal bestille vinduerne med udfræset not, så du efterfølgende kan lave en flot lysning rundt om dine nye vinduer.

Tjek evt. Vores vinduestyper her, før du foretager opmåling af vinduer. Læs mere om standard vinduesmål og indtast dine egne mål her.
5Når du måler op til døre
Måler du op til døre, skal du specielt være opmærksom på de indvendige forhold, hvis det er en indadgående dør. Det er nemlig ikke helt lige meget, om du bestiller den nye dør med hårdttræ- eller aluminiums bundstykke.

Skifter du for eksempel en 30 år gammel dør ud, til en ny dør med aluminiums bundstykke, vil selve dørbladet nemt kunne gå imod fliserne indenfor.

Ovenstående guide hjælper dig til, hvordan du måler, så du for eksempel kan finde ud af om din udvendige dør har standardmål eller om dine indvendige døre er standardmål?

Lær at foretage dine egne mål og indtast dem i vores online system og få kvalitet og hurtig levering. 

Find dit nye vindueFind din nye dør

Skal du foretage opmåling af vinduer, mål på dør og dørhul eller finde specifikke dørmål, finder du herover en gennemgang af de vigtigste punkter.

Du kan også blive klogere på opmåling af
hulmål til døre, for måske har du ikke lige stået med en lignende opgave før. Forvirret? Fortvivl ej, vi skal nok guide dig hele vejen. Start med at have de rigtige værktøjer til opmåling. 

Før du går i gang, skal du have følgende klar: papir og blyant, tommestok/målebånd og eventuelt en loddestok, hvis det er et ældre hus. Så er du klar til opmåling af vinduer samt at finde dine dørmål.

Vi håber, vores vejledning hjalp dig godt igennem din opmåling af vinduer og gav en fornemmelse af, hvordan du foretager vinduesmål eller dørmål, så du nu – med ro i sindet – kan bestille dine nye døre og vinduer.

Er du stadig usikker på, hvordan du gør, så kontakt vores kundesupport, og de vil kunne hjælpe dig.