Montage af vinduer og døre - Køb også døre og vinduer her

Når du har modtaget dine nye vinduer og døre, skal de selvfølgelig monteres. Det er ikke raketvidenskab, men det er heller ikke noget man bare lige gør. Det skal jo både se ordentlig ud og så skulle de også gerne blive siddende de næste 40 år – og stadig fungere upåklagelig.

Nedenfor finder du en vejledning, som du med fordel kan følge i rigtig mange tilfælde.

1Forberedelse
Før du tager de gamle elementer ud, så kontrollér lige en ekstra gang, at de nye elementer nu også har de rigtige mål! 

Skal du montere nye elementer med opluk, så afmonter først de åbningsbare rammer, så du kun skal koncentrere dig om at montere selve karmen i murhullet. Sørg for at have alle de nødvendige værktøjer ved hånden, inden du går igang.
2Specielt for vinduer
Placér karmen midt i murhullet og sæt den fast med kiler i alle 4 hjørner, så du har lige meget luft hele vejen rundt. Ret derefter afstanden til, så du har cirka 4-5 cm fra ydersiden af karmen ud til forsiden af muren.

Sørg for at få bunden helt i vatter og siderne helt i lod, samtidig med, at du stadig sørger for at holde fugebredden er ens hele vejen rundt om vinduet. Det er nogle gange lidt af et kunststykke at få det hele til at passe, men resultatet skulle jo gerne blive noget du med tilfredshed kan se på mange år frem i tiden! 

Når vinduet er rettet helt ind, skal du fastgøre det med karmskruer, dybler eller eventuelt beslag. Sørg for at få ordentlig opklodsning ved samtlige fastgørelsespunkter! Ved elementbredde på under 120 cm, kan du undlade fastgørelse i top og bund og generelt må der ikke være mere end 90 cm mellem fastgørelsespunkterne. Sørg ligeledes for, at der i hvert hjørne i bunden placeres blivende opklodsning, så elementet ikke synker. Det samme er gældende, hvis vinduet er med lodpost!

Når karmen således er monteres ordentlig, monterer du igen rammerne og kontroller at vinduet kan åbne og lukke ordentligt.
3Specielt for døre
Ligesom beskrevet med vinduer, placerer du karmen og justerer det ind, så afstanden nogenlunde passer.

Derefter skal du koncentrere dig om at få bunden og hængselsiden helt i henholdsvis vatter og i lod. Sørg for dels at få blivende opklodsning under bundstykket, samt tæt på hængslerne i top og bund, hvor du skal fastgøre karmen. Fastgør hængselsiden 3-4 steder og sørg for, at karmen ikke buer. Dette kan du eventuelt kontrollere med en lang lodstok.

Derefter hægter du dørrammen tilbage på hængslerne, lukker døren og justerer lukkesiden til med kilerne. Når døren således er justeret ordentlig ind, fastgør du også lukkesiden, ligeledes 3-4 steder.

Af hensyn til indbrudssikring er det vigtigt, at du placerer opklodsning lige bag ved låseblikket, så tyven ikke kan vride karm og ramme fra hinanden med et koben!
4Isolering og fugning
Når dine nye elementer er monteret, skal du sørge for at få isoleret godt rundt om dem. Hvis du bruger ekspanderende byggeskum, så pas på. Dels kan det hurtigt blive et forfærdeligt griseri og dels kan det i nogle tilfælde presse så meget på karmen, at den begynder at bue.

Når du har isoleret grundigt rundt om alle elementer, sætter du bagstop i og lægger en flot afsluttende fuge. Når du fuger, skal du eventuelt være opmærksom på, om der er drænhuller i bunden. Specielt ved træ/alu elementer. Disse må ikke lukkes til og du er derfor nødt til at lægge fugen tilstrækkeligt langt tilbage, så vandet frit kan komme væk!
5Vær omhyggelig!
Uanset, om du skal montere et vindue i brændeskuret, eller om du skal montere nye elementer i hele huset, så vær omhyggelig! Dels for udseendet og for funktionalitetens skyld og dels fordi, at forkert montage senere hen kan give problemer, som kan være svære at rette op på. Forkert montering kan desuden betyde, at garantien bortfalder.

Har du spørgsmål til montering, så tøv endelig ikke med at kontakte os. I de fleste tilfælde kan vi guide dig på rette vej. Brug knappen her til højre, så vil vores Kundesupport svare dig hurtigst muligt. Du kan også bruge vores Live chat øverst på siden, til at få svar på dine spørgsmål.

Få hjælp til montering her

Tryk på knappen her nedenfor. Så vil vores Kundesupport hjælpe dig hurtigst muligt.

Vi fejrer Dronningens fødselsdag!

Du får derfor 22% rabat på ALT!

Lynhurtig levering

Kun 3-4 uger!

Brug for hjælp. Ring til os!

Brug for hjælp. Ring til os!

78 768 883