Hvilken type vinduesglas skal du vælge? 

Tiden er kommet til, at du skal have nye vinduer til huset eller lejligheden, og du har besluttet dig for vinduestypen. Nu står du så overfor valg af vinduesglas - og hvad er det nu lige, at forskellen er mellem glastyperne? 

I denne korte guide vil vi forsøge at hjælpe dig godt på vej til en bedre forståelse af, hvad de forskellige typer vinduesglas har af egenskaber, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge glastype til dine vinduer.

Lyddæmpende glas

Vi kender det allesammen, støj fra vejen - selvom vinduet er lukket. Klarvinduer har muligvis løsningen, både vores 2 - og 3 lags glas løsninger kan nemlig leveres som lyddæmpende! Vi har skrevet om, hvordan disse vinduer virker. Læs mere nedenfor:

Ved at anvende forskellige glastykkelser i rudens opbygning, mindskes lydbølgerne, altså støjen væsentligt. En dæmpning på 3 decibel vil have stor betydning i forbedringen af lydniveauet i din bolig.

Er du i tvivl om, hvilken løsning der er bedst for dig eller har du blot spørgsmål angående de forskellige typer af ruder? Så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice ved at sende en mail på [email protected]  eller ringe på 78 768 883.

Du finder det lyddæmpende tilvalg under: Glas typer --> Lydglas.

Se lyddæmpende vinduer  SE døre med lyddæmpende ruder

 

Sikkerhedsglas

Sikkerheden er vigtigt, når det kommer til valg af glas! Hos Klarvinduer kan vi tilbyde forskellige løsninger indenfor sikkerhedsglas og vi har listet nogle af valgmulighederne nedenfor:

  • Personsikkerhedsglas er som oftest hærdet glas, der hvis uheldet er ude splintre i små uskadelige stykker, hvilket beskytter personen mod alvorlige skader. Hvis der er behov for sikkerhedsglas på etager, hvor risikoen for at falde et længere stykke ned, bør det indvendige glaslag være af lamineret glas. Det lamineret glas er 2 lags glas, der er limet sammen med plastfolie, hvilket medføre at det ituslåede glas bliver siddende på foliet og dermed beskytter mod eventuelle personskader.
  • Indbrudssikret glas er altid lamineret glas, da denne type af glas er opbygget af 2 lag glas som herefter er limet sammen. Ved indbrudsforsøg vil glasses blive siddende i foliet og dermed vanskeliggøre indbrud gennem termoruden. De øvrige glas lag i termoruden kan være almindeligt floatglas eller hærdet glas, afhængigt af ønsker.

Glasvarianter 

Klart glas. Det mest anvendte glas til de fleste formål. Det perfekte glas, til den perfekte udsigt. Alle vore glas er naturligvis super lav-energi og leveres som standard med varmkant. Det er godt både for miljøet og for din pengepung.

Antisol Bronze. Specielt på sydvendte facader, bliver det mere og mere moderne at anvende solglas. Det er et lidt mørkere glas at se igennem, men det bremser det stærke sollys og giver et bedre indeklima. Antisol Bronze er et solglas, med en lidt bronze-agtig overflade.

Antisol Grey. Specielt på sydvendte facader, bliver det mere og mere moderne at anvende solglas. Det er et lidt mørkere glas at se igennem, men det bremser det stærke sollys og giver et bedre indeklima. Antisol Grey er et solglas, med en mere grålig overflade.

Ornament. Ornament er den mest anvendte råglas og er netop kendetegnet ved den rå og ruflede overflade.

Kura. Kura er ligeledes et ornamenteret råglas og kendetegnet ved de lodrette linjer og den ruflede overflade.

Satinovo. Satinovo er den mere moderne type råglas, med en mere blød og silkeagtig overflade. Dette elegante udtryk passer perfekt til nyere bygninger.