Hvad er en energimærkning?

En energimærkning gør det lettere for dig som forbruger at vælge de mest energirigtige vinduer og derved opnå den bedst mulige energioptimering i din bolig. Nu kan du guides af energimærkningen på vores vinduer, som ligger på de to højeste mærkninger A og B. En energimærkning ligger på en skala fra A-F, hvor A er højest. 

Før kunne du finde frem til energirigtige vinduer ved at kigge på hvor mange lag glas vinduet har. Vores vinduer med 3-lags glas er nu energimærkning A og vores vinduer med 2-lags glas er nu energimærkning B. Det gør det lettere for dig som forbruger at forstå hvor godt vinduet er til din bolig. Pr. 1 februar 2021 er kravet på energimærkning lavet om på helårsboliger, hvilket betyder at skal du have nye vinduer, skal de have energimærkning A og altså være med 3-lags glas. Vinduer med energimærkning B som er 2-lags glas, er kun godkendt til lav isolerede bygninger som eksempelvis skure og andre fritidshuse som i forvejen ikke opfylder bygningsreglementets nye energikrav. Vi vil selvfølgelig altid råde dig til at vælge energi A vinduer.

aenergi.jpeg

benergi.jpeg

 

 

 

 

 

 

Fordele for dig

Jo bedre energimærkning dine nye vinduer har, jo bedre energioptimerer du din bolig (og det er jo et krav at bruge vinduer med energimærkning A i helårsboliger!). Det kan være du ikke har skiftet vinduer i mange år og begynder at overveje en udskiftning. Det kan være kulden trænger ind, der er dug på ruderne og varmen forbliver ikke inde i dit hjem. Her vil det være en stor fordel for dig, at energioptimere dit hjem med nye energimærkning A vinduer. 

På sigt vil du spare penge på varmeregningen, fordi dit hjems isoleringsevne vil være bedre. Dit indeklima vil være og føltes bedre når du er inde i dit hjem, hvilket er sundere for både dig og miljøet. 

Vores energimærkning

I skemaet nedenfor kan du blive klogere på energimærkningordningen på vores vinduer og hvad det betyder:

System

3-lags glas, træ

3-lags glas, træ/alu 2-lags glas, træ 2-lags glas, træ/alu
Eref 7,1 7,1 -17 -15,2
Energimærke A A B B
Certifikat nr. 547-1 547-2 547-3 547-3
         
gg
0,54 0,54 0,71 0,71
gw 0,40 0,40 0,53 0,53
Ug 0,53 0,53 1,15 1,15
Uw 0,79 0,79 1,33 1,31
LTg 0,74 0,74 0,83 0,83

Som du kan se på skemaet overfor, så har vores 3-lags glas både træ og træ/alu en A-energimærkning, hvor vores 2-lags glas både træ og træ/alu har en B-energimærkning. De andre betegnelser har forskellige betydninger, hvilket du kan blive klogere på her: 

 
Eref = Energibalancen. En positiv Eref værdi fortæller, at der bliver lukket mere varme ind i boligen igennem solens energi, end der kommer ud igennem varmetab. 
gg = Glassets g-værdi (varmetilskud fra solen)
gw = Elementets varmetilskud fra solen
Ug = Glassets isoleringsevne
Uw = Elementets isoleringsevne
LTg = Lystransmittans dvs. andel af sollys som passerer gennem ruden

Energiref.jpeg

Direkte link til energimærkningscertifikater og beregninger: 

3-lags glas, træ/alu: Energimærkningscertifikat og beregninger 

3-lags glas, træ: Energimærkningscertifikat og beregninger 

2-lags glas, træ/alu: Energimærkningscertifikat og beregninger 

2-lags glas, træ: Energimærkningscertifikat og beregninger 

Sprosser til alle typer: Beregning af energidata

 

køb energi vinduer herkøb energi døre her