Hvad er en energimærkning?

En energimærkning gør det lettere for dig som forbruger at vælge de mest energirigtige vinduer og døre og derved opnå den bedst mulige energioptimering i din bolig. Nu kan du guides af energimærkningen på vores 3-lags glas elementer som ligger på den højeste mærkning A. En energimærkning ligger på en skala fra A-F, hvor A er højest. 

Før kunne du finde frem til energirigtige vinduer og døre ved at kigge på hvor mange lag glas elementet har. Vinduer og døre fra Klarvinduer med 3-lags glas er nu energimærkning A. Det gør det lettere for dig som forbruger at forstå hvor godt elementet er til din bolig og hvor godt det kan bibeholde energien i dit hjem. Pr. 1 februar 2021 er kravet på energimærkning lavet om på helårsboliger, hvilket betyder, at skal du have nye vinduer, skal de have energimærkning A og i vores tilfælde være med 3-lags glas. Vores vinduer og døre med 2-lags glas har ikke energimærkning og er kun godkendt til brug i lav isolerede bygninger som eksempelvis skure og andre fritidshuse. Vi vil selvfølgelig altid råde dig til at vælge energi A vinduer og døre til både helårsboliger og fritidsboliger.  

aenergi.jpeg

benergi.jpeg

 

 

 

 

 

 

Fordele for dig

Jo bedre energimærkning dine nye elementer har, jo bedre energioptimerer du din bolig (og det er jo et krav at bruge vinduer med energimærkning A i helårsboliger!). Det kan være du ikke har skiftet vinduer i mange år og begynder at overveje en udskiftning. Det kan være kulden trænger ind, der er dug på ruderne og varmen forbliver ikke inde i dit hjem. Her vil det være en stor fordel for dig, at energioptimere dit hjem med nye energimærkning A vinduer. 

På sigt vil du spare penge på varmeregningen, fordi dit hjems isoleringsevne vil være bedre. Dit indeklima vil være og føltes bedre når du er inde i dit hjem, hvilket er sundere for både dig og miljøet. 

Vores energimærkning

I skemaet nedenfor kan du blive klogere på energimærkningordningen på vores vinduer og døre, og hvad det betyder:

System

3-lags glas, træ

3-lags glas, træ/alu 2-lags glas, træ 2-lags glas, træ/alu
Eref 7,1 7,1 -17 -15,2
Energimærke A A    
Energiklasse 1 1    
Certifikat nr. 547-1.1 547-2.1    
         
gg
0,54 0,54 0,71 0,71
gw 0,40 0,40 0,53 0,53
Ug 0,53 0,53 1,15 1,15
Uw 0,79 0,79 1,33 1,31
LTg 0,74 0,74 0,83 0,83

Som du kan se på skemaet overfor, så har vores 3-lags glas både træ og træ/alu en A-energimærkning. De andre betegnelser har forskellige betydninger, hvilket du kan blive klogere på her: 

 
Eref = Energibalancen. En positiv Eref værdi fortæller, at der bliver lukket mere varme ind i boligen igennem solens energi, end der kommer ud igennem varmetab. 
gg = Glassets g-værdi (varmetilskud fra solen)
gw = Elementets varmetilskud fra solen
Ug = Glassets isoleringsevne
Uw = Elementets isoleringsevne
LTg = Lystransmittans dvs. andel af sollys som passerer gennem ruden

Energiref.jpeg

Direkte link til energimærkningscertifikater og beregninger: 

3-lags glas, træ/alu: Energimærkningscertifikat og beregninger 

3-lags glas, træ: Energimærkningscertifikat og beregninger 

Sprosser til alle typer: Beregning af energidata

 

køb energi vinduer herkøb energi døre her