Dannebrogsvinduer

Her finder du flotte og klassiske dannebrogsvinduer tilpasset dine mål og ønsker. Hos os har du mulighed for at sætte dit personlige præg på dit nye trævindue til gode priser. Vælg f.eks. mellem dannebrogsvinduer med og uden sprosser, forskellige farver, glastyper og med eller uden beskyttende alu. Du får dit nye dannebrogsvindue leveret hurtigt fra vores egen fabrik. Scroll ned og se udvalget af vinduer her.

Her finder du flotte og klassiske dannebrogsvinduer tilpasset dine mål og ønsker. Hos os har du mulighed for at sætte dit personlige præg på dit nye trævindue til gode priser. Vælg f.eks. mellem dannebrogsvinduer med og uden sprosser, forskellige farver, glastyper og med eller uden beskyttende alu. Du får dit nye dannebrogsvindue leveret hurtigt fra vores egen fabrik. Scroll ned og se udvalget af vinduer her.

Se alle vores produkter
product-image
2 fag 4 ruder
Fra 
5744,02 kr.
 3159,21 kr.
45%
product-image
3 fag 6 ruder
Fra 
7580,05 kr.
 4169,03 kr.
45%
product-image
1 fag 2 ruder
Fra 
3314,04 kr.
 1822,72 kr.
45%
product-image
2 fag 6 ruder
Fra 
6274,62 kr.
 3451,04 kr.
45%
product-image
3 fag 9 ruder
Fra 
8458,18 kr.
 4652,00 kr.
45%
product-image
2 fag 10 rude
Fra 
6712,96 kr.
 3692,13 kr.
45%
product-image
4 fag 8 ruder
Fra 
8338,07 kr.
 4585,94 kr.
45%
product-image
2 fag 8 ruder
Fra 
6650,84 kr.
 3657,96 kr.
45%
product-image
1 fag 10 ruder
Fra 
4878,35 kr.
 2683,09 kr.
45%
product-image
1 fag 3 ruder
Fra 
3598,02 kr.
 1978,91 kr.
45%
product-image
1 fag 5 ruder
Fra 
3757,85 kr.
 2066,82 kr.
45%
product-image
1 fag 4 ruder
Fra 
3799,45 kr.
 2089,70 kr.
45%
product-image
2 fag 20 ruder
Fra 
8288,84 kr.
 4558,86 kr.
45%
product-image
3 fag 12 ruder
Fra 
9157,64 kr.
 5036,70 kr.
45%
product-image
3 fag 15 ruder
Fra 
9801,31 kr.
 5390,72 kr.
45%
product-image
3 fag 30 ruder
Fra 
11905,82 kr.
 6548,20 kr.
45%
product-image
4 fag 12 ruder
Fra 
9349,35 kr.
 5142,14 kr.
45%
product-image
4 fag 16 ruder
Fra 
9896,75 kr.
 5443,21 kr.
45%
product-image
4 fag 20 ruder
Fra 
10775,02 kr.
 5926,26 kr.
45%
product-image
4 fag 40 ruder
Fra 
13204,67 kr.
 7262,57 kr.
45%

Hvis du kender til vinduer, så ved du sandsynligvis, hvad de klassiske dannebrog vinduer er for nogle. Men vidste du, at de blev introduceret herhjemme i Danmark i slutningen af 1800-tallet, da det havde vist sig, at vinduet hurtigt blev et populært valg i USA? Her blev dannebrogsvinduer brugt i nye bygningskonstruktioner som skyskrabere i Chicago og New York, og senere i andre store, amerikanske byer.

I Danmark blev dannebrog vinduer i starten kaldt for Frederiksberg vinduer, fordi man benyttede dem i byggerier på Frederiksberg i København – og senere i resten af Danmark.

Dannebrogsvinduer er inddelt i to felter, hvor den øverste rude er 1/3 del af højden på hele vinduet, og den nederste er aflang. Sammen danner de et fag. Et dannebrogsvindue med 2 fag og 4 ruder minder om dannebrogsflaget, og deraf kommer navnet.

For mange emmer Frederiksberg vinduer af nostalgi og charme. Det er et smukt og funktionelt vindue, og lysindfaldet er større end mange andre vinduer, fordi højden er betydeligt stor. Dette ses især ved produktet 3 fag 5 ruder, som har én aflang rude i midten, og som inviterer effektivt dagslyset ind, selv på en gråvejrsdag.

Opfrisk dit hjem med gode dannebrogsvinduer til lavpris

Trænger dit hus til billige dannebrogsvinduer, hvor kvaliteten stadig er i højsædet? Her på siden giver vi dig et overblik over vores udvalg af dannebrogsvinduer til lave priser. Der er over 20 forskellige produkter – alt fra et enkelt dannebrogsvindue med 1 fag 2 ruder til det største bestående af 4 fag 40 ruder.

Hvordan kan der være hele 40 ruder i et dannebrogsvindue med kun 4 fag? Det kan lade sig gøre, fordi de 1/3 høje øverste ruder er inddelt i 4 felter og de aflange nederste ruder inddeles i 6 felter. På den måde opstår der ekstra ”flag” i faget. Hvis du ikke kan få nok af flag eller felter, kan vi anbefale denne løsning.

Sæt dit eget præg på dit nye Dannebrogsvindue

Da vi tilbyder mange forskellige typer billige dannebrogsvinduer, kan det måske være svært at vælge, hvilken der ville passe bedst til dit hjem. Er du i tvivl om det helt rigtige dannebrogsvindue, rådgiver vi dig gerne. Udover at vælge antal fag og ruder, får du også mulighed for at sætte dit personlige præg på dannebrogsvinduet med unikke detaljer.

Når du klikker på et dannebrogsvindue, kan du designe dit eget produkt eller vælge et forhåndsbestemt. Først skal du indtaste dine dannebrogsvinduers mål. Hvis du er på bar bund, når det kommer til at tage de korrekte dannebrogsvinduer mål, sender vi gerne en af vores servicepartnere ud til dig for at måle op. Vi har også lavet en guide til præcis opmåling.

Dernæst vælger du glastype. Vi tilbyder Basic Lavenergi med 2 lags glas og Premium Energi+ med 3 lags glas. Forskellen på disse to afgør, hvor godt glasset isolerer og holder på varmen. Her er det værd at investere i 3 lags glas, da du på den måde kan spare flere penge på varmeregningen.

Materialet på vores dannebrogsvindue fås i FSC-certificeret langsomt voksende fyrretræ af god kvalitet. Du kan også få dannebrogsvinduer i træ alu. Fordelen ved disse er at det ikke skal vedligeholdes så ofte som vinduerne af træ. Så hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv og spare tid, er dannebrogsvinduer i træ alu et godt valg.

Den indvendige og udvendige farve på dannebrogsvinduerne fås i hvid, grå og sort. Det giver dig rig mulighed for at være kreativ og tilpasse farverne, så de passer til husets ydre udtryk og indvendige indretning.

De små, men vigtige detaljer

Så langt så godt, men der er også en del funktionelle valg, der skal tages i forhold til dannebrogsvinduer: typen af hængsler, lukketype, glastyper, profiler, udfræsning for not, udluftningsventil, redningsåbning og vindbremse. Under hvert dannebrogsvindue kan du læse flere detaljer om, hvad de forskellige dele indebærer, og hvad forskellen er på de enkelte typer. Fælles for de funktionelle dele er at de er produceret i Danmark og Sverige af bl.a. producenterne IPA og ASSA ABLOY (RUKO).

Dannebrogsvinduerne er CE-mærket, hvilket betyder, at produkterne lever op til EU’s lovgivning på området. Oven i hatten får du en garanti på 10 år på dine nye frederiksbergvinduer.

Klar hjælper dig fra start til slut

Hos Klar kan vi besvare alle dine spørgsmål om dannebrogsvinduer og hjælpe dig med at tage de korrekte dannebrogsvinduer mål. Vi lægger vægt på at hele processen og ikke mindst resultatet bliver tilfredsstillende for dig.

Du kan kontakte os på tlf. 78 768 883 eller skrive til os på onlinechatten eller på mail, så hjælper vi dig hurtigst muligt med dine dannebrogsvinduer.

Den overraskende historie om dannebrogsvinduet

Dannebrogsvinduet er udformet på en måde, der straks leder tankerne hen på det danske flag. Vinduestypen har været anvendt siden 1700-tallet og som navnet indikerer, er her tale om et vinduesformat, som i den grad udstråler danskhed. Baggrunden for det karakteristiske design skal dog findes på den anden side af Atlanten.

I 1880’erne udviklede en række amerikanske arkitekter og ingeniører i Chicago nemlig en helt ny type bygning, hvor selve facaden bestod af store glasflader, som var indrammet af tynde, glaserede teglsten – også kendt som terrakotta-fliser. Byggeriet blev døbt ’curtain wall’, dvs. gardinmur, fordi muren, der adskilte de mange rækker af vinduer, lignede gardiner. Denne nye slags huse muliggjorde byggerier i svimlende højder, og de blev derfor hurtigt kendt som skyskrabere.

For at skabe den fornødne ventilation i rummene bagved de store glaspartier placerede man et skydevindue af træ – også kendt som et lodret hævevindue – på begge sider af glasruderne. Vinduesdesignet blev døbt ’Chicago vinduer’, da det hurtigt blev det gængse valg til en lang række skyskrabere i Chicago – siden i New York og derpå i andre amerikanske storbyer.

Snart fulgte man trop herhjemme. Allerede i det efterfølgende årti blev det populære amerikanske skyskrabervindue kopieret. Selvsagt ikke i huse med tilsvarende højder, men derimod ofte i danske huse på 4-5 etager. På hver side af den store faste midterrude placerede man et dansk etfagsvindue med hævet tværpost. De første 3-fags Chigaco-vinduer blev brugt på Frederiksberg i København, hvorfor vinduet herhjemme blev kendt som ’Frederiksberg-vinduer’. En lille kuriositet er, at de også blev kaldt for ’Østerbro-vinduer’, da de ligeledes blev vidt udbredte i denne københavnske bydel. 

Frederiksbergvinduet – dsv. dannebrugsvindue, 3 fag 5 ruder – er på mange måder lidt af genistykke. Den både høje og brede midterrude giver et særligt intenst dagslys der, selv når det er overskyet og i 1. sals højde, kastes ekstra langt ind rummet. I den danske udgave kan de to sidevinduer sågar ventilere rummet på mere avanceret vis end det er tilfældet i designet hos de amerikanske foregangsmænd. En kraftig sidevind fra gaden udnyttes bl.a. bedre, da man med sidevinduerne kan skabe en kraftig, direkte udluftning i rummet fra den ene side, eller fra den anden side en mere indirekte og svagere luftgennemstrømning ud af lokalet.

dannebrogsvinduet er fremhævet på Københavns bygninger

I tidens løb er mange af detaljerne på et dannebrogsvindue naturligvis blevetforbedret. Alt fra rudestørrelse og antallet af sprosser til udformningen af beslagene er blevet optimeret, men den oprindelige konstruktion er den samme. Af samme grund kan du med dannebrogsvinduet skabe et både smukt og klassisk dansk design, som med dets over 300 år lange historie, med al sandsynlighed vil forblive moderne langt ud i fremtiden.

nye vinduer til dit hjem

Hos Klar finder du mere end 20 varianter af Dannebrogsvinduet – fra 1 fag 2 ruder og 3 fag 9 ruder til 4 fag 40 ruder. Læg dertil en lang række tilpasningsmuligheder og du får rig mulighed for at opnå lige præcis det design, der vil skabe det mest elegante udtryk i din bolig. Har du brug for rådgivning i processen, er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os.

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål: Hvad er et dannebrogsvindue?

Svar: Dannebrogsvinduer er inddelt i to felter, hvor den øverste rude er 1/3 af højden på hele vinduet, og den nederste er aflang. Sammen danner de et fag. Et dannebrogsvindue med 2 fag og 4 ruder minder om dannebrogsflaget, og deraf kommer navnet.

Spørgsmål: Hvor meget koster dannebrogsvinduer?

Svar: Du kan bruge vores prisberegner, så du kan se, hvad det helt konkret koster at få nye dannebrogsvinduer til din bolig. 

Spørgsmål: Hvad koster det at skifte vinduer?

Svar: Du kan spare mange penge ved selv at måle op samt montere dine dannebrogsvinduer. På denne måde skubber du prisen i bund, særligt hvis du køber vinduer til lavpris fra Klar 

Spørgsmål: Hvordan måler man op til nye vinduer?

Svar: Du kan snildt måle op til dine nye vinduer på egen hånd. Det kræver, at du papir, blyant og en tommestok/målebånd ved hænderne. Læs vores guide til opmåling af vinduer her.

Spørgsmål: Hvordan monterer jeg nye vinduer? 

Svar: Montering af nye vinduer er på ingen måde raketvidenskab, men det kræver lidt snilde. Ønsker du at montere dine vinduer selv, så læs vores guide til montering af vinduer her.