Gør dine vinduer vinter klar

Vinteren kan være hård for vores vinduer. Faktorer som vind, vejr og frost slider nemlig i stor grad på dine vinduer og døre, hvorfor det er en god idé at gøre disse klar til vinteren!

Læs også: Dug på vinduer - 14 tips til bedre udsigt og sundere indeklima

Sådan får du hurtig og nemt vinter-klar vinduer

Heldigvis tager dette hverken lang tid eller kræver tonsvis af udstyr. 

  • Rengør riste og ventiler

Hvis dine vinduer besidder riste eller ventiler er det vigtigt at rengøre disse. De kan både indeholde insekter, sand og snavs, som nemt hobes op i løbet af året og spærre for luftgennemstrømningen og tilmed giver dårligere indeklima.

  • Smør mekanikken

Alle bevægelige dele, herunder beslag og hængsler bør smøres et par gange om året med et par dråber syrefri olie.
Tip: Brug symaskineolie.

  • Giv gummilisterne silikone

Tætningslisterne, som befinder sig rundt om vinduerne har godt af silikone op til vinteren. Dette kan gøres på samme måde, som når du giver dine vinduesviskere på bilen silikone. Brug en klud og en smule silikoneplejemiddel på listerne, så formår de at holde sig bløde og smidige i løbet af vinteren.

OBS: Hvis listerne ikke smøres kan der i de fleste tilfælde opstå revner og sprækker.

  • Vask ruder, ramme og karm

Sørg for at vaske ruderne, rammen og karmen grundigt inden vinteren for alvor slutter sig til. Og hvis du vil være endnu grundigere, så kan du se hvordan du pudser vinduer som en professionel.

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold