Derfor er træ/alu vinduer vedligeholdelsesfrie

Udviklingen er gået hurtigt, og i dag er træ/alu vinduer og døre blevet et særdeles populært valg i Danmark. Nedenfor kan du blive klogere på hvorfor, og få nyttig viden, så du bedre kan beslutte, om du vil investere de ekstra kroner træ/alu vinduer og døre koster, sammenlignet med traditionelle trævinduer og døre.

Se udvalg af Træ/alu vinduer

Træ/alu vinduer består af en kombination af det bedste fra begge verdener. Den indvendige del af elementet består af træ fra langsomt voksende fyrretræ, der er næsten vedligeholdelsesfrit, har en høj isoleringsevne og en naturlig imprægnering, mens den udvendige del består af en pulverlakeret aluminiumsramme, der beskytter trækonstruktionen 100% mod UV stråling, vind og vejr.

På den måde får du alle fordelene fra træ-konstruktionen samt en næsten vedligeholdelsesfri alu-beklædning, du ikke skal male udvendigt. 

Fordelene ved vores træ

 • Næsten vedligeholdelsesfrit

 • Høj kerneandel

 • Naturlig imprægnering 

 • FSC-certificeret fyrretræ fra ansvarligt skovbrug

 • Høj isoleringsevne

Yderligere fordele ved træ/alu 

 • Skal ikke males udvendigt

 • Aluminium blokerer UV stråler og beskytter vinduet

 • Velegnet til dansk regn og blæsevejr

 • Smigskåret glasliste (design)

 • Mulighed for forskellig farve udvendig og indvendig (design)

Da den indvendige del af vinduet eller døren består af kernefyrretræ, bibeholder man træets isolerende egenskaber, mens de udvendige aluminiumprofilers pulverlakering giver elementerne en særdeles holdbar og yderst vejrbestandig overflade. Aluminium er nemlig et stærkt materiale, som tilmed ikke kan ruste. Det lette metal beskytter træet fra sollys og regn, og derfor kræver træ/alu også meget lidt vedligeholdelse end rent træ.

Træ alu kombinationsvindue

Minimal vedligeholdelse

Fordelene ved træ/alu vinduer er mange. Du vil hurtigt blive glad for, at de stort set er vedligeholdelsesfrie, idet de ikke skal males udvendigt. Kombinationen af træ og alu sparer dig altså både tid og bekymringer, da det eneste krav for at forblive i tiptop stand er, at karm og ramme vaskes minimum et par gange årligt. Den udvendige karm og ramme rengøres hurtigt og nemt ved at bruge lunkent vand iblandet en smule opvaskemiddel, samt en klud eller blød børste. Se mere om at vaske vinduer her -> 

De indvendige trædele holdes ligeledes nemt rene ved at bruge et skånsomt rengøringsmiddel, efterfulgt af aftørring med en opvredet, ren klud. Derudover, hvilket gælder alle typer vinduer og døre, skal hængslerne smøres efter behov.

Beregn pris på Træ/alu vinduer

Spar (meget) tid og (mange) penge

Hvor ofte du skal male dine trævinduer afhænger meget af omgivelserne og kan være alt imellem hvert 3 og 10 år. Er de sydvendt, hvor meget skygge er der, lægger huset i læ eller ved kysten? Det er derfor utrolig svært at give et konkret svar på hvor ofte man skal male vinduer, men du kan teste dem let selv. Vinduet eller døren bør males hvis malingen...

 1. skaller bare det mindste 

 2. bobler, kanter eller revner 

 3. har mistet den beskyttende olie  

 4. ser falmet og afbleget ud 

Punkt 3 kan du teste med husmor-tricket, hvor du gnider fingeren på malingen. Hvis du får farvepigment på fingeren er den beskyttende olie falmet, og det er et tegn på de bør males. 

Du bør faktisk male vinduet inden ovenstående punkter forekommer, og det kan være rigtig svært at vurdere som privatperson inden det er for sent. De store problemer opstår i øjeblikket, hvor det danske vejr for lov at rasere træet uden den beskyttende effekt fra malingen. Når du skal male vinduer, er det et kæmpe projekt som du enten selv kan gøre eller betale dig fra. Uanset hvad så er det dyrt - for tid er penge! 

Så besværligt er det at male vinduer: 

 1. Skrab maling af 

 2. Slib efter med slibepapir så malingen kan hæfte

 3. Fjern støv og rester

 4. Vask træet først med velegnet vaskemiddel og derefter med rent vand

 5. Afdæk udsatte områder med malertape

 6. Grund træet der hvor malingen er slebet helt væk og rammer du malingen så husk at tør det af

 7. Vent på olien tørre 

 8. Mal vinduet 

 9. Fyld evt. Huller og revner med spartel 

 10. Mal 2. og eventuelt 3. Gang for et pænt udseende 

Vi anbefaler derfor ALTID træ/alu vinduer for det kan altid betale sig og det er uden tvivl mest værdi for pengene, selvom førstegangs-betalingen er større. Der er dog særtilfælde, hvor vi godt kan forstå ønsket om rent træ. Du har måske et lille hyggeligt sommerhus i træ og vil gerne have vinduer og døre skal være i rent træ. Det kan være kulturelt, historisk, en familie tradition eller tradition i nabolaget. Dét forstår vi selvfølgelig godt, og så skal du bare være opmærksom på, hvad det vil sige, og hvad du mister ved at fravælge træ/alu. Det er desværre ikke alle der ved det i dag, eller alle forbrugere, der modtager den rette vejledning.  

Dit valg af farve har også betydning for dit valg af rent træ eller træ/alu, og du er måske bekymret for om udseendet af træ/alu ikke passer til boligens stil eller din smag?

Design og farvevalg indenfor træ/alu vinduer

Vinduer og døre i træ/alu kan købes i et utal af farvekombinationer, ligesom det er muligt at tilpasse både hængsler, lukketype og karmprofil. Med træ/alu vinduer eller døre kan du tilføre dit hjem et personligt, bæredygtigt touch. Indvendigt får du træets varme og charme, og udvendigt aluminiummets slidstærke og vejrbestandige kvaliteter, samt flotte rene udtryk. Samlet set udgør denne unikke type vinduer og døre derfor en rigtig god investering, som i dag er det fortrukne valg for de fleste forbrugere. 

Vinduer med og uden aluminium


Vores træ/alu produkter er er smigskåret (venstre), hvilket betyder bunden og siden på vinduet samles i en harmonisk "skrå" linje fra hjørne til hjørne. Rene træ produkter har et lodret snit. Der er altså forskel rent udseendemæssigt, og træ har også en mere rustik overflade, hvis man går helt tæt på og nærstuderer overfladen. 

Udvalget er også bredt og du har rige muligheder for at få træ/alu på vores 227 variationer af produkter. Prøv blandt andet favoritterne træ/alu terrassedørbondehusvinduer i træ/alu, hoveddør i træ/alu, facadedør i træ/aludannebrogsvinduer i træ/alu. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller specifikke forespørgsler. Vi er altid klar til at rådgive dig med alt fra materiale- og farvevalg til opmåling og montering.

Se udvalg af træ/alu døre

Typiske spørgsmål om træ/alu vinduer

1 Påvirker UV-strålerne mit vindue?

Svaret er JA! Aluminiumsprofilerne beskytter nemlig træet for solens nedbrydende UV stråler og forlænger dermed produktets levetid væsentligt. 

2 Skal man ikke vedligeholde træ/alu elementer? 

Jo! Til trods for at vedligeholdelsen minimeres, skal dine vinduer og døre stadig vedligeholdes med årlig smøring af alle hængsler og bevægelige beslag for at produkterne fungerer problemfrit i hele elementets levetid. 

3 Hvad hvis jeg skal udskifte mine ruder?

Hvis uheldet har været ude og profilerne er blevet beskadiget - kan aluminiumsprofilerne afmonteres så du kan isætte en ny rude. Alle aluminiumsprofiler til vinduer og døre er pulverlakeret, hvilket giver profilerne en ekstraordinær hårdfør overflade, der holder i mange år. Skulle overfladen med tiden blive mat af vejrligets nedbrydning, så kan de pulverlakerede aluprofiler hurtigt poleres op igen, som hvis det var en bil. Med andre ord kan træ/alu holde sig pæne en hel livstid med den rigtige behandling. 

4 Kan man se forskel på rent træ og træ/alu vinduer?

Det korte svar er ja. Selfølgelig kan man det. Træ vil typisk have mere struktur i overfladen, hvorimod aluminium er helt glat. Står du på 1 meters afstand, vil vi dog vove at påstå at ingen kan se forskel i overfladen. Designmessigt er der lidt forskel som du kan se på ovenstående billede, blandt andet snittet hvor siden og bunden af rammen samles.  

5 Hvad vælger folk i branchen?

ALTID træ/alu. Altid. Altid. Altid! Det kan simpelthen ikke betale sig andet. Man skal virkelig nyde at male og gøre vinduerne fine i ny og næ, eller have en helt enorm forkærlighed for rent træ, hvis man ikke vælger træ/alu. 6Hvorfor er aluminium godt at bruge i vinduer og/eller døre?

Aluminium bruges i dag til alt fra bildele, stole, gryder mv. og nu også som vejrligs skærm på træ/alu vinduer. Aluminiumsprofilerne presses ud i gennem en form ligesom vaniljekranse til jul. Denne process hedder ekskludering og gør det altså muligt, at udforme aluminium til blandt andet de profiler, vi hos Klar bruger til at sætte uden på det traditionelle trævinduer. Hvorfor gør man det? Man bruger aluminium for at forlænge elementets levetid og minimere behovet for vedligeholdelse. 

Se udvalg af Træ/alu vinduer og døre

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold