Et gennemført design gør det let at betjene: Topstyret vindue

Et topstyret vindue er designet med en oplukkelig ramme, som under åbning sænkes en smule lodret nedad. Overrammen er smart fremstillet med et lodret forskydeligt omdrejningspunkt. Med andre ord åbnes det topstyrede og udadgående vindue ved, at rammen skubbes ud nederst, samtidig med at rammens top glider nedad. Et ganske gennemtænkt og byggeteknisk veludført design, som blev udbredt for relativt få årtier siden.

Topstyrede vinduer blev udviklet i begyndelsen af postmodernismen, som foregik fra 1970’erne til ca. 1990. Perioden er karakteriseret ved genbrugen af stilarter fra andre bygninger, fravær af betydning og brugen af en række forskellige farver, former og materialer. Årtierne bar præg af et opgør med modernismens minimalistiske og modulære udtryk, og til at starte med var det topstyrede vindue småt, da der i start-midt 70’erne kom fokus på energivenlige løsninger.

Alle topstyrede vinduer er lette at betjene og har trinløs åbning. Vinduestypen er designet med justerbar friktion, så det kan stå lidt eller meget åbent, alt efter ønske. Vinduet betjenes med paskvilgreb, som sidder på et genialt udformet låsebeslag af samme navn, der ved hjælp af et drejeligt låsegreb skyder rigler lodret op i overkarmen og ned i underkarmen, eller vandret ud i sidekarmen.  Dette giver to lukkestillinger, hvoraf det ene muliggør ventilation, selvom vinduet er lukket.

Topstyret vindue i et rødt hus

Som vinduestype har det topstyrede vindue især én fordel. Vinduet er nemlig ekstra hårdført, takket være nøje udvalgte kvalitetskomponenter, som samtidig gør det langtidsholdbart. Udgangspunktet for udviklingen af det topstyrede vindue var Danmarks omskiftelige og krævende vind- og vejrforhold. Man ønskede derfor at sikre sig, at det kunne modstå både sollys, kulde og blæst, og samtidig, at det indgik som et praktisk element i hjemmet. Vinduesformatet udmærker sig således på den smarte åbningsmetode og innovative lukkemekanisme, såvel som på vejrbestandigheden.

Der er derfor mange gode grunde til at vælge et topstyret vindue, og mange danskere foretrækker da også lige præcis denne vinduestype. Et-plans- og etagebyggerier med altaner og altangang er eksempler på byggerier hvor vinduet typisk anvendes, og skaber fremragende resultater.

Hos Klar fører vi det topstyrede vindue i 15 forskellige og spændende varianter, fra 1 fag 1 rude og 2 fag 4 ruder til 3 fag 18 ruder. Som altid er det muligt at tilpasse vinduet, så det kommer til at stemme overens med netop din design- og stilmæssige vision. Vælg fx én farve til den indvendige side, og en anden til den udvendige side, kombineret med en Softline-profil, for en udpræget moderne udtryk. Ved at tilføje udluftningsventil kan du desuden ventilere i badeværelse, køkken eller soveværelse, uden at skulle åbne vinduet.

Topstyrede vinduer fra Klar

Et topstyret vindue er en sikker løsning, da det både er praktisk og stilmæssigt overlegent, og på denne måde samlet set tilbyder dig mest mulig kvalitet for pengene. Tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til os, hvis du skulle have spørgsmål til det topstyrede vindue, til opmåling eller til noget helt tredje. Vi stiller os til rådighed i processen med at skabe præcis det vindue, du drømmer om – det vindue som vil fuldende dit hjem.

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold