Skab en smuk udgang til haven med terrassedøre fra Klar

Terrassedøren giver dig først og fremmest mulighed for at få masser af lys ind i dit hjem. Døren bliver brugt i byggerier med direkte udgang til terrasser eller altaner, og skaber en smuk overgang til det fri. 

Er du på udkig efter en ny terrassedør, er der flere hensyn, du med fordel kan tage. Det er bl.a. vigtigt, at terrassedøren placeres optimalt i forhold til rummene og deres indretning. Derudover skal døren, så vidt muligt, passe stilmæssigt til boligens facade, herunder tilpasses størrelsen og placeringen af husets eksisterende vinduer.

I det følgende vil vi gennemgå nogle af alle de muligheder du har i forhold til at udskifte den eksisterende- eller isætte en ny terrassedør. Samtidig giver vi dig et overblik over hvad terrassedøren kan tilføre din bolig, både visuelt og funktionelt.

I et sommerhus kan en glasfacade binde stue og terrasse bedre sammen, og ved at placere terrassedøren strategisk f.eks i siden at et sådant glasparti, vil der fortsat være rig mulighed for at have møbler, stole, grill o.s.v. midt på terrassen.

En hvid terrassedør i et sort træhus

En terrassedør skaber generelt en stærk forbindelse mellem ude og inde, men en ny dør kan dog påvirke mulighederne for møblering på negativ vis, eller sågar bryde med husets symmetri, så der opstår et disharmonisk helhedsudtryk. Ved at tænke over at bevare symmetrien, fx ved at placere en terrassedør i hver side af en glasfacade, kan man komme sådanne uheldige omstændigheder i forkøbet.

En ombygning kan skabe tiltrængt plads, og sådanne renoveringer kan fuldendes ved at invitere masser af lys og frisk luft indenfor. Fx kan man bygge en kvist, og komplettere denne ved at isætte en klassisk terrassedør.

Det er, med en ny terrassedør, muligt at skabe et både effektivt og stilfuldt modspil til boligens eksisterende arkitektoniske udtryk. Har din bolig brede vinduespartier, kan en smal terrassedør skabe et smukt kontrasterende udtryk.

Ældre bygninger, så som et landhus, kan sagtens opgraderes med en ny terrassedør. Ved sådanne boliger er det dog særligt vigtigt, at dørens bredde og placering harmonerer med husets medfødte vinduer. På den måde opretholdes en elegant sammenhæng mellem det nye og det eksisterende.

Ligeledes, i villaer af ældre dato, hvor der ofte slet ikke findes nogen terrassedør, er det essentielt, at den nye dør kommer til at indgå i husets medfødte romantiske design.

Hos Klar kan du vælge imellem 11 forskellige varianter af terrassedøren, herunder mellem 1-10 ruder og derudover med eller uden fyldning.

Terrassedøre med 1 til 10 ruder


I dag vælger mange fortsat hvide terrassedøre, men vi skal ikke mange år tilbage, før både døre og vinduer var i alskens farver. Har du mod på at skabe et unikt udtryk, kan vi honorere dine ønsker – sågar hvis du ønsker en terrassedør der har en farve udvendigt og en anden indvendigt. Derudover kan du naturligvis tilpasse alt fra dørens profil og bundglasliste til fyldningen, grebet, og vindbremsen.

Skulle der opstå spørgsmål undervejs, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi bestræber os til enhver tid på at besvare alle henvendelser hurtigst muligt.

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold