Sidehængte vinduer er et sikkert og populært valg!

På et sidehængt vindue sidder beslagene i siden af rammen, og kan som vinduesformat dateres helt tilbage til middelalderen. I Danmark blev de første sidehængte vinduer nemlig en realitet i slutningen af 1500-tallet, samtidig med landets første bindingsværkshus. Oprindeligt var vinduets rammer hængslet i lodposten, men i 1700-tallet blev det almindeligt at hængsle rammerne i sidekarmen. Senere, i 1800-tallet, blev hamborghængslet almindeligt. Denne type hængsler kommer, som navnet angiver, fra Tyskland, og er et hængsel i to dele, hvoraf den ene er fastgjort på rammen, mens den anden er fastgjort på karmen. Hængslet kan således skilles ad ved at løfte vinduesrammen af. Hamborghængslerne var så gedigen en opfindelse, at de stort set er magen til de hængsler, der sidder på vinduerne vi producerer i dag.

I Central- og Sydeuropa er vinduerne ofte indadgående, da de er dækket af skodder. I Danmark og resten af Skandinavien, er de sidehængte vinduer derimod som oftest udadgående. Vinduestypen passer, med dens designmæssige elegance og simple udtryk, perfekt til den danske og nordisk-inspirerede minimalistiske stil. 

Da det sidehængte vindue  ikke har sprosser, opnås tilmed det størst mulige lysindfald. Af samme grund, og da det ligesom Hamborghængslet er en utroligt holdbar og visionær opfindelse, er vinduestypen i tidens løb blevet en af de allermest populære vinduesvarianter. Det sidehængte vindue er nemlig et både slidstærkt og langtidsholdbart vindue.

Mange sidehængte vinduer

Det danske klima er en barsk størrelse for udsatte bygningsdele som vinduer. De utallige skift imellem fugtige og tørre perioder, samt store temperaturudsving, er hårde ved elementerne. Heldigvis er vi af samme grund, i tidens løb, i Danmark blevet dygtige og erfarne bygmestre, som har udviklet en fantastisk knowhow, herunder teknikker, der gør os i stand til at fremstille vinduer, der kan stå imod det omskiftelige vejr. De nøje udvalgte materialer af højeste kvalitet, herunder de bedste dele fra fyrretræerne i Estland, og komponenterne fra verdens førende producenter af alt fra låse og beslag til greb og glas, gør det sidehængte vindue til et byggeteknisk mesterstykke.

Der er således mange grunde til, at de sidehængte vinduer er et oplagt valg til langt de fleste boliger, og hos Klar tøver vi derfor heller ikke med at anbefale denne vinduestype til størstedelen af de danske huse. Hvad enten dit hjem trænger til nye vinduer til børneværelset, værkstedet eller køkken-alrummet, vil det sidehængte vindue skabe et smukt lysindfald. Samtidig er det et perfekt valg ifm. nybyggeri, takket være et fabelagtigt forhold mellem pris og kvalitet, som sikrer dig, at du får utroligt meget vindue for pengene! Endeligt er det sidehængte vindue et yderst funktionelt vinduesformat, som gør det nemt at skabe et optimalt indeklima, og som kan betjenes af selv familiens mindste medlemmer.

Køb Klars sidehængte vinduer med 2 og 3 ruder

Hos Klar fører vi sidehængte vinduer i seks forskellige varianter, fra 1 fag 1 rude og 2 fag 3 ruder til 4 fag 4 ruder. Således har du mulighed for at vælge lige præcis det vindue eller de vinduer der passer til hjemmets mindre rum, såsom bryggers og badeværelse, eller til større lokaler som stue el.l. Som altid er du mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for råd eller vejledning undervejs.

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold