En ny facadedør kan give hele boligen et stilmæssigt løft!

Facadedøren – også kaldet hoveddøren eller yderdøren – udgør ofte førstehåndsindtrykket af dit hjem, og det er derfor vigtigt, at den er både veludført og indbydende. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de facetter, du med fordel kan have med i betragtningerne, når du skal vælge en ny facadedør.

Medtænk først og fremmest, at døren bør passe til husets stil. En pompøs dør med fyldninger passer typisk passer dårligt til en minimalistisk stil, mens en enkel træ dør som tommelfingerregel vil passe til langt de fleste type boliger. Er dit hus af ældre dato, er det muligt at finde døre der ligner den oprindelige dør – både igennem stil og materialer. Hos Klar kan vi hjælpe dig med at imødekomme en ældre stil, da vi fører døre med fine detaljer såsom små ruder, såvel som ovale el. måneformede ruder. På den måde bliver hoveddøren en integreret del af et overordnet stilmæssigt udtryk.

Facadedøre på rækkehuse i Danmark

Derudover er det også værd at overveje dørens farve. Tidligere var facadedøren sjældent hvid, og ligeså hyppigt malet i en anden farve end vinduerne. Dette kan i dag få døren til at skille sig ud i facaden, og kan skabe en unik stil, som vil differentiere din bolig fra vejens øvrige huse. Hos Klar kan du vælge imellem farverne Ren Hvid, Antracit Grå og Dyb Sort. 

Vælg altid en dør af høj kvalitet, da det sikrer, at den holder længe. Vi giver altid 10 års garanti på alle vores døre, uanset om du vælger en facadedør af fyrretræ eller træ/alu, og uagtet hvor stor en del af døren du ønsker, at glasset skal udgøre. Det er vores løfte til dig om, at vi udelukkende producerer hoveddøre af den ypperste kvalitet.

Skal døren være nem at vedligeholde, anbefaler vi den vejrbestandige træ/alu facadedør, hvor den indvendige del af elementet er lavet af solidt estisk fyrretræ, mens den udvendige del udgøres af pulverlakeret aluminium, som gør døren næsten vedligeholdelsesfri. 

I forhold til energikrav kan du roligt vælge en dør med en eller flere større glasruder. Du kan vælge imellem 2-lags glas og 3-lags glas, hvor det er lovkrav at bruge 3-lags i helårsboliger. 2-lags glas er kun godkendt til fritidsboliger. Du kan læse mere om energi i vinduer her. 

Overvej desuden om døren åbner ind- eller udad rummet. Døren er f.eks. ”højre udadgående” hvis du, når du står på ydersiden, kan se hængslerne sidde i højre side. Er du det mindste i tvivl om åbningsretningen, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Klar har facadedøre i forskellige dimensioner

Hos Klar finder du facadedøren i 29 forskellige modeller, herunder døre med 1-8 ruder, 1-8 fyldninger og en række forskelligartede rudevarianter. Som altid findes der et utal af tilpasningsmuligheder, så du kan sammensætte lige præcis den yderdør, der vil passe bedst muligt til din boligs stil og farver, så du kan få et flot helstøbt resultat. Er du handymand eller –kvinde og har du mod på selv at skifte din hoveddør, kan du få hjælp til opmålingen og monteringen, eller få andre nyttige tips og tricks.  

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
694,27 kr.
 381,85 kr.
45%
Fra 
2272,86 kr.
 1136,43 kr.
50%
Relateret indhold