Træ/alu vinduer og døre kombinerer det bedste fra begge verdener. Den indvendige del af elementet består af langsomt voksende fyrretræ, mens den udvendige del består af en pulverlakeret aluminiumsramme. På den måde får du et traditionelt og tidløst udseende inde i huset, og et moderne aluminiumslook udvendigt. 

Bestil her: vinduer & døre 

Udviklingen er gået hurtigt, og i dag er træ/alu blevet et særdeles populært valg til nye vinduer og døre i Danmark. Nedenfor kan du blive klogere på hvorfor, og få nyttig viden, så du bedre kan beslutte om du vil investere de ekstra kroner træ/alu koster, sammenlignet med traditionelle trævinduer og døre.

Hvorfor træ/alu?

klarvinduer træ aluminium.png
Træ/alu vinduer og døre vælges ofte til nybyggerier, ved renoveringer hvor man er interesseret i et mere moderne udtryk, eller blandt husejere, der ønsker ekstra bæredygtige elementer.

Bestil her: vinduer & døre 

Da den indvendige del af vinduet eller døren består af kernefyrretræ, bibeholder man træets isolerende egenskaber, mens de udvendige aluminiumprofilers pulverlakering giver elementerne en særdeles holdbar og yderst vejrbestandig overflade. Aluminium er nemlig et stærkt materiale, som tilmed ikke kan ruste. Det lette metal beskytter træet fra sollys og regn, og derfor har træ/alu vinduer og døre også en længere levetid end traditionelle trævinduer og døre.

Minimal vedligeholdelse

Fordelene ved træ/alu vinduer og døre er herudover, at de er stort set vedligeholdelsesfri, idet de ikke skal males udvendigt. Kombinationen af træ og alu sparer dig altså både tid og bekymringer, da alt disse vinduer og døre kræver for at forblive i tiptop stand er, at karm og ramme vaskes minimum et par gange årligt. Den udvendige karm og ramme rengøres hurtigt og nemt ved at bruge lunkent vand iblandet en smule opvaskemiddel, samt en klud eller blød børste.

Træ/alu døre og vinduers indvendige trædele holdes ligeledes nemt rene ved at bruge et skånsomt rengøringsmiddel, efterfulgt af aftørring med en opvredet, ren klud. Derudover, hvilket gælder alle typer vinduer og døre, skal hængslerne smøres efter behov.

Større rudeareal

aluminium-trae-kombinationsvinduer.png

Ved at bruge aluminium, er det muligt at inkorporere mere lys og fleksibilitet i designet, end det er tilfældet med almindelige trævinduer. Kombinationen af træ og aluminium tillader nemlig en slankere udformning af vinduet, uden at man behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller holdbarhed.


Design og farvevalg

Klarvinduer og døre i træ/alu kan købes i et utal af farvekombinationer, ligesom det er muligt at tilpasse både hængsler, lukketype og karmprofil. Alle elementerne bliver industrilakerede på egen fabrik, og der er naturligvis 10 års garanti på alle træ/alu Klarvinduer og døre.

Med træ/alu vinduer eller døre kan du tilføre dit hjem et personligt, bæredygtigt touch. Indvendigt får du træets varme og charme, og udvendigt aluminiummets slidstærke og vejrbestandige kvaliteter, samt moderne udtryk. Samlet set udgør denne unikke type vinduer og døre derfor en rigtig god investering, som flere og flere danskere får øjnene op for.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller specifikke forespørgsler. Vi er altid klar til at rådgive dig med alt fra materiale- og farvevalg til opmåling og montering.

Bestil her: vinduer & døre